Stiri despre republia moldova

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Denis Ulanov: Kroll îndeplineşte o comandă
politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Denis Ulanov: Kroll îndeplineşte o comandă politică

  „Kroll îndeplineşte o comandă politică şi este evident că încearcă să discrediteze oameni nevinovaţi, ascunzând adevăraţii beneficiari”. Este declaraţia deputatului Partidului Şor, Denis Ulanov, care a declarat în cadrul unui briefing de presă că formaţiunea pe care o reprezintă niciodată nu s-a temut de acest raport şi chiar a aşteptat publicarea lui, transmite IPN.

 • Chişinău: Lucrări de reabilitare în zona
pietonală, în perimetrul a patru străzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: Lucrări de reabilitare în zona pietonală, în perimetrul a patru străzi

  Municipalitatea a dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale şi iluminare a edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – Alexei Şciusev – Sfatul Ţării – Mihail Kogălniceanu. Reabilitarea zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de trei luni, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei Chişinău, citat de IPN.

 • Veaceslav Negruţă: Republica Moldova nu şi-a făcut temele pentru acasă în relaţia cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veaceslav Negruţă: Republica Moldova nu şi-a făcut temele pentru acasă în relaţia cu UE

  Republica Moldova nu şi-a făcut temele pentru acasă în relaţia cu Uniunea Europeană. Cel puţin această impresie o lasă vizita premierului Pavel Filip la Bruxelles, unde a prezentat realizarea punctelor stabilite de UE pentru acordarea asistenţei macrofinanciare. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

 • Licitaţia pentru implementarea taxării electronice va fi anunţată până pe 1 februarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licitaţia pentru implementarea taxării electronice va fi anunţată până pe 1 februarie

  Caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei publice privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău a fost aprobat de CMC la 22 decembrie. În aceeaşi şedinţă, s-a votat şi componenţa nominală a comisiei care va organiza licitaţia şi va selecta compania care va implementa sistemul, transmite IPN.

 • UPDATE Percheziţii la brokeri vamali şi la mai mulţi agenţi economici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Percheziţii la brokeri vamali şi la mai mulţi agenţi economici

  12 percheziţii au avut loc, marţi, la mai multe adrese din Chişinău. CNA şi procurorii anticorupţie investighează mai multe cazuri de corupere pasivă, comise cu implicarea unor brokeri vamali, angajaţi ai Postului vamal intern nr. 3 Industrială din cadrul Biroului vamal Chişinău şi agenţi economici.

 • Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură

  Igor Dodon afirmă că atât poziţia sa, cât şi poziţia partidului pe care l-a condus este că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost prematură. Totodată, şeful statului spune că Acordul nu poate fi anulat de către preşedinte, însă asupra acestui lucru se va reveni după alegeri. Igor Dodon a declarat despre aceasta marţi seara, 24 ianuarie, la întrevederea extinsă cu mass-media.

 • Un mort şi patru răniţi
într-un accident produs la Teleneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un mort şi patru răniţi într-un accident produs la Teleneşti

  O persoană şi-a pierdut viaţa, iar altele patru au fost rănite într-un accident rutier care s-a produs sâmbătă dimineaţa, 21 ianuarie, în apropiere de localitatea Zahareuca, raionul Teleneşti. Impactul s-a produs între un microbuz marfar şi un autoturism.

 • Şevciuk va candida la
aşa-zisele alegeri prezidenţiale din stânga Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şevciuk va candida la aşa-zisele alegeri prezidenţiale din stânga Nistrului

  Evgheni Şevciuk, actualul lider de la Tiraspol, a anunţat că va candida la aşa-zisele alegeri prezidenţiale din regiunea transnistreană, care vor avea loc în decembrie anul curent. Despre aceasta politicianul a anunţat într-o conferinţă de presă marţi, 30 august, transmite IPN.

 • Pragmatism să fie, dar de ambele părţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pragmatism să fie, dar de ambele părţi

  Aflat într-o vizită la Bucureşti, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, a declarat că, în opinia sa, ar fi bine ca relaţia bilaterală dintre cele două maluri ale Prutului să fie una pragmatică. Adică mai puţine (chiar deloc) poduri de flori, mai puţine discursuri despre Unire şi mai multe proiecte concrete, care să aducă beneficii palpabile cetăţenilor.

 • Secretele ”mafiei ţigărilor” de la graniţa de nord a României. Reţele ascunse de traficanţi, poliţişti corupţi şi milioane de lei câştigate ilicit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretele ”mafiei ţigărilor” de la graniţa de nord a României. Reţele ascunse de traficanţi, poliţişti corupţi şi milioane de lei câştigate ilicit

  Poliţiştii botoşăneni din cadrul DIICOT au descoperit o adevărată mafie a ţigărilor de contrabandă. Au fost depistate 6 grupări care lucrau împreună şi care foloseau gadgeturi şi poliţişti corupţi pentru a strânge milioane de lei din trafic. Prejudiciul adus statului român este uriaş.

 • Ce au în comun Republica Moldova
şi Kenya
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce au în comun Republica Moldova şi Kenya

  Corina Ajder, masterand în Politici Publice la Universitatea Central Europeană din Budapesta, Ungaria, şi stagiar la International Crisis Group în Nairobi, Kenya, scrie un reportaj pentru Adevărul în care povesteşte despre asemănările dintre Kenya şi Republica Moldova.

 • Bătălia pentru Chişinău continuă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru Chişinău continuă

  Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană îl vor susţine, inclusiv financiar, în turul doi pentru primăria capitalei, pe candidatul liberal Dorin Chirtoacă în lupta cu rivalul comunist, Igor Dodon. La 19 iunie, la Chişinău va avea loc încă un tur de scrutin pentru alegerea primarului după ce, potrivit rezultatelor oficiale, niciunul dintre candidaţi nu a obţinut 51% din voturi.