Stiri despre raport secret

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cea mai mare lovitură de presă a CIA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai mare lovitură de presă a CIA

  Istoricii oficiali ai CIA, dar şi foştii directori, deveniţi autori de Memorii după ieşire la pensie, consemnează cu mîndrie  multe Operaţiuni clandestine pe Planetă ale Agenţiei:

 • Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-miniştrii Vitalie Marinuţa şi Adrian Cioroianu salută semnarea Acordului de Asociere cu UE, de Republica Moldova

  La scurt timp, după ce premierul Iurie Leancă pecetluia, la Bruxelles, prin semnătura sa, calea europeană, pentru viitoarea evoluţie a Republicii Moldova, energicul ex-ministru al apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa îmi răspundea la câteva întrebări de interes general. Cu câteva ore înainte, fostul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu se pronunţa în aceeaşi chestiune de interes comun, pentru cele două state româneşti.

 • După 337 de ani, ucrainenii vor să respire liber în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După 337 de ani, ucrainenii vor să respire liber în Europa

  Miercuri, 21 mai, aşa cum am anunţat anterior, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a lansat seria întâlnirilor lunare cu diplomaţi acreditaţi în capitala României, o acţiune sprijinită de Asociaţia George C. Marshall-România. Conform deciziei ambasadorului Teofil Bauer, pentru acest brainstorming al unor diplomaţi, militari şi experţi civili în probleme de securitate internaţională, a fost desemnat să onoreze invitaţia Teofil Rendiuk.

 • Privind spre Ucraina, cu luciditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privind spre Ucraina, cu luciditate

  Ce fac ruşii? Cu această întrebare îşi încep programul de lucru o serie de oficiali de la Chişinău. Ce au mai făcut ruşii, în Ucraina? Cu interogaţia aceasta îşi încep lectura documentelor confidenţiale lideri de la Bucureşti. Ce facem cu ruşii? S-au întrebat mai zilele trecute miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene. Nu ştim întrebarea cu care îşi stimulează dimineaţa preşedintele Barack Obama, privind pe hartă Moscova.

 • Putin nu este Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin nu este Dumnezeu

  În mod firesc, la nivelul instituţiilor de stat, semnalele date spre populaţie sunt cele de încredere că "inundaţia" estică, care a acoperit Crimeea şi afectează sudul şi partea răsăriteană a Ucrainei nu va afecta, să sperăm, ţările membre ale NATO, de la frontiera de Est a Alianţei Nord-Atlantice. În acelaşi timp, o dezbatere publică axată pe alte variante posibile ţine de informarea obiectivă a celor dornici să ştie şi alte puncte de vedere.

 • Obama - cu sancţiunile economice, Putin - cu Noua Rusie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama - cu sancţiunile economice, Putin - cu Noua Rusie

  Cu un discurs mai degrabă tipic unui preşedinte republican, decât democrat, Barack Obama a afirmat în Malaezia, că Rusia trebuie să oprească acţiunile destabilizatoare în Ucraina, mai precis în zona numită de Vladimir Putin drept Noua Rusie, respectiv sudul şi estul statului european ucrainean. Intenţie onorabilă. Efect zero.

 • Un diagnostic al stărilor de spirit din Republica Moldova şi Federaţia Rusă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un diagnostic al stărilor de spirit din Republica Moldova şi Federaţia Rusă

  Ceea ce trebuia să facă NATO, din primele ore ale agresiunii militare ruse, în Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică a întreprins abia acum. Aliaţii, la unison, au avertizat Rusia împotriva implicării sale în estul statului ucrainean, unde au apărut manifestări secesioniste, similare celor din peninsula Crimeea.

 • Ce garanţii avem că viitorul preşedinte al României are convingeri euroatlantice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce garanţii avem că viitorul preşedinte al României are convingeri euroatlantice?

  Multe elogii, în Parlamentul României, pe 1 aprilie, nu pe post de păcăleli, ci drept recunoaşteri ale rolului determinant al Armatei României la intrarea în Clubul Libertăţilor Asumate, altfel spus comunitatea euroatlantică. Dincolo de apeluri, promisiuni şi alte tirade 100% electorale, niciun leu în plus, acum, pentru Soldatul Român, bun doar ca pretext la depuneri de coroane politice, când vor muşchii lui Trahanache şi alde Tipătescu.

 • Generalul care nu priveşte înapoi cu mânie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul care nu priveşte înapoi cu mânie

  Vine un timp când cei care au trudit cu modestie, devotament, bun simţ şi răbdare, la edificarea unui tip nou de organism militar naţional, tocmai pentru că au fost eliberaţi de servituţile unei organigrame trecătoare, de restricţii altfel fireşti, într-o armată de profesionişti, dar şi de impostorii cocoţaţi în ierarhia kaki, prin mijloace demne de Agamiţă Dandanache, acceptă să răspundă la întrebări cu răspunsuri ce erau cândva cenzurate.

 • Viitorul secretar general al NATO ar putea fi un american, iar SACEUR un european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul secretar general al NATO ar putea fi un american, iar SACEUR un european

  La vremea când a condus Ministerul Apărării Naţionale, actualul europarlamentar - invitat pe 14 martie la o discuţie despre evoluţiile din nordul Mării Negre - era, ca şi azi, un partener de dialog atent la interlocutori, la mesajele directe sau sugerate, fiind conştient că răspunsurile sale au girul unor experienţe unice, la nivel înalt, marcate de calmul şi surâsul românului născut acolo unde se pune harta în cui.

 • Raport secret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport secret

  Sigur că Agenţia Naţională pentru Securitate funcţionează peste Ocean, dar monitorizează convorbiri telefonice pe tot mapamondul. Nu ştiu cine are atribuţii similare, pe plan autohton, dar m-a amuzat faptul că după ce am stabilit primii doi invitaţi, pentru un demers publicistic destinat celor (dez)informaţi în privinţa lumii militare, exact cele două personalităţi au fost invitate în alt studiou, ca din întâmplare. Simplă coincidenţă, nu-i aşa?

 • Demisia Papei, efectul unui raport secret?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demisia Papei, efectul unui raport secret?

  Decizia Papei Benedict de a se retrage din funcţie ar putea fi rezultatul unei serii de factori care au culminat cu eşecul reformării Curiei Romane, aparatul administrativ al Vaticanului, şi cu un raport secret elaborat de trei cardinali în urma scandalului supranumit „Vatileaks“.

Modifică Setările