paella - ultimele știri
Orezul folosit în mod tradițional în Spania pentru a găti paella este ameninţat de o ciupercă, după ce Uniunea Europeană a interzis un pesticid pe care fermierii spanioli se bazau, scrie Reuters.
Turiștii au ajuns să se gândească de două ori înainte de a degusta faimoasa paella, unul dintre preparatele emblematice ale bucătăriei spaniole. Prețul a ajuns unul extrem de piperat și deloc accesibil pentru toate buzunarele.
Delicatesele bucătăriei mediteraneene au ajuns în acest weekend la Braşov; homari, midii, stridii, scoici, baclavale, sarailii, kebab se găsesc la Lacul Noua
Mici boiereşti, pastramă, peşte la grătar, dar şi varză călită şi sarmale sunt doar câteva din bunătăţile care pot fi gustate la târgurile din Bucureşti, pentru a serba cum se cuvine Ziua Internaţională a Muncii.
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare spaniole este paella, o combinaţie savuroasă de orez, legume, carne sau fructe de mare. Reţeta diferă de la o regiune la alta şi în funcţie de asta se adaugă şi diverse condimente.
Această reţetă în stilul de paella este foarte simplă şi se prepară într-un singur vas, la cuptor. Nu este foarte complicată, mai ales dacă îţi plac ciocănelele de pui. Preparatul va fi gata în doar 1 oră....
Peste 20.000 de oameni s-au bătut cu roşii în stradă la ediţia din acest an a Festivalului tradiţional La Tomatina, din Spania. În „luptă“ s-au folosit 140 de tone de „muniţie“....
O regulă a combinării vinului cu mâncarea spune că vinul roşu merge cu carne roşie, iar vinul alb cu peşte. Deşi este o regulă foarte cunoscută şi respectată de cei pasionaţi de domeniul culinar, aceasta poate fi, uneori, ignorată.
Gusturile alimentare sunt diferite, iar zodiile influenţează, la rândul lor, poftele şi dorinţele culinare, spun specialiştii în astrologie. Astfel, culorile, texturile şi caracteristicile unui preparat coincid foarte mult cu caracteristicile zodiaca...