Stiri despre memorare

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tehnici pentru a-ţi dezvolta inteligenţa verbală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnici pentru a-ţi dezvolta inteligenţa verbală

  Inteligenţa nu se măsoară doar în note mari la examene, la memorat lucruri sau abţinerea unui punctaj maxim la teste. Inteligenţa este de mai multe feluri (verbala, logică, vizuală, socială, personală) şi ea poate fi dezvoltată pe parcursul vieţii, joaca fiind una din cele mai simple metode.

 • Şcoala papagalilor: inteligenţa, între a cunoaşte şi a folosi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala papagalilor: inteligenţa, între a cunoaşte şi a folosi

  „Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

 • Cum să ne amintim tot ce învăţăm. Metoda psihologului german Ebbinghaus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ne amintim tot ce învăţăm. Metoda psihologului german Ebbinghaus

  Deşi învăţăm lucruri pe tot parcursul vieţii, nu reuşim să ştim totul din cauza faptului că uităm foarte multe multe dintre informaţiile învăţate recent. Din fericire, există o formulă universală care ne ajută să ne antrenăm memoria şi să reţinem mai uşor ceea ce ne interesează, descoperită de un psiholog german.

 • Educaţia nu este îndoctrinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia nu este îndoctrinare

  Se vorbeşte mereu despre rata mare de abandon a studenţilor din primul an de facultate, de rezultatele slabe obţinute de elevi la bacalaureat sau de dezastrul de la simularea evaluărilor naţionale. În schimb, se vorbeşte puţin sau deloc despre fondul lucrurilor, adică despre acele probleme ce ţin de esenţa sistemului de învăţământ.

 • 8 trucuri pentru o memorie brici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 trucuri pentru o memorie brici

  Metodele contemporane de dezvoltarea a capacităţii de memorare sunt din ce în ce mai inventive, fiind căutate mai ales acele tipuri de exerciţii şi moduri care să nu afecteze în nici fel propria sănătate

 • Viitorul învăţării, ca-n filmul “The Matrix“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul învăţării, ca-n filmul “The Matrix“

  Modul cum învăţăm s-ar putea modifica pentru totdeauna dacă o tehnică dezvoltată de către cercetătorii de la Universitatea din Boston şi Laboratorul de Neuroştiinţe din Kyoto (Japonia) va deveni realitate. Oamenii de ştiinţă vor să introducă „inteligenţa" în timp ce oamenii dorm, o tehnică asemănătoare celei din filmul „The Matrix".

Modifică Setările