Stiri despre multiculturalism

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noua echipă de forţă a Americii: deschidere multi-rasială, feministă si reevaluatoare de competenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua echipă de forţă a Americii: deschidere multi-rasială, feministă si reevaluatoare de competenţe

  În principiu, din noiembre până acum, adică din momentul în care echipa Biden-Harris a început să prezinte nominalizări pentru posturile din noua Administraţie, toate serviciile de informaţii şi prognoză politică au activat unităţile de lucru care să analizeze fiecare detaliu legat de personalităţile respective, încercând să vadă care au fost argumentele alegerilor respective şi care vor fi orientările care le vor domina activitatea viitoare.

 • „Oamenii
au multă nevoie de muzică clasică şi de experienţe spirituale.”  Interviu cu
pianistul Lucas Krupinski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Oamenii au multă nevoie de muzică clasică şi de experienţe spirituale.”  Interviu cu pianistul Lucas Krupinski

  Pianist internaţional de origine poloneză, pe Lucas Krupinski am putut să-l vedem în 2018 pe scena Ateneului Român în concertul dedicat Centenarului Independenţei Poloniei din cadrul celei mai frumoase stagiuni a filarmonicii din ultimii ani, Stagiunea Centenar. Krupinski este câştigătorul mai multor concursuri internaţionale, printre care cel din San Marino (2016, triplu laureat), Cobcursul Chopin din Hanovra(2015) şi cel din Aachen (2016).

 • „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang

  Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

 • Multiculturalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalism

  De o bună bucată de vreme, orice (re)întîlnire cu Vestul european este o întîlnire cu policromia multiculturală. Nu în aceeaşi măsură peste tot şi nu cu aceleaşi efecte. Dacă, de pildă, la Paris, strada şi trecătorii ei şi-au schimbat masiv chipul în ultimii ani, astfel încît simpatizantul tradiţional al locului are dificultăţi să se regăsească în „actualitatea“ lui, la Viena lucrurile arată mult mai cordial, mai încurajator.

 • Papa şi fariseii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa şi fariseii

  Papa Francisc nu a vorbit vineri împotriva „familiei tradiţionale”. Dimpotrivă, Papa a spus că familia este celula de bază a societăţii, care este victima sărăciei, excluziunii şi izolării la care o supun „«cultura urii» din lumea contemporană, individualistă şi materialistă.”

 • Pleşu: „Românii au avut inteligenţa de a valorifica expertiza oricui venea să se manifeste aici, fără prejudecăţi. Nu ne dăm seama cât datorăm minorităţilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu: „Românii au avut inteligenţa de a valorifica expertiza oricui venea să se manifeste aici, fără prejudecăţi. Nu ne dăm seama cât datorăm minorităţilor“

  Luni a avut loc dezbaterea „100 de ani – România modernă şi rolul minorităţilor” unde au vorbit şi filosoful Andrei Pleşu, şi istoricii Lucian Boia şi Konrad Gündisch. Pleşu a vorbit despre rolul minorităţilor în formarea României moderne, despre „invazia” germană în viaţa sa, respectiv despre pericolul reprezentat de „disponibilitatea de înregimentare ideologică la modă”.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • Naţionalism şi multiculturalism la Palatul Suţu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionalism şi multiculturalism la Palatul Suţu

  „Naţionalism şi multiculturalism în cultura vizuală - since 1918, România“, conferinţă cu invitaţi şi prezentare expoziţională de antropologie şi istoria artei, va avea loc la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2), joi, 19 ianuarie, ora 19.00.

 • Puterea burkiniului asupra Facebookului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea burkiniului asupra Facebookului

  Sunt zile în care discutăm chiar şi despre 3-4 subiecte fierbinţi, după care uităm de ele a doua zi; dar sunt perioade când un subiect ne acaparează atât de tare, încât ignorăm alte subiecte zile la rând. De ce discutăm despre cele întâmplate pe-o plajă din Franţa de aproape o săptămână? Voi încerca să rezum în 5 puncte scurte:

 • Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab

  Guvernul canadian a anunţat marţi că portul vălului islamic hijab de către femeile musulmane este de acum autorizat în cadrul Jandarmeriei Regale a Canadei, relatează AFP.

 • 14 iulie 2016, căderea Nisei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 iulie 2016, căderea Nisei

  Franţa trăieşte un coşmar, în frunte cu preşedintele Hollande şi cu al lui frizer de 10.000 de euro pe lună. De 14 iulie 2016, la Nisa, deviza „libertate, egalitate, fraternitate“ s-a transformat în „moarte, panică, durere“. Un camion de 16 tone a intrat în mulţime. Bilanţul momentului, 84 de morţi şi peste 100 de răniţi

 • Parlez-vous français ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlez-vous français ?

  Ajunsese înapoi la Paris. Ploua, ca de obicei. Venea dintr-o ţară caldă, mult prea caldă chiar. Din canicula prăfuită a litoralului african, aeroportul din Paris, cu cerul său gri şi mulţimea de oameni care alerga care încotro, era un pic derutant.

 • O ţară, cel puţin patru lumi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară, cel puţin patru lumi

  Suntem în centrul unui oraş din Marea Britanie. E puţin trecut de miezul zilei. Pe-o parte a carosabilului stau în rând, civilizat englezii, aşteptând autobuzul care-i va duce la periferia urbei. Sunt, în mare parte, oameni trecuţi de 60 de ani. Când soseşte autobuzul, oamenii se îmbarcă pe rând.

 • 3 sudişti şi-un ungur, la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 sudişti şi-un ungur, la Cluj

  M-am împrietenit cu câţiva ani în urmă, pe internet cu un tip din Constanţa. După ce l-am vizitat de câteva ori, i-a venit şi lui rândul să mă viziteze la Cluj. Cu încă doi prieteni de-ai lui, pe care nu-i văzusem niciodată şi care nu fuseseră înainte de această experienţă prin Transilvania.

 • Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO

  POLITIC Filmul de animaţie „Zootopia“ / „Zootropolis“, deja un mare succes la noi şi în toată lumea, este de fapt o „fabulă“ cu animale, o parabolă străvezie a lumii noastre globalizate şi multiculturale.

 • Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“

  Fatma Ruxandra Yılmaz poartă hijab sau, uneori, turban, îşi practică religia şi crede în diversitatea lumii. Fatma vorbeşte deschis despre orice subiect considerat tabu în comunitatea din care provine. Fără să arate cu degetul spre „adversarul“ de altă religie, ştie că istoria e despre indivizi, nu doar despre popoare, iar asta o încurajează să-l cunoască şi pe „celălalt“, indiferent de bagajul cultural şi religios pe care-l poartă cu el.

 • Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu

  Poeta Ana Blandiana a primit din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca titlul de doctor honoris causa. Prezentă la eveniment, Ana Blandiana a ţinut un discurs pe care audienţa universitară l-a aplaudat şi comparat – prin vocea rectorului Universităţii, Aurel Pop –, cu discursul inaugural al lui Vasile Pârvan, care a fost invitat să vorbească la înfiinţarea Universităţii clujene, în 1919.

 • Victoria lui Huntington?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoria lui Huntington?

  Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

 • Ce facem cu străinii refugiaţi în România? Laurent Subilia, pshioterapeut specializat în tortură: „Avem nevoie de o Europă fără graniţe naţionale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem cu străinii refugiaţi în România? Laurent Subilia, pshioterapeut specializat în tortură: „Avem nevoie de o Europă fără graniţe naţionale“

  Laurent Subilia, medic şi psihoterapeut elveţian, vorbeşte despre destinul tragic al refugiaţilor din Europa şi despre îngrijirea specială de care aceştia au nevoie. Despre pluralism şi multiculturalism se vorbeşte în bătrânul continent şi aiurea de câteva decenii. Paradoxal, migranţii şi refugiaţii sunt simple anexe ale acestor discuţii. Laurent Subilia nu vorbeşte însă din cărţi. A cunoscut şi a tratat câteva mii de refugiaţi.

 • Premierul ungar denunţă multiculturalismul şi sincretismul religios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul ungar denunţă multiculturalismul şi sincretismul religios

  Vremea multiculturalismului s-a încheiat, iar Ungaria trebuie să facă tot posibilul pentru atenuarea consecinţelor acestui curent, afirmă premierul Viktor Orban, înăsprind tonul în privinţa imigraţiei şi respingând amestecul elementelor credinţelor religioase.

 • Jurnaliştii din Republica Moldova vor prezenta noi modele europene de succes din România într-un proiect al TVR Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii din Republica Moldova vor prezenta noi modele europene de succes din România într-un proiect al TVR Cluj

  Astăzi a început a doua etapă a proiectului „Jurnalist în România”, la TVR Cluj. În cadrul acesteia, şase jurnalişti din Republica Moldova (inclusiv UTA Găgăuzia) şi Ucraina vor realiza reportaje care vor prezenta publicului modele europene de succes implementate în Transilvania, sub genericul "Acasă în Europa – multiculturalismul".

Modifică Setările