Stiri despre primari in doua tururi

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a umflat orezul
în liberali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a umflat orezul în liberali

  Cea mai inteligentă decizie politică luată de PNL în ultimii ani a fost aceea de a prelua de la USR+, aproape intactă, retorica vehementă pro-Justiţie şi de bună guvernare. Vocile strident USL-iste au fost împinse uşor în plan secund (i-aţi mai văzut în prim-plan pe alde Buşoi, Voicu sau Ben Oni?), USL-iştii mai moderaţi (gen Gorghiu) şi-au mai revizuit discursul, iar în partid au fost aduşi câţiva oameni noi şi competenţi (gen Ciprian Ciucu).

 • Alianţa USR PLUS: PNL a sacrificat alegerile în două tururi pentru alegeri anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alianţa USR PLUS: PNL a sacrificat alegerile în două tururi pentru alegeri anticipate

  Alianţa USR PLUS susţine că PNL a sacrificat alegerile în două tururi pentru alegeri anticipate. „Avem un sistem politic cu două partide mari în care partidele mici sunt marginalizate”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Alianţei, precizând că alegerea primarilor în două tururi lipseşte din Programul de guvernare al Guvernului Orban II.

 • Alegeri locale în două tururi de scrutin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri locale în două tururi de scrutin?

  Alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi de scrutin, asigură mai multă legitimitate politică primarului, datorită majorităţii voturilor cu care ar putea fi ales de către cetăţeni, precum şi preşedinţilor de Consilii Judeţene sau de Consilii Locale.

 • Riscurile şi capcanele
asumării răspunderii pe Legea privind alegerile locale în două tururi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile şi capcanele asumării răspunderii pe Legea privind alegerile locale în două tururi

  Cu riscul de a părea o „piază rea” cititorilor mei, mă simt dator să atrag atenţia asupra riscurilor şi capcanelor rezultate din asumarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Nimeni nu contestă că e un lucru bun, să nu mai avem primari aleşi cu 12-15 sau 20% din voturile alegătorilor, adică lipsiţi de reprezentativitate. Dar mecanismele şi procedurile democraţiei trebuie respectate.

 • Orban, despre angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi: Nu există niciun motiv pentru a fi considerată neconstituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orban, despre angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi: Nu există niciun motiv pentru a fi considerată neconstituţională

  Premierul Ludovic Orban susţine că nu există niciun motiv ca actul normativ privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin să fie considerat neconstituţional, subliniind că se aşteaptă ca judecătorii CCR să aplice "spiritul şi litera Constituţiei" şi să ţină cont de faptul că majoritatea românilor susţine alegerea edililor din două tururi de scrutin.

 • Ce şanse mai are
revenirea la alegerea primarilor în două tururi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce şanse mai are revenirea la alegerea primarilor în două tururi

  Guvernul Orban a anunţat asumarea răspunderii pentru trei proiecte legislative, dar nimic despre revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Discuţiile pe această temă par să nu ducă nicăieri, iar noua putere abordează subiectul din ce în ce mai puţin.

 • Ciolacu, după respingerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi: PNL a chiulit, asta ca să ştiţi când îi mai auziţi rupându-şi cămaşa de pe ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciolacu, după respingerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi: PNL a chiulit, asta ca să ştiţi când îi mai auziţi rupându-şi cămaşa de pe ei

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că PNL a chiulit de la votul din Senat unde a fost respins proiectul care viza alegerea primarilor în două tururi. „Sau poate că, de fapt, fără voturile foştilor pesedişti nu pot să facă nimic singuri”, a transmis Ciolacu.

 • Zi decisivă pentru premierul Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zi decisivă pentru premierul Cioloş

  În toată activitatea din ultimele două luni, guvernului Cioloş a lăsat impresia că este prizonierul partidelor care l-au numit, în special al PSD. Nu a trecut la depolitizare, mulţi dintre şefii numiţi POLITIC de către guvernul Ponta sunt şi acum în funcţie.

 • Democraţia lu' şefu'
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia lu' şefu'

  În gândirea unora dintre politicienii români alegerea primarilor în două tururi de scrutin este singurul şi cel mai important mecanism de creştere a reprezentativităţii aleşilor locali.

Modifică Setările