Stiri despre oportunism

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mizerabilii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizerabilii

  Plictiseala aleşilor  neamului, de pe marginea stării de urgenţă, i-a făcut pe aceştia să-şi dorească revenirea la ”normalitatea” vieţii politice. Visul ciolanului mioritic. Acum, ne-am trezit că faptele şi vorbele ”marilor” politicieni ne acoperă dintr-o dată, peste noapte, tot ceea ce ţine de criza de sănătate cu care ne confruntăm.

 • Povestea regelui oportunist care a murit ars de viu, din greşeală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea regelui oportunist care a murit ars de viu, din greşeală

  Carol al II-lea, poreclit şi Carol cel Rău a fost rege al Navarrei între 1349 şi 1387 şi Conte de Évreux. Imediat după ce a ajuns rege, a încheiat o serie de înţelegeri duplicitare, fiind înverşunat să ajungă pe tronul Franţei. Carol cel Rău a avut o moarte care astăzi ar fi considerată absurdă, dar pe care mulţi au considerat-o o pedeapsă divină: a ars de viu, din greşeală.

 • De la oportunitate la oportunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la oportunitate la oportunism

  Marea realizare a Revoluţiei din 1989 a fost câştigarea libertăţii pentru întreg poporul român. Numai că în Dicţionar, alături de cuvântul „libertate”, mai apar şi cuvintele „libertinism” şi chiar „libertinaj”. Cuvântul „inorog” poate sta cuminte în Dicţionar sau poate să iasă din acesta, pentru a intra în basmele de adormit copiii, sau în alegorii politice, ca aceea a lui Dimitrie Cantemir.

 • Nocivitatea oportunismului „liberal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nocivitatea oportunismului „liberal”

  Liberalismul a influenţat semnificativ devenirea noastră istorică începând cu jumătatea secolului al IX-lea. Libertatea descătuşează energiile individuale, stimulează spiritul de iniţiativă, creativitatea, interesul.

 • Gigi Becali şi Bernard Tapie: cei doi fraţi gemeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigi Becali şi Bernard Tapie: cei doi fraţi gemeni

  România nu se va schimba. Dupa cum are obiceiul, ea « suflă cald », reconfortându-şi prietenii care mai cred în ea... şi rece, pentru cei care cred că situaţia sa este disperată.

 • Băsescu, PDL şi Dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu, PDL şi Dreapta

  Am urmărit cu oarece interes alegerile interne din PDL. N-am să comentez rezultatul scrutinului. Nu cred că are prea mare importanţă dacă Blaga este preşedinte sau dacă Udrea era să fie preşedinte. Important este cine se erijează de fapt în apărători ai Dreptei.

 • Emil Boc: Oportuniștii să se spele, să rămână caractere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Boc: Oportuniștii să se spele, să rămână caractere

  Președintele PDL Emil Boc a condamnat, luni, politicienii democrat-liberali care pleacă în tabăra Opoziției, numindu-i „oportuniști" și exprimându-și convingerea că aceștia nu vor rezista prea multîn politică, unde este „vremea caracterelor".

Modifică Setările