Stiri despre ozon

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • UE ne trimite la colţ din cauza poluării cu dioxid de azot sau particule fine. Care sunt zonele afectate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE ne trimite la colţ din cauza poluării cu dioxid de azot sau particule fine. Care sunt zonele afectate

  Comisia Europeană a anunţat că va organiza pe 30 ianuarie, la Bruxelles, o reuniune ministerială cu participarea a nouă state membre, inclusiv România, vizate de procedura de infringement pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului. Este vorba de state în care se depăşesc limitele de emisii fixate în UE  pentru dioxidul de azot sau particulele fine

 • „Colţul de rai” din Bistriţa-Năsăud, cu aer pur ca-n Alpi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Colţul de rai” din Bistriţa-Năsăud, cu aer pur ca-n Alpi

  O micuţă localitate din Bistriţa-Năsăud este a doua din ţară care are aerul la fel de pur ca în Munţii Alpi. Este vorba despre Colibiţa, o viitoare staţiune, amenajată în munte, lângă un lac de acumulare. Deşi se ştia de acum câteva decenii despre proprietăţile aerului de aici, abia anul precedent s-a făcut un studiu în acest sens.

 • Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”

  Sfârşitul de săptămână aduce în Arad un eveniment inedit. Este vorba despre „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”. Mai exact vor fi patru lansări de carte: Corina Ozon „Zilele amanţilor”, Lorena Lupu “Dona Juana”, Tristan Mihuţa “Adevărul gol goluţ” şi Otilia Ţigănaş “Femeia cu şapte pălării”. Scriitoarele Corina Ozon şi Lorena Lupu sunt din Bucureşti, iar Tristan Mihuţa şi Otilia Ţigănaş din Arad.

 • Centru de Ozonoterapie, la Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centru de Ozonoterapie, la Târgovişte

  De la sfârşitul anului 2010, în Târgovişte funcţionează o clinică privată în care persoanele suferinde de anumite afecţiuni îşi găsesc alinarea. Terapia cu ozon nu are efecte secundare şi poate vindeca osteomielita,  bolile cardio vasculare, bolile gastrice, afecţiuni ale pielii, parkinsonul, celulita sau oboseala cronică.

 • REPORTAJ Ţăranul român şi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ Ţăranul român şi "gaura radioactivă"

  Românii din mediul rural acuză deja „înecăciuni la plămâni“, invocând gaura de ozon care le mănâncă oxigenul. Sfaturile de protecţie ale specialiştilor sunt privite cel mult ca nişte gogomănii. Norul radioactiv de la Fukushima, care a ajuns deasupra României, şi gaura din stratul de ozon sunt cele mai fierbinţi subiecte discutate de ţărani. Două subiecte într-unu.

 • INCREDIBIL! Gaură în stratul de ozon !? Spune-ţi părerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INCREDIBIL! Gaură în stratul de ozon !? Spune-ţi părerea

  Un fotograf amator a suprins, ieri, în localitatea dâmboviţeană Bilciureşti, un peisaj mirific, dar care ne înspăimântă în aceste zile în care se discută intens despre subţierea stratului de ozon.

 • „Gaura din ozon“ nu ne afectează!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Gaura din ozon“ nu ne afectează!

  Gaura din stratul de ozon, care s-a format la Polul Nord şi s-a extins deasupra Europei de Nord, nu afectează şi România. Zilele trecute au apărut tot felul de avertismente prin care eram anunţaţi că „gaura ajunge şi la noi“.

 • România scapă de ozonul subţiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România scapă de ozonul subţiat

  Stratul protector din atmosferă s-a subţiat semnificativ pe o porţiune foarte mare deasupra Polului Nord. El va ajunge, astăzi şi mâine, în nordul Europei, în Peninsula Scandinavă şi în Siberia. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că, potrivit prognozelor, România nu va fi afectată în perioada următoare.

 • Feriti-vă de soare, pe cât puteţi, în aceste zile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Feriti-vă de soare, pe cât puteţi, în aceste zile!

  Mult trâmbiţata “gaură în stratul de ozon” nu e chiar gaură, ci este un strat de ozon mult subţiat de gazele cu efect de seră produse în ultimii ani. Cu toate astea, reprezentanţii Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM) spun că expunerea la soare este periculoasă.

 • AVERTIZARE Bucureşteni, staţi în case mâine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVERTIZARE Bucureşteni, staţi în case mâine!

  Gaura de ozon ce s-a format la Polul Nord s-a extins deasupra Europei de Nord şi de Est. Specialiştii spun că mâine şi poimâine aceasta va ajunge deasupra României. Procesul de diminuare a statului de ozon a fost detectat de o reţea internaţională cu 30 de staţii, coordonate de Institutul de Cercetări Polare şi Marine Alfred Wegener din Poznan.

 • Iaşi: UPDATE Hainele lungi şi pălăriile, măsură de prevenire în faţa găurii din stratul de ozon de deasupra României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: UPDATE Hainele lungi şi pălăriile, măsură de prevenire în faţa găurii din stratul de ozon de deasupra României

  Specialiştii în geografia mediului susţin că pericolul în faţa ultravioletelor nu este atât de mare deoarece radiaţia solară nu este puternică în această perioadă a anului. Cu toate acestea, preventiv, este recomandat să se evite expunerea la soare în zilele de 30 şi 31 martie, când deasupra ţării va ajunge o gaură în stratul de ozon.

 • Gaura din ozon se deplasează spre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gaura din ozon se deplasează spre România

  O porţiune cu un strat subţiat de ozon, formată deasupra Polului Nord, se deplasează spre Europa şi va afecta şi România la finalul lunii martie, scrie EurActiv.com.

 • Stratul de ozon nu se va reface până în 2050
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratul de ozon nu se va reface până în 2050

  Stratul de ozon din atmos­feră, care ne protejează de radiaţiile solare nocive (ultraviolete), se va reface până la mijlocul acestui secol. Aşa se arată într-un raport dat publicităţii de Naţiunile Unite la sfârşitul săptămânii trecute, redactat de 300 de oameni de ştiinţă, notează Fox News. Potrivit cercetătorilor, ozonul se va reface mai greu în regiunile polare.

Modifică Setările