produs traditional - ultimele știri
Cornulețele dobrogene, un nou produs tradițional. Delicatesa este realizată pe baza rețetelor locale
Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Tulcea a primit săptămâna aceasta atestatul de produs tradiţional pentru "cornuleţe dobrogene", acesta fiind al 12-lea produs de gen realizat de o firmă din comuna Greci pe baza reţetelor locale.
Unul dintre cele mai cunoscute produse româneşti, cu o istorie de peste un secol, este salamul de Sibiu. Inventat în anii 1800, acest salam nu este însă originar din Sibiu. Dar cum a ajuns să aibă acest nume, care sunt regulile ce trebuie respectate ...
Eugenia Moţarschi a accesat şi fonduri europene care au ajutat-o să-şi deschidă această afacere cu produse de panificaţie sănătoase.
Mircea Freisz, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de ciuperci din Caraş-Severin, este singurul producător din judeţ care a reuşit să înregistreze la Ministerul Agriculturii produse autentice tradiţionale din Banatul de munte.
Un locuitor din Constanţa a pus bazele unei fabrici care face ghiudem tătăresc, după o reţetă veche. Delicatesa a primit din partea Ministerului Agriculturii atestatul de „produs tradiţional românesc“....
Unul din judeţele care îşi păstrează cel mai bine tradiţia nu are înregistrat decât un sigur produs tradiţional în Registrul Produselor Tradiţionale din România
Magiunul de prune este unul din produsele româneşti cele mai apreciate. Fără adaos de zahăr, poate fi consumat, cu moderaţie, şi de către diabetici.
Produsul lui Bogdan Tuchiluş a primit recent din partea Ministerului Agriculturii atestat de produs tradiţional, fiind primul din Vrancea din domeniul panificaţiei.
Producătorii din Caraş-Severin nu au reuşit să înregistreze până acum niciun produs tradiţional din cauza procedurilor extrem de complexe.
Pâinea în ţest este încă vedeta târgurilor culinare cu produse tradiţionale, cu atât mai mult cu cât fascinantul obiect casnic în care se coace se mai confecţionează rar şi se foloseşte doar ocazional.
Localnicii din deltă acuză fostele conduceri ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării că au gândit dezvoltarea rezervaţiei numai din prisma turistului bucureştean, uitând de faptul că oamenii bălţii o duc din ce în ce mai rău şi s-au împuţinat.
Sătenii din partea de nord a judeţului Olt, renumită pentru prunele uscate, sunt disperaţi că temperaturile scăzute care se aşteaptă în aceste zile le vor compromite producţia de prune. „Nu fructifică, asta se va-ntâmpla“, spun pomicultorii.
Soţii Carmen şi Ştefan Stroe sunt profesori la şcolile din comunele Leleasca şi Spineni (judeţul Olt), iar în timpul liber sunt agricultori de succes. Fructele pe care ei le obţin, prunele uscate de Leleasca, reprezintă singurul produs tradiţional at...
Păstrăvăria este una dintre ideile de afaceri cu şanse mari să vă aducă profit. Cererea de peşte este tot mai mare, iar cu o minimă procesare, poate o reţetă tradiţională, veniturile pot asigura un trai mai mult decent pentru o familie din satele şi ...
Potrivit noilor normative care reglementează produsele tradiţionale, cantitatea produsă zilnic va fi limitată, la alimente, la 400 de kilograme (sau litri) pe zi, cu excepţia produselor de panificaţie, unde cantitatea nu trebuie să depăşească 800 de ...
Micii producători din localitatea sălăjeană, adunaţi într-o întreprindere socială, au cucerit piaţa din România, dar şi de peste hotare cu un produs tradiţional, reînviat după zeci de ani: prune uscate umplute cu nuci.
Bistriţeanul Ionică Scridon se foloseşte de povestea bunicului său, Ilie Galben, primul bistriţean care a avut un cazan de ţuică pe Valea Someşului Mare, pentru a-şi promova licoarea, care deja a ajuns în mai toate ţările din Europa.
Asociaţia A.F.I. ProFamilia a găsit o metodă inedită şi productivă de a ajuta femeile din mediul rural să facă afaceri. Cu ajutorul fondurilor europene, dar şi a unor reţete vechi de sute de ani ale locului, acestea oferă o şansă în plus la independe...