Stiri despre ministerul agriculturii si industriei alimentare

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul
ministru al Agriculturii îşi doreşte mai multe investiţii nipone şi mai mulţi turişti japonezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul ministru al Agriculturii îşi doreşte mai multe investiţii nipone şi mai mulţi turişti japonezi

  Republica Moldova a obţinut granturi şi credite în valoare de aproape 200 de milioane de dolari din partea Japoniei, a afirmat noul ambasador la Tokyo, Vasile Bumacov. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, fostul ministru al Agriculturii de la Chişinău a subliniat susţinerea pe care a acordat-o Japonia  ţării noastre, în special investind în producerea de biomasă şi în modernizarea agriculturii.

 • Ciobanii
s-au supărat pe stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciobanii s-au supărat pe stat

  Crescătorii de oi şi capre din Republica Moldova se plâng că statul nu acordă atenţie suficientă acestei ramuri, iar legea care permite producătorilor ucraineni să exporte produse animaliere în ţara noastră afectează negativ producătorii autohtoni. Pe lângă aceasta, crescătorii spun că au probleme şi cu silvicultorii, care nu le permit să pască oile şi caprele în păduri.

 • Cine sunt miniştrii propuşi la Agricultură, Cultură şi Tehnologii Informaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt miniştrii propuşi la Agricultură, Cultură şi Tehnologii Informaţionale

  Miniştrii propuşi de premierul desemnat Ion Sturza au semnat duminică, 3 ianuarie, Declaraţia de integritate. Pentru funcţia de ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare a fost propus Alexandru Slusari, iar în calitate de ministru al Culturii - Veaceslav Reabcinschii. De asemenea, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor ar putea fi condus de Alexandru Machedon.

 • Agricultorii moldoveni, felicitaţi cu ocazia zilei profesionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agricultorii moldoveni, felicitaţi cu ocazia zilei profesionale

  Duminică, 11 noiembrie, este sărbătorită Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Cu această ocazie, Ion Sula, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova a declarat că ministerul pe care îl conduce „va face şi în continuare tot posibilul ca obiectivele din sectorul agroalimentar să fie realizate pe deplin”.

 • Ex-ministrul Agriculturii vorbeşte despre mita pe care o cereau „băieţii de la AIPA” de la exportatorii moldoveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-ministrul Agriculturii vorbeşte despre mita pe care o cereau „băieţii de la AIPA” de la exportatorii moldoveni

  Fostul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova Vasile Bumacov a dezvăluit problemele la subvenţionarea agricultorilor, în contextul dosarelor penale iniţiate de procurori. Acesta a declarat că „băieţii de la AIPA” ar sta în spatele colectării sumelor de bani de la exportatorii moldoveni, lucru ce a făcut să scadă încrederea partenerilor externi care doreau să susţină agricultura moldovenească.

 • De Ziua Naţională a Vinului, transport gratuit la zece vinării din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Naţională a Vinului, transport gratuit la zece vinării din ţară

  Cei care doresc să participe la sărbătoarea Ziua Naţională a Vinului vor putea să viziteze zece companii vinicole şi pensiunea Butuceni de la Orheiul Vechi cu transport gratuit tur-retur. Acţiunea este anunţată de autorităţi şi va avea loc în perioada evenimentului, 3-4 octombrie 2015.

 • Producţia
agricolă ar putea fi compromisă în acest an. Agricultorii moldoveni, în aşteptarea subvenţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producţia agricolă ar putea fi compromisă în acest an. Agricultorii moldoveni, în aşteptarea subvenţiilor

  Culturile agricole din Republica Moldova sunt arse de soare. Deoarece ploile au fost foarte puţine în această primăvară, efectele se fac simţite pe întreg teritoriul ţării. Temperaturile înalte şi lipsa sistemului de irigare ar putea duce la falimentul mai multor producători agricoli. Totuşi, în această săptămână Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) ar putea începe achitarea datoriilor de anul trecut.

 • Vinurile
moldoveneşti ar putea ajunge pe piaţa chineză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinurile moldoveneşti ar putea ajunge pe piaţa chineză

  Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Compania chineză specializată în importul vinurilor moldoveneşti pe piaţa acestei ţări „Hunan Moldova Wine Sales Limited Company“.

 • Procesarea de ouă nu este o afacere  profitabilă în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesarea de ouă nu este o afacere  profitabilă în Republica Moldova

  În Republica Moldova nu există companii care procesează ouă, deoarece aceasta nu este rezonabil când ouăle costă scump în stare proaspătă. Informaţia a fost comunicată de către Vitalie Ciobanu, şeful Direcţiei politici de piaţă în sectorul zootehnic din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

 • Roada de sfeclă de zahăr de anul acesta este mai mare ca cea de anul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roada de sfeclă de zahăr de anul acesta este mai mare ca cea de anul trecut

  Agricultorii au fost nevoiţi să înceapă recoltarea sfeclei de zahăr înainte de termen din cauza temperaturilor caniculare şi a secetei din luna august. Cu toate acestea, potrivit prognozelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, în anul curent vor fi recoltate cu peste 300 de mii de tone mai multă sfeclă decât anul trecut.

 • Producătorii de porumb şi grâu vor primi subvenţii în valoare de 200 de lei, pentru lichidarea consecinţelor secetei din 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producătorii de porumb şi grâu vor primi subvenţii în valoare de 200 de lei, pentru lichidarea consecinţelor secetei din 2012

  Producătorii de grâu de toamnă şi porumb din 15 raioane vor primi compensaţii parţiale pentru a diminua consecinţele secetei din anul trecut. „Nu vor beneficia de ajutor cei din raionele Briceni, Drochia şi Edineţ, care nu au fost afectate de secetă“, a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

 • Cabinetul de miniştri a numit trei viceminiştri noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cabinetul de miniştri a numit trei viceminiştri noi

  Trei viceminiştri noi au fost desemnaţi astăzi de Guvern. Cabinetul de miniştri a aprobat candidaturile lui Ion Sula şi Sergiu Gheţiu ca adjuncţi la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, iar Liliana Nicolăescu-Onofrei – la Educaţie.

Modifică Setările