Stiri despre oana andra

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sub preşedinţia
sopranei Mariana Nicolesco, a avut loc evenimentul muzical naţional al anului, 

Festivalul şi Concursul Liedului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub preşedinţia sopranei Mariana Nicolesco, a avut loc evenimentul muzical naţional al anului, Festivalul şi Concursul Liedului românesc

  Dacă în plan internaţional Festivalul George Enescu şi-a demonstrat şi în 2019 marele prestigiu, la nivel naţional, evenimentul muzical major devenit tradiţional, organizat la iniţiativa şi sub oblăduirea celebrei soprane Mariana Nicolesco, anume Festivalul şi Concursul Liedului românesc, s-a desfăşurat între 23 şi 27 octombrie la Bucureşti în Sala Mică a Ateneului Român.

 • Doi baritoni într-un singur
„Don Carlos”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi baritoni într-un singur „Don Carlos”

  S-a întâmplat recent la Opera Naţională Bucureşti. Într-un titlu pentru care Verdi a fixat ca de obicei cu preciziune timbralităţile personajelor vizavi de rolurile interpretate, de profilurile lor caracterologice, de dramaturgia izvorâtă din sursele literare, aici, piesa omonimă a lui Schiller forjată de libretiştii Méry şi du Locle, am întâlnit un bariton, pe tânărul şi promiţătorul Cătălin Toropoc, distribuit în rolul de bas al regelui Filip.

 • „Don Carlos”, premieră
la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos”, premieră la Operă

  Marele titlu verdian a fost apreciat de noua conducere interimară a primei scene lirice naţionale drept potrivit spre a fi produs ca întâia montare a mandatului. Un demers pretenţios, pentru care a ales versiunea în patru acte, în limba italiană.

 • Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele

  N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

 • Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti

  Ionuţ Pascu ESTE Don Giovanni! Acum aproape doi ani, baritonul Ionuţ Pascu a debutat în rolul titular din „Don Giovanni” de Mozart în spectacolul Operei Naţionale Bucureşti. De curând, l-am revăzut în aceeaşi producţie.

 • Excelenţa cântului cameral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excelenţa cântului cameral

  Continuând seria manifestărilor prilejuite de împlinirea unui secol şi jumătate de la naşterea lui Richard Strauss, Filarmonica bucureşteană a găzduit unul dintre cele mai captivante momente muzicale camerale ale acestei părţi a stagiunii, anume recitalul susţinut de mezzo-soprana Oana Andra în compania pianistului Alexandru Petrovici.

 • Spectacole ale vocalităţii…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole ale vocalităţii…

  …în săptămânile din urmă. Asta a adus publicului bucureştean seria de concerte susţinute la Atheneul Român, în Studioul de Concerte Radio, în Sala de Marmură a Băncii Naţionale.

 • Premierele săptămânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierele săptămânii

  Nici nu se putea un subiect mai nimerit pentru vremurile actuale, când şomajul e în floare. George Clooney, în cel mai bun rol din carieră, are o slujbă neobişnuită: aceea de a anunţa vestea cea rea salariaţilor ce vor fi disponibilizaţi de companiile ale căror directori vor să fie scutiţi de o asemenea treabă neplăcută.

Modifică Setările