Stiri despre referendum marea britanie

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • EUREXIT?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EUREXIT?

  Cred că aproape nimeni n-a crezut în drasticul rezultat al referendum-ului britanic. Chiar cei care l-au organizat vor fi contat pe o largă confirmare publică a opţiunii pentru rămînere în UE. Ghinion! Socotelile de-acasă nu s-au potrivit cu cele din tîrg. Iar acum asistăm la un policrom delir analitic, la un amestec de cutremur şi bîlbîială, de apocalipsă şi resemnare.

 • Britanicii,
loviţi de depresia post-Brexit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britanicii, loviţi de depresia post-Brexit

  Şocul provocat de votul majorităţii britanicilor pentru părăsirea Uniunii Europene (UE) face valuri în continuare. O parte însemnată a populaţiei britanice refuză pur şi simplu izolarea de spaţiul comunitar, numeroşi migranţi deplâng creşterea intoleranţei şi privesc cu îngrijorare spre viitor, unitatea Regatului Unit este pusă la grea încercare, în timp ce clasa politică reacţionează greu, stârnind frustrare acasă şi nemulţumiri la Bruxelles.

 • Sfârşitul Europei, aşa
cum am cunoscut-o
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul Europei, aşa cum am cunoscut-o

  E una din zilele acelea în care realitatea ne aminteşte adevărul simplu, elocvent surprins de Gogol: „Tot felul de tâmpenii se întâmplă pe lume“. Votul britanic e o nefăcută care deschide Cutia Pandorei – cu riscuri, dar şi cu oportunităţi pentru curajoşi. Cred că răspunsul cel mai potrivit în faţa acestei provocări istorice este relansarea proiectului integrării europene. Părăsită de britanici, UE27 are o şansă: să devină cu adevărat o uniune.

 • Ieşirea Marii Britanii din UE ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii, avertizează doi foşti şefi ai spionilor britanici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşirea Marii Britanii din UE ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii, avertizează doi foşti şefi ai spionilor britanici

  Un vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar ar putea face ţara mai vulnerabilă în faţa atacurilor militanţilor şi ar putea provoca instabilitate în Europa. Avertismentul a fost lansat de doi foşti şefi ai serviciilor secrete britanice - John Sawers şi Jonathan Evans, relatează Reuters în pagina sa electronică.

 • EXCLUSIV Deciziile Consiliului European 17-18 decembrie 2015 – criza imigranţilor şi salvarea zonei Schengen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Deciziile Consiliului European 17-18 decembrie 2015 – criza imigranţilor şi salvarea zonei Schengen

  Aveţi posibilitatea de a avea acces, în premieră, la proiectul de concluzii ale Summitului care începe mâine la Bruxelles, document cu circulaţie limitată (ultima variantă, cea de ieri seară) trimis de Secretariatul General al Consiliului către delegaţiile Statelor Membre penmtru informarea şefilor de state sau de guverne participanţi la reuniune, în cazul nostru Dacian Cioloş, Prim-Ministrul României.

 • BREXIT
Este posibil? Cu ce costuri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BREXIT Este posibil? Cu ce costuri?

  Comisia Europeană a format un grup de lucru destinat studierii problemei deosebit de dificile pe care o ridică eventualitatea - estimată ca o probabilitate importantă - a ieşirii Marii Britanii din UE în urma referendumului anunţat de David Cameron.

 • VIDEO Corespondenţă din Scoţia. Ce schimbă referendumul: „Istoria nu va mai fi la fel, nici a lor, nici a noastră“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Corespondenţă din Scoţia. Ce schimbă referendumul: „Istoria nu va mai fi la fel, nici a lor, nici a noastră“

  Liam pregăteşte micul dejun scoţian (bacon, ochiuri, pâine prăjită, fasole albă, o jumătate de roşie coaptă, o bucată de cârnat), şi mâinile i se agită în ritmul cuvintelor înflăcărate pe care le rosteşte. La cei 25 de ani ai săi, locuitor al cartierului Newington, la periferia capitalei Edinburgh, nu are nicio ezitare să-şi apere cauza în faţa proprietăresei sale, Hannah, cu mult mai în vârstă, la Alex Guest House.

Modifică Setările