Stiri despre rompuy

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Republica Moldova va semna pe 27 iunie Acordul de Asociere cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova va semna pe 27 iunie Acordul de Asociere cu UE

  Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy i-a adresat premierului Iurie Leancă invitaţia de a semna Acordul de Asociere, inclusiv cel de Liber Schimb, pe 27 iunie, la Bruxelles, în cadrul unui summit extraordinar UE-Republica Moldova. La ceremonia de semnare vor fi prezenţi liderii celor 28 de ţări-membre ale UE.

 • De
la război la pace: 
o poveste europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la război la pace: o poveste europeană

  Luni, 11 decembrie, Uniunea Europeană a primit Premiul Nobel pentru Pace. Mai jos puteţi citi o parte din discursul susţinut de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, şi de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu ocazia ceremoniei de decernare a Premiului Nobel.

 • Dragă Victor, je t’aime! Cu stenograme!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă Victor, je t’aime! Cu stenograme!

  Oui, je t’aime, Victore! Te iubesc franţuzeşte, dragul meu premier! Ştiu cât de tare îţi place acest grai! Ne-ai mărturisit când făceai mişto de nemţoaica aceea, Angela, parcă aşa o cheamă. De atunci te-am iubit!

 • Ultimele pregătiri pentru congresul PPE de la București
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimele pregătiri pentru congresul PPE de la București

  Pregătirile pentru desfăşurarea la Bucureşti, în zilele de 17 şi 18 octombrie, a congresului Partidului Popular European (PPE) au intrat în faza finală, susțin membrii Adunării Politice a PPE, reunită la Bruxelles, conform unui comunicat de presă.

 • Rompuy condamnă, pe Twitter, valul de populism din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rompuy condamnă, pe Twitter, valul de populism din UE

  Preşedintele Consiliul European, Herman Van Rompuy, a condamnat creşterea în popularitate a mişcărilor extremiste şi populiste, apreciind că acestea reprezintă o ameninţare pentru libera circulaţie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene.

 • Rompuy: sunt conştient de miza Schengen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rompuy: sunt conştient de miza Schengen

  Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a declarat joi, după întâlnirea cu preşedinteleTraian Băsescu, că este impresionat de rezultatele României în ceea ce priveşte îndeplinirea condiţiilor tehnice în vederea aderării la spaţiul Schengen.

 • UE a ales un telefonist în loc de preşedinte - presa bulgară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE a ales un telefonist în loc de preşedinte - presa bulgară

  Cotidianul bulgar Trud scrie în paginile de astăzi că prin alegerea lui Herman Van Rompuy în funcţia de preşedinte al Uniunii Europene a fost ales cineva care să răspundă la telefon cu formula: aşteptaţi o clipă să vă fac legătura cu Frau Merkel, sau cu Monsieur Sarkozy!.