Stiri despre multiculturalism

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Papa şi fariseii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa şi fariseii

  Papa Francisc nu a vorbit vineri împotriva „familiei tradiţionale”. Dimpotrivă, Papa a spus că familia este celula de bază a societăţii, care este victima sărăciei, excluziunii şi izolării la care o supun „«cultura urii» din lumea contemporană, individualistă şi materialistă.”

 • Pleşu: „Românii au avut inteligenţa de a valorifica expertiza oricui venea să se manifeste aici, fără prejudecăţi. Nu ne dăm seama cât datorăm minorităţilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleşu: „Românii au avut inteligenţa de a valorifica expertiza oricui venea să se manifeste aici, fără prejudecăţi. Nu ne dăm seama cât datorăm minorităţilor“

  Luni a avut loc dezbaterea „100 de ani – România modernă şi rolul minorităţilor” unde au vorbit şi filosoful Andrei Pleşu, şi istoricii Lucian Boia şi Konrad Gündisch. Pleşu a vorbit despre rolul minorităţilor în formarea României moderne, despre „invazia” germană în viaţa sa, respectiv despre pericolul reprezentat de „disponibilitatea de înregimentare ideologică la modă”.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • Naţionalism şi multiculturalism la Palatul Suţu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naţionalism şi multiculturalism la Palatul Suţu

  „Naţionalism şi multiculturalism în cultura vizuală - since 1918, România“, conferinţă cu invitaţi şi prezentare expoziţională de antropologie şi istoria artei, va avea loc la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu (Bulevardul Ion C. Brătianu 2), joi, 19 ianuarie, ora 19.00.

 • Puterea burkiniului asupra Facebookului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea burkiniului asupra Facebookului

  Sunt zile în care discutăm chiar şi despre 3-4 subiecte fierbinţi, după care uităm de ele a doua zi; dar sunt perioade când un subiect ne acaparează atât de tare, încât ignorăm alte subiecte zile la rând. De ce discutăm despre cele întâmplate pe-o plajă din Franţa de aproape o săptămână? Voi încerca să rezum în 5 puncte scurte:

 • Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Canada permite femeilor din poliţie să poarte hijab

  Guvernul canadian a anunţat marţi că portul vălului islamic hijab de către femeile musulmane este de acum autorizat în cadrul Jandarmeriei Regale a Canadei, relatează AFP.

 • 14 iulie 2016, căderea Nisei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 iulie 2016, căderea Nisei

  Franţa trăieşte un coşmar, în frunte cu preşedintele Hollande şi cu al lui frizer de 10.000 de euro pe lună. De 14 iulie 2016, la Nisa, deviza „libertate, egalitate, fraternitate“ s-a transformat în „moarte, panică, durere“. Un camion de 16 tone a intrat în mulţime. Bilanţul momentului, 84 de morţi şi peste 100 de răniţi

 • Parlez-vous français ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlez-vous français ?

  Ajunsese înapoi la Paris. Ploua, ca de obicei. Venea dintr-o ţară caldă, mult prea caldă chiar. Din canicula prăfuită a litoralului african, aeroportul din Paris, cu cerul său gri şi mulţimea de oameni care alerga care încotro, era un pic derutant.

 • O ţară, cel puţin patru lumi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară, cel puţin patru lumi

  Suntem în centrul unui oraş din Marea Britanie. E puţin trecut de miezul zilei. Pe-o parte a carosabilului stau în rând, civilizat englezii, aşteptând autobuzul care-i va duce la periferia urbei. Sunt, în mare parte, oameni trecuţi de 60 de ani. Când soseşte autobuzul, oamenii se îmbarcă pe rând.

 • 3 sudişti şi-un ungur, la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 sudişti şi-un ungur, la Cluj

  M-am împrietenit cu câţiva ani în urmă, pe internet cu un tip din Constanţa. După ce l-am vizitat de câteva ori, i-a venit şi lui rândul să mă viziteze la Cluj. Cu încă doi prieteni de-ai lui, pe care nu-i văzusem niciodată şi care nu fuseseră înainte de această experienţă prin Transilvania.