
Cătina albă combate acneea
Fructele de cătină albă sunt singura sursă vegetală pentru toţi acizii graşi omega şi conţin mai mult de 190 de substanţe biochimice.
Fructele de cătină albă sunt singura sursă vegetală pentru toţi acizii graşi omega şi conţin mai mult de 190 de substanţe biochimice.
Există o serie de alimente care accelerează procesul de îmbătrânire, ducând la reducerea fermităţii pielii şi apariţia petelor sau a acneei. Conform nutriţioniştilor, acestea provoacă pagube serioase în interiorul organismului, acestea începând să se vadă cu timpul şi în exterior.
Expunerea la soare, fără a ne proteja vestimentar sau cu ajutorul diverselor produse aplicate pe piele, agravează anumite afecţiuni. Pentru cele încă nediagnosticate medicii indică şi simptomele care trebuie să ne pună în gardă.
Efectele frigului asupra pielii, deficitele de vitamine şi minerale, oboseala acumulată şi stresul conduc la pierderea aspectului mult dorit de ten luminos şi catifelat. Tratamentele de reîntinerire sunt cele mai indicate iarna.
Faţa roşie la cea mai mică emoţie sau schimbare de temperatură, uneori cu zone uscate care ustură... poate părea un moft, dar este supărătoare şi este o artă să găseşti tratamentul potrivit. E vorba cel mai adesea de afecţiuni cronice, de cursă lungă, uneori condiţionate genetic.
Toţi banii cheltuiţi pe produse cosmetice care ne scapă de acnee, de riduri sau de alte probleme cu pielea ar putea fi mai bine cheltuiţi pe o dietă sănătoasă care să aibă grijă şi de tenul nostru.
O afecţiune a pielii frecvent confundată cu psoriazisul sau cu alte boli dermatologice, dermatita seboreică afectează aproximativ 3% din populaţie, mai ales bărbaţii.
Tratamentul rozaceei, afecţiune care constă în apariţia unor zone cu vascularizaţie evidentă şi a unor zone eritematoase, localizate la nivelul feţei, alături de zone inflamate asemănătoare acneei, va putea fi tratată cu ajutorul substanţelor prezente în medicamentele sub formă de picături destinate persoanelor cu glaucom.
Terapia cu laser, anumite medicamente şi produsele dermatocosmetice estompează semnele roşii de pe faţă. Rozaceea apare în general după vârsta de 30 de ani şi este adesea confundată cu acneea, spun specialiştii. Tratamentul trebuie început de la apariţia primelor semne.