Stiri despre pact

  116 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Parlamentul European a blocat ratificarea unui nou pact pentru investiţii cu China, până la ridicarea sancţiunilor impuse unor politicieni ai UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul European a blocat ratificarea unui nou pact pentru investiţii cu China, până la ridicarea sancţiunilor impuse unor politicieni ai UE

  Parlamentul European a blocat, joi, ratificarea unui nou pact pentru investiţii cu China, până la ridicarea sancţiunilor impusr unor politicieni ai UE, aprofundând o dispută în relaţiile sino-europene şi negând accesul mai mare al companiilor europene în China, transmite CNBC. Rezoluţia de blocare a ratificării a fost adoptată cu 599 voturi pentru, 30 voturi împotrivă şi 58 abţineri.

 • De ce a ales România prietenia Germaniei naziste. Motivele explicate de specialişti şi contemporani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a ales România prietenia Germaniei naziste. Motivele explicate de specialişti şi contemporani

  Deşi a fost aliatul tradiţional al Franţei încă din secolul al XIX lea, România a ales în pragul celui de-al doilea război mondial prietenia Germaniei Naziste. Mai mult decât atât armata română a luptat alături de trupele lui Hitler până aproape de sfârşitul războiului. Istoricii dar şi contemporanii acelor evenimente spun că au existat motive întemeiate pentru această alegere.

 • Antreprenorul politic Sebastian
Burduja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antreprenorul politic Sebastian Burduja

  Vicepreşedintele PNL este un veritabil antreprenor politic care printr-o investiţie profitabilă a ajuns pe cai mari: a schimbat o mârţoagă cu şaua unui armăsar de pe care galopează către funcţii înalte în stat. La trecutul mare al familiei Burduja, ursitoarele liberale îi prezic un mare viitor.

 • Tupeul imperial al ambasadei care omite actul dezonorant prin care URSS a răpit României teritoriul dintre Prut şi Nistru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tupeul imperial al ambasadei care omite actul dezonorant prin care URSS a răpit României teritoriul dintre Prut şi Nistru

  Cu un calcul machiavelic tradiţional, ambasada Rusiei în România a publicat, în dimineaţa zilei de 28 iunie a.c., un text propagandistic vizând mistificarea ocupării mârşave, dezonorante, cu 79 de ani în urmă, prin recurs la manu militari, a teritoriului dintre Prut şi Nistru. 28 iunie fiind, în 2019, ziua când liderul actual de la Kremlin s-a întâlnit cu omologul de la Casa Albă.

 • Fifor: PSD nu cade în capcana lui Iohannis şi va susţine Pactul politic propus de acesta, doar dacă va fi construit în avantajul cetăţenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fifor: PSD nu cade în capcana lui Iohannis şi va susţine Pactul politic propus de acesta, doar dacă va fi construit în avantajul cetăţenilor

  Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Mihai Fifor declară că PSD nu cade în capcana preşedintelui Klaus Iohannis şi va susţine Pactul politic propus de acesta. ”Voinţa romanilor nu este negociabila. PSD va transpune rezultatul referendumului în legislaţie şi nu va tergiversa rezultatul din 26 Mai, aşa cum face preşedintele”, afirmă Fifor.

 • Resetarea României: e timpul faptelor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resetarea României: e timpul faptelor!

  România este într-o criză fără precedent, cauzată de incompetenţa fără precedent a celor care conduc ţara de doi ani şi jumătate. O criză înseamnă însă şi oportunităţi. Pactul propus de preşedintele Iohannis partidelor politice este o astfel de şansă unică în ultimii 24 de ani. Mai precis, din 21 iunie 1995, când lideri partidelor politice parlamentare semnau declaraţia de la Snagov pentru aderarea României la UE.

 • Scrisoare de acasă pentru românii de care mi-e dor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare de acasă pentru românii de care mi-e dor

  Am scris aceste rânduri cu lacrimi în ochi. M-am gândit la „Scrisoare din Basarabia” a marelui Grigore Vieru... Adaptând o strofă, aş începe cam aşa: „Din România eu vă scriu / Dulci fraţi români plecaţi de-acasă / Vă scriu cum pot, vă scriu cum ştiu / Mi-e dor de voi şi dorul nu mă lasă.” Şi aş continua aşa:

 • Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

  În timp ce citeşti acest articol, vreau să te rog să îţi imaginezi ceva. Imaginează-ţi casa în care ai crescut. Gândeşte-te la cele mai frumoase momente din copilăria ta, la joacă fără griji, la familia ta, la amintirile pe care nimeni nu ţi le va şterge.

 • Ce facem cu România după 26 mai?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem cu România după 26 mai?

  Miza zilei de 26 mai este fără precedent în ultimii 20 de ani de democraţie românească. Pe de-o parte, pentru că întreaga scenă politică se va reaşeza în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare. Pe de altă parte, pentru că românii vor spune dacă vor să rămână cu faţa spre Vest sau să se (re)întoarcă spre Est. Vom avea cuvântul, iar Europa şi lumea vor fi cu ochii pe noi.

 • Haideţi să nu fim proşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să nu fim proşti

  „Haideţi să nu fim proşti!” – aşa şi-a intitulat postarea din 26 aprilie un coleg de opoziţie. Şi a continuat: „haideţi să nu ne dăm în cap unii altora în timp ce PSD/ALDE/UDMR funcţionează ca o armată super-organizată de anihilare.” Autorul e Andrei Caramitru (USR) şi, în privinţa asta, are mare dreptate.

 • E timpul, români. E timpul României!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E timpul, români. E timpul României!

  Un român la trei minute. 20 de români pe oră. 200.000 de români pe an. Aceasta este dimensiunea crizei prin care trece România astăzi, cea mai gravă din ultimii 30 de ani. Singurul răspuns moral la situaţia de faţă este unitatea în faţa pericolului mortal PSD.

 • Manifest România: JOS COMUNISMUL!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest România: JOS COMUNISMUL!

  Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţie. 1.116 români şi-au dat viaţa atunci. Generaţia mea a auzit atunci de la părinţi şi bunici, pentru prima oară, astfel de cuvinte: „Noi am dus greul, dragi copii... dar măcar voi o să trăiţi în libertate!“ Speranţele a milioane de români s-au transformat însă într-un şir nesfârşit de deziluzii în anii care au urmat.

 • Timpurile care nu mai au răbdare cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpurile care nu mai au răbdare cu România

  Capturată de personaje precum Daddy-Vitamină, Rădulescu-Mitralieră, Dan-Pulan şi Daea-Cormoran, într-o realitate cotidiană sufocantă, România rămâne (tot mai) departe de restul lumii. Dacă ceilalţi merg înainte la viteze din ce în ce mai mari, România merge la fel de repede, doar că... înapoi. Partea bună rămâne cea dintr-un banc celebru, dulce-amar: dacă vine sfârşitul lumii, România scapă, pentru că e cu câteva decenii bune în urma celorlalţi.

 • România, şah mat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, şah mat?

  Pe 16 decembrie 2018, la finalul unui Centenar sumbru, istoria va consemna că cei care au ajuns să ne conducă au declarat război pe toate fronturile democraţiei, libertăţii, Europei şi...României. De-acum înainte, se va intra la rupere, iar 2019 se anunţă drept cel mai important din parcursul postdecembrist românesc. Ne-au dat şah, rânjind pe sub mustaţă. Dar este mat?

 • Marrakesh, o
Marrakesh!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marrakesh, o Marrakesh!

  Marrakesh, Royal Mansour. Venind pe autostrada dinspre Casablanca spre Marrakech (te izbeşte infrastructura impecabilă, inclusiv o linie de tren de mare viteză recent inaugurată, legând Tanger de Rabat şi Casablanca), relieful se schimbă dramatic. De la câmpia mănoasă din Nord, de pe malul Atlanticului şi Mediteranei, un relief mai arid şi accidentat face tranziţia către linia maiestuoasă a munţilor Atlas.

 • Jos labele de pe locul României în Europa, Liviulică!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jos labele de pe locul României în Europa, Liviulică!

  În disperarea lor maximă, Liviu Dragnea şi partidul lui atentează la ceea ce ar trebui să fie sacru: locul României în Europa. Ultimele manevre de la Bucureşti şi de la Bruxelles sunt cele mai grave încercări de subminare a apartenenţei României la Vest.

 • Aveţi dreptate, domnule Giuliani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aveţi dreptate, domnule Giuliani

  Rudy Giuliani are nevoie de anumite clarificări după scrisoarea apărută ieri în presa românească. Şi trebuie să ne răspundă la câteva întrebări perfect legitime, inclusiv dacă reprezintă în prezent clienţi din România, scrisoarea fiind semnată ca avocat. Avocatul cui? Scrisoarea de mai jos a ajuns azi la adresa firmei de avocatură a domnului Giuliani. Aştept cu interes un răspuns şi îl voi face public.

 • Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!

  Români din toată lumea şi-au anunţat prezenţa pe 10 august la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, sub semnul #diasporaacasă şi pe notele de „hai acasă” ale lui Gil Dobrică, care ne face să plângem când ne e cel mai dor de România.

 • Coana România faţă cu diversiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coana România faţă cu diversiunea

  Diversiunea este „o acţiune politică întreprinsă cu scopul de a distrage atenţia de la problemele reale ale vieţii publice”. Repetaţi asta până învăţaţi pe de rost. E tot ce trebuie să faceţi pentru a înţelege, clar ca lacrima, ce se întâmplă în România de azi.

 • Acel
moment când preşedintele trebuie să rupă pisica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acel moment când preşedintele trebuie să rupă pisica

  Alea iacta est. Zarurile au fost aruncate. Nu peste râul Rubicon şi nu de vreun Caesar al timpurilor noastre, ci de nişte oameni mici, reuniţi să tranşeze viitorul ţării în toaleta Curţii Constituţionale a României.

 • Cheia înfrângerii PSD: turul zero
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheia înfrângerii PSD: turul zero

  Ziua Europei celebrează Declaraţia lui Robert Schuman de la 9 mai 1950, care a pus bazele proiectului comun european. Au trecut 68 de ani, dar miezul acestei declaraţii de căpătâi pentru Europa este acelaşi: nimic nu se poate fără unitate.

Modifică Setările