Stiri despre marienfeld

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Acasă,
în Marienfeld“, un documentar despre germanii
basarabeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Acasă, în Marienfeld“, un documentar despre germanii basarabeni

  Filmul documentar „Acasă, în Marienfield“ a fost lansat aseară la cinematograful „Gaudeamus“ din Chişinău, în cadrul zilelor moldo-germane. Pelicula spune povestea a doi germani care au revenit în satul Marienfeld, raionul Cimişlia, fondat de coloniştii nemţi acum un secol.

 • Zilele
moldo-germane, la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zilele moldo-germane, la Chişinău

  Săptămâna culturală moldo-germană la Chişinău, care va avea loc între 10 şi 15 mai, va  cuprinde mai multe evenimente care evidenţiază prezenţa Germaniei în istoria Basarabiei din anul 1814 până în prezent.

 • REPUBLICA MOLDOVA Nemţii originari din Marienfeld au revenit la baştina străbunilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPUBLICA MOLDOVA Nemţii originari din Marienfeld au revenit la baştina străbunilor

  Mulţi germani originari din Marienfeld, Cimişlia, au revenit la baştină să sărbătorească o sută de ani de la fondarea localităţii. Urmaşii celor care au trăit în acest sat moldovenesc revin periodic „acasă". „Gazeta de Sud" spune că de această dată, ei au inaugurat la Marienfeld un monument în memoria germanilor de origine basarabeană care au locuit pe aceste pământuri.

 • Basarabia: Moldovenii care au cucerit satul nemţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia: Moldovenii care au cucerit satul nemţilor

  DESTIN O sută de familii de moldoveni trăiesc de peste 70 de ani în satul Marienfeld, o localitate din Sudul Moldovei care a fost fondată de colonişti nemţi, veniţi aici în urmă cu un veac. După repatrierea forţată a nemţilor, în 1940, băştinaşii s-au mutat în fostele gospodării germane, în case trainice, bine utilate

Modifică Setările