Stiri despre povestire

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Magia
Bradului de Crăciun (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Bradului de Crăciun (V)

  Povestirea ”Magia Bradului de Crăciun” a ajuns la ultima parte. Dragi cititori ai Blogurilor ”Adevărul”, v-am prezentat această povestire pentru ca Dumneavoastră să aveţi imaginea vieţii grele a multor români în deceniile trecute de la Revoluţia din 1989.

 • Magia Bradului de Crăciun (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Bradului de Crăciun (IV)

  Povestirea ”Magia Bradului de Crăciun” a ajuns la cea dea patra parte. Povestirea continuă cu o altă etapă a perioadei de tranziţie, de după Revoluţia din Decembrie 1989.

 • Magia Bradului de Crăciun (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Bradului de Crăciun (III)

  Sfârşitul anului 1989 şi anii care au urmat au fost ani de grele încercări pentru mulţi români şi pentru familiile acestora

 • Magia Bradului de Crăciun (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Bradului de Crăciun (II)

  În acest episod, cititorii vor afla cum Andrei şi mama lui vor cunoaşte bunătatea doamnei Eva, care va deveni binefăcătoarea lor când mama lui Andrei a avut o criză renală puternică. Fragmentul redă greutăţile prin care au trecut chiriaşii în deceniile de după Revoluţia din Decembrie 1989.

 • Magia Bradului de Crăciun (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Magia Bradului de Crăciun (I)

  Ne despart mai puţin de două luni până la Crăciun. Deja în magazine, la televiziuni, pe străzi au început să apară elemente care ne trimit cu gândul spre această sărbătoare. Se vorbeşte că în acest an, Crăciunul ar putea fi sărbătorit altfel decât în anii trecuţi, adică vom petrece acasă cu membrii familiei restrânse, fără prieteni sau rude mai îndepărtate.

 • „Magia Bradului de Crăciun”, o povestire care de aproape
trei ani bucură sufletele tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Magia Bradului de Crăciun”, o povestire care de aproape trei ani bucură sufletele tuturor

  În 22 decembrie 2017, doamna scriitor Carmen Zamfirescu lansa la Biblioteca Judeţeană ”Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova povestirea ”Magia Bradului de Crăciun”. După lansare, în cadrul sesiunii de autografe,  doamna scriitor Carmen Zamfirescu a oferit cartea cadou tuturor celor prezenţi la acest eveniment deosebit, desfăşurat în preajma sfintei sărbători de Crăciun.

 • Fragment din anunţata povestire „Sublimul absurd“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fragment din anunţata povestire „Sublimul absurd“

  La începutul acestei veri care, împotriva optimismului meu idealist, ar putea fi, parafrazând titlul unui celebru roman al lui Steinbeck a nemulţumirii noastre (amărăciunii, deziluziei, disperării) în lupta cu un flagel nemilos,  am avut ideea, cum v-am povestit în urmă cu câteva săptămâni, alcătuirii unei culegeri subintitulate Sublimul absurd cuprinzând fragmente de amintiri care nu vor putea fi niciodată uitate şi în primul rând de către mine.

 • Copiii bilingvi sunt povestitori creativi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii bilingvi sunt povestitori creativi

  Copiii bilingvi folosesc la fel de multe cuvinte ca şi copiii monolingvi atunci când spun o poveste şi demonstrează niveluri ridicate de flexibilitate cognitivă, potrivit noilor cercetări.

 • Ioana Pârvulescu, distinsă cu Premiul Profesioniştilor la Bruxelles. Povestirea e dedicată amintirii Monicăi Lovinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioana Pârvulescu, distinsă cu Premiul Profesioniştilor la Bruxelles. Povestirea e dedicată amintirii Monicăi Lovinescu

  Ioana Pârvulescu, deţinătoarea Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, a fost distinsă cu Premiul Profesioniştilor în cadrul concursului literar „O poveste europeană: Câştigătorii Premiul European pentru Literatură scriu despre Europa“ (EUPL Writing Contest “A European Story: EUPL Winners Write Europe”) pentru povestirea „O voce“.  Adevărul.ro publică, în exclusivitate, povestirea Ioanei Pârvulescu câştigătoare la Bruxelles.

 • AVANPREMIERĂ „Cele mai tâmpite momente”, de Mircea Daneliuc, a apărut în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ „Cele mai tâmpite momente”, de Mircea Daneliuc, a apărut în librării

  Construite dramatic pe principiul monologului interior, povestirile din volumul lui Mircea Daneliuc, „Cele mai tâmpite momente”, apărut recent la editura Polirom, constituie adevărate recitaluri actoriceşti pentru cele şase personaje principale. „Adevărul” prezintă în avanpremieră, un fragment din cartea lui Daneliuc.

 • O povestire scrisă de Hemingway în 1956 va fi publicată pentru prima dată. „Când visez la o viaţă de după moarte în rai, acţiunea are mereu loc la hotel Ritz”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O povestire scrisă de Hemingway în 1956 va fi publicată pentru prima dată. „Când visez la o viaţă de după moarte în rai, acţiunea are mereu loc la hotel Ritz”

  ”A Room on the Garden Side”, o povestire scrisă de Ernest Hemingway în 1956, urmează să fie publicată pentru prima dată, la şase decenii de când a fost scrisă, informează The Guardian. Povestea are loc la Hotelul Ritz din Paris şi este narată de un personaj pe nume Robert care are aceeaşi poreclă ca scriitorul, Papa.

 • Prima povestire scrisă de Ernest Hemingway, descoperită în Florida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima povestire scrisă de Ernest Hemingway, descoperită în Florida

  Scriitorul American Ernest Hemingway este cunoscut pentru scrierile sale într-un limbaj simplu, despre război şi dragoste, pline de detalii, dar şi pentru personalitatea sa vulcanică. În prima jumătate a acestui an, în Key West, Florida, unde autorul a trăit în anii '30, a fost descoperită o povestire de 14 pagini a autorului, de când avea zece ani şi despre care se crede că ar fi prima scrisă de acesta, scrie New York Times.

 • Misterul izvorului cu „apă vie“ din Munţii Apuseni: legenda spune că după ce bei de acolo creşti în înălţime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul izvorului cu „apă vie“ din Munţii Apuseni: legenda spune că după ce bei de acolo creşti în înălţime

  La Ocoliş, în Munţii Apuseni, comună situată la limita judeţelor Alba şi Cluj, există un izvor despre care se spune că ar avea proprietăţi deosebite. Denumit şi ”izvorul cu apă vie”, acesta ar ”ajuta” la creşterea în înălţime a oamenilor. Povestea datează de aproximativ 20 de ani şi a rămas, între timp, doar o legendă.

Modifică Setările