Stiri despre radio romania cultural

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O stagiune discretă, dar intensă, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O stagiune discretă, dar intensă, la Sala Radio

  Rumoarea stârnită în spaţiul public de evenimentele legate de Ateneul Român a adus repetitiv în faţă aspectele pozitive ale stagiunii de concerte de la Filarmonica bucureşteană.

 • Ada Solomon şi Ion Caramitru, premiaţi la Gala Radio România Cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ada Solomon şi Ion Caramitru, premiaţi la Gala Radio România Cultural

  Actorul Ion Caramitru, producătorul de film Ada Solomon şi pianista Alexandra Dariescu sunt câştigătorii celor trei premii speciale ale Galei Radio România Cultural, eveniment care va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 20 martie, începând cu ora 19,00.

 • Taxa radio şi interesul public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxa radio şi interesul public

  Ascultaţi Radio România? Eu da. Şi „Actualităţi”, şi „Cultural”, şi „Muzical”. Şi Radio Bucureşti, pe FM. Ba chiar şi „Antena Satelor” am ascultat câteodată, de curiozitate (că altminteri nu prea intru „în target”). Întreb pentru că am auzit multă lume emiţând păreri despre Radio România, dar la întrebarea „asculţi, de ţi-ai format păreri?” răspunsul e fâstâcit. Cînd nu e de-a dreptul „nu, dar am auzit că...”.

 • Starea culturii la Radio România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea culturii la Radio România

  Luni, 12 septembrie, a fost lansată grila de programe a Radio România Cultural. Cu doi ani în urmă, am semnalat dispariţia din grilă a Revistei Literare şi mi s-a răspuns că era vorba de programul de vară şi că emisiunea, una din cele mai vechi ale Radioului, va fi reluată în toamnă.

 • ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie

  Luni, 6 octombrie, de la ora 11.00, va avea loc întâlnirea cu actorul şi regizorul Mircea Albulescu, organizată de Teatrul Naţional Radiofonic. Cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, actorul va fi sărbătorit la Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei.

 • Debut cu dreptul
pentru Festivalul Internaţional al Orchestelor Radio – RADIRO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debut cu dreptul pentru Festivalul Internaţional al Orchestelor Radio – RADIRO

  Când am ajuns la Sala Radio ieri, 20 septembrie, făcând slalom într-un Bucureşti supra-aglomerat şi cu miros de mici pe grătar, mi-am spus: „Ce stare de normalitate este aici!” – publicul venise la timp, nerăbdător să asculte o orchestră străină de calibru care nu a mai apărut niciodată pe o scenă românească.

 • Din nou la drum:  Turneul Pianul Călător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din nou la drum:  Turneul Pianul Călător

  În dimineaṭa zilei de 18 martie mă pregăteam să încep încă o zi încărcată, când aud la radio ṣtirea că Rusia a anexat Crimeea. O veste care, dacă nu îṭi dă fiori pe ṣira spinării, te pune totuṣi serios pe gânduri, fiindcă se întâmplă în pragul casei tale. Jocurile bipolarităṭii, în care acum Ucraina este miza, nu s-au încheiat în această regiune, în care noi trebuie să ne ducem liniṣtiṭi (?) viaṭa.

 • VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc

  „Vioara lui Enescu la sate” este cel mai nou dintre proiectele generate în ultimii ani de Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo. A împlinit de-abia un an şi în această toamnă a ajuns la o a doua ediţie, în care trece prin 6 localităţi rurale şi 3 oraşe din România.

 • Turneu versus Festival?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turneu versus Festival?

  Se ṣtie că, atunci când te bucuri de prea mult din orice, după un timp nu-i mai simṭi savoarea.  Lucrul pare să fie adevărat, de la porṭia de miere, până la dragoste. Avem nevoie, în orice placere, de contraste sau măcar de mici contrarietăṭi.

 • „Revista literară radio“, la schimbarea generaţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Revista literară radio“, la schimbarea generaţiilor

  Precizez cât se poate de limpede, pentru corecta informare a mediilor literare şi a publicului Radio România Cultural, că niciodată, dar niciodată nu s-a pus problema, nu s-a discutat şi nu a existat măcar intenţia de a desfiinţa emisiunea „Revista literară radio“, o emisiune pe care, în calitate de redactor-şef, am inclus-oşi am menţinut-o în toate grilele postului din ultimii ani.