Stiri despre raftul denisei

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • AVANPREMIERĂ „Auschwitz, ultima staţie. Povestea mea din lagăr, 1943–1945”, de Eddy de Wind
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ „Auschwitz, ultima staţie. Povestea mea din lagăr, 1943–1945”, de Eddy de Wind

  „Auschwitz, ultima staţie Povestea mea din lagăr, 1943–1945”, cartea lui Eddy de Wind, a apărut recent la Editura Humanitas Fiction, în taducerea din neerlandeză a Alexei Stoicescu. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, un fragment din volumul apărut în colecţia Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Cartea lui de Wind este singura scrisă la Auschwitz încă din timpul războiului.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Pianistul" a fost lansat la Gaudeamus

  Volumul "Pianistul. Amintiri din Varşovia, 1939-1945", de Władysław Szpilman a fost lansat, vineri, de Marius Constantinescu, Denisa Comănescu şi Cristina Godun, la Gaudeamus. Cartes a stat la baza filmului regizat de Roman Polański, distins cu Palme d’Or şi cu BAFTA pentru cel mai bun film în 2002 şi cu trei premii Oscar în 2003 (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun actor – Adrien Brody, cel mai bun regizor).

 • Yu Hua, „un Hemingway chinez“, lansează la Gaudeamus „În viaţă“, o „Cartea lui Iov chinezească“. Citiţi un fragment în exclusivitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yu Hua, „un Hemingway chinez“, lansează la Gaudeamus „În viaţă“, o „Cartea lui Iov chinezească“. Citiţi un fragment în exclusivitate

  Lansarea de carte şi sesiunea de autografe ale romanului „În viaţă“, de Yu Hua, apărut în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, au loc vineri, 18 noiembrie, la ora 18.00, la standul Editurii Humanitas de la Gaudeamus. Participă: Yu Hua, Mugur Zlotea (traducătorul din chineză al cărţii), Luminiţa Bălan, Denisa Comănescu.

 • 10 ani de Raftul Denisei. Aniversare cu lansare. Scriitoarea catalană Care Santos vine la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani de Raftul Denisei. Aniversare cu lansare. Scriitoarea catalană Care Santos vine la Bucureşti

  În luna mai 2006 lua naştere „Raftul Denisei“, prima şi singura colecţie de literatură personalizată din România, coordonată de Denisa Comănescu. Evenimentele anului aniversar 2016, de la Humanitas Fiction, unde e colecâia Raftul Denisei, vor prilejui întâlniri cu îndrăgiţi autori publicaţi în această colecţie. Care Santos, Alessandro Barricco, Katja Petrowskaja şi Fania Oz-Salzberger vor veni la Bucureşti.

 • Despre Bob Dylan. Vorbe şi muzică, cu Dan C. Mihăilescu şi Dan Byron VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Bob Dylan. Vorbe şi muzică, cu Dan C. Mihăilescu şi Dan Byron VIDEO

  Sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu, Dan C. Mihăilescu şi Bogdan Şerban vor vorbi despre cântăreţul Bob Dylan, cu prilejul apariţiei volumului de memorii „Cronica vieţii mele“, publicat în colecţia Raftul Denisei, la Editura Humanitas Fiction. Dan Byron, voce şi chitară în formaţia Byron, şi Narcis Axinte, voce şi chitară la Harlequin_Jack, vor cânta cover-uri după câteva dintre piesele lui Dylan

 • Seara lui Salvador Dali, cu dezbateri şi volume reeditate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seara lui Salvador Dali, cu dezbateri şi volume reeditate

  Pe 19 august, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc, de la ora 19.00, o seară dedicată lui Salvador Dalí, cu prilejul apariţiei unei noi ediţii a unicului roman scris de artistul spaniol. Volumul „Chipuri ascunse“ a fost publicat de Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei“.

 • Conflict, gastronomie şi corectitudine politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflict, gastronomie şi corectitudine politică

  IDEAL Filmul „Război în bucătărie“, semnat de regizorul suedez Lasse Hallström, jonglează în mod agreabil cu stereotipiile şi prejudecăţile, construind o veselă utopie multiculturală.

 • Seară dedicată scriitoarei Simone de Beauvoir, la Humanitas Kretzulescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară dedicată scriitoarei Simone de Beauvoir, la Humanitas Kretzulescu

  O nouă dezbatere pornind de la volumul de nuvele „Femeia sfâşiată“, de Simone de Beauvoir, are loc joi, 3 iulie, de la 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti. La discuţie vor participa Elisabeta Lăsconi, Lidia Bodea, Daniela Kammrath, Cristina Bazavan, Mihaela Cârlan şi Denisa Comănescu.

 • INTERVIU Denisa Comănescu: „Când a
murit Hendrix am purtat doliu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Denisa Comănescu: „Când a murit Hendrix am purtat doliu“

  Considerată de Gabriel Liiceanu „cel mai bun editor din spaţiul românesc pe literatură străină“, Denisa Comănescu (60 de ani) şi-a trăit viaţa visând în secret la parcurile, străzile şi cafenelele americane. De acolo veneau muzica şi cărţile ce i-au conturat destinul.

Modifică Setările