Stiri despre maresalul alexandru averescu

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • In memoriam mareşal Alexandru Averescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In memoriam mareşal Alexandru Averescu

  În noaptea de 2/3 octombrie 1938, mareşalul Averescu a încetat din viaţă la locuinţa sa din şoseaua Kisseleff, nr. 57, în urma unei crize cardiace. Nu a fost o surpriză, fiind cunoscută starea sa precară de sănătate (supravieţuise unui infact în august). Cu toate astea, moartea sa a îndoliat o naţiune întreagă.

 • Mareşalul care a primit onorul la Divizia 2 Infanterie „Getica”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mareşalul care a primit onorul la Divizia 2 Infanterie „Getica”

  La 3 octombrie, unul dintre generalii care au comandat anterior contingente expediţionare, în teatre de operaţiuni militare din ultimul deceniu, a dat onorul unui mareşal al cărui nume a fost pecetluit, în istoria naţională, prin prestanţa sa în prima conflagraţie mondială.

 • Cum s-a prăbuşit mitul generalului Alexandru Averescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a prăbuşit mitul generalului Alexandru Averescu

  ”În toamna anului 1919, popularitatea lui Averescu ajunsese la apogeul ei. […] Printre ţărani, numele lui Averescu era pe toate buzele; în el se cristalizau nădejdile, numai de la el se aştepta minunea unui trai lipsit de griji şi de nevoi. Popularitatea lui era ceva mistic, ceva supranatural şi fel de fel de legende începuse să-şi facă drum în jurul acestui nou Mesia al neamului românesc”

 • FOTO Ceasurile lui Carol I, Alecsandri, Averescu, Titulescu şi Aman fac istorie la Ploieşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ceasurile lui Carol I, Alecsandri, Averescu, Titulescu şi Aman fac istorie la Ploieşti

  La 50 de ani de viaţă, singurul muzeu al ceasurilor din România, cel din Ploieşti, întoarce pentru vizitatori resorturile timpurilor şi le aduce aproape ceasuri care au aparţinut unor mari personalităţi din România, precum regele Carol I, poetul Vasile Alecsandri, generalul Averescu, pictorul Theodor Aman sau politicianul Nicolae Titulescu

Modifică Setările