Stiri despre marele mars al secuilor

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Secuii, manifestaţiile independenţei autonomiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secuii, manifestaţiile independenţei autonomiei

  Citind avalanşa de remarci şi comentarii care au urmat imediat după lanţul uman creat de manifestanţii care au clamat autonomie pentru ţinutul Secuilor, am încă o dată impresia că se ocoleşte intenţionat perceperea corectă a celor exprimate. Nu doar duminică, ci mai în toate ocaziile. Astfel, mulţi din cei care decid sau urmăresc cele ce se întâmplă se poartă ca şi cum autonomia ar fi un bau-bau. Un bau-bau extremist.

 • Cauzele eşecului UDMR şi cum să ajutăm Secuii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele eşecului UDMR şi cum să ajutăm Secuii

  Anunţat cu mult fast, marşul secuilor nu a reuşit să strângă mai mult de 15 000 de oameni. Aceasta este cifra oficială anunţată de autorităţi, în timp ce politicienii maghiari susţin sus şi tare că au fost peste 100 000. Realitatea de pe teren i-a contrazis.

 • Autonomia
maghiară, sărăcie pentru cei de jos, putere şi bani pentru liderii lor politici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia maghiară, sărăcie pentru cei de jos, putere şi bani pentru liderii lor politici

  Copiii maghiarilor au defilat ieri pentru autonomie, adică pentru ceva care scapă şi înţelegerii părinţilor lor. Un fel de cruciadă a copiilor menită să înduioşeze sau pur şi simplu ca să iasă mai mulţi la socoteală. La un calcul rece, autonomia ar însemna însă falimentul economic al zonei pentru cei mulţi şi afaceri pentru liderii maghiari care ar putea să fie astfel proprietari pe 7 la sută din România, cum visa Marko Bela.

 • Autonomiile „inexistente” din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomiile „inexistente” din Europa

  Că e vorba de marş, miting, declaraţie politică sau discuţie pe net, mulţi oameni, pro sau contra autonomie, vorbesc şi despre ce este în Europa. Unii spun că în UE autonomia teritorială nu există. Alţii amintesc despre autonomii din diverse ţări, de parcă aceasta ar trebui să constituie un precedent pentru România. Cum stau lucrurile cu autonomiile în Europa, vedeţi mai jos, într-un articol scris de colegul Victor Şolea.

 • FOTO „Marele Marş al Secuilor“ s-a încheiat. Tineri cu steaguri româneşti, opriţi de Poliţie în judeţul Covasna şi duşi la secţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Marele Marş al Secuilor“ s-a încheiat. Tineri cu steaguri româneşti, opriţi de Poliţie în judeţul Covasna şi duşi la secţie

  Câteva mii de persoane s-au adunat azi-dimineaţă la intersecţia Drumului Naţional 11 şi a drumului comunal din comuna Reci, din Covasna, de unde au pornit la „Marele Marş al Secuilor“. Evenimentul a început oficial la ora 11.00, cu o serie de manifestări religioase în aer liber. Manifestaţiile s-au terminat în jurul orei 14.00.

 • Marşul secuilor spre Fâşia Gaza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul secuilor spre Fâşia Gaza

  Agitaţia autonomistă lasă impresia că secuii îşi doresc din tot sufletul să se închidă în centrul României într-un fel de Fâşia Gaza care să supravieţuiască economic şi politic pe bază de pod aerian cu Budapesta. Un pod al politicii interne maghiare care sare peste România ca să se conecteze direct cu Budapesta există deja sub formă ideologică şi financiară. Mai lipseşte zidul etnic care să-i izoleze definitiv pe maghiarii din centrul ţării!

Modifică Setările