Stiri despre manastirea vacaresti

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Istoria blestemată a Mănăstirii Văcăreşti, monumentul distrus de Nicolae Ceauşescu unde s-au filmat scene din „Noi, cei din linia întâi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria blestemată a Mănăstirii Văcăreşti, monumentul distrus de Nicolae Ceauşescu unde s-au filmat scene din „Noi, cei din linia întâi“

  Potrivit istoricului Panait I. Panaite, din cauza filmărilor făcute de Sergiu Nicolaescu pentru filmul „Noi, cei din linia întâi“, în incinta mănăstirii s-au folosit aruncătoare de flăcări, petarde şi s-a perindat o masă de ostaşi cu vehicule grele, tunuri şi tancuri, astfel producându-se mai multe stricăciuni.

 • FOTO Delta Văcăreşti. Cum ar putea fi transformat lacul lui
Ceauşescu în cel mai frumos parc natural urban din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Delta Văcăreşti. Cum ar putea fi transformat lacul lui Ceauşescu în cel mai frumos parc natural urban din Europa

  Piste de bicicletă şi de alergare, alei, un centru de cercetare, un observator special, tururi ghidate pentru copii şi şcoli. Aşa ar putea arăta într-un viitor apropiat Delta Văcăreşti dacă proiectul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti se va concretiza. În curând, Ministerul Mediului va lansa procedura legală de dare în administrare a „deltei dintre blocuri“, după ce, în mai 2016, Guvernul a emis o hotărâre pentru protejarea ariei.

 • Cum am pierdut Mănăstirea Văcăreşti (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am pierdut Mănăstirea Văcăreşti (I)

  Să fi fost prin 1991 sau 1992 când am văzut prima dată locul unde s-a aflat cândva Mănăstirea Văcăreşti. Început de toamnă, cu soare arzător şi miros de pământ prăfuit, iar în apropiere vuiau mulţime de maşini, aşa cum nu văzusem în satul în care copilărisem pînă atunci.

 • Tragica poveste a mănăstirii Văcăreşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragica poveste a mănăstirii Văcăreşti

  Povestea spusă de omul care a văzut-o cel mai de aproape, criticul de artă Alexandru Cebuc, fost director al Muzeului Naţional de Artă al României.

 • Cum a contribuit Sergiu Nicolaescu la distrugerea Mănăstirii Văcăreşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a contribuit Sergiu Nicolaescu la distrugerea Mănăstirii Văcăreşti

  În jurul uneia dintre cele mai vechi mănăstiri din Bucureşti, Mănăstirea Văcăreşti, timpul a ţesut o poveste tristă, brutală, care culminează cu un sfârşit de-a dreptul tragic. După ce este transformată în închisoare, la sute de ani de la ctitorie, Mănăstirea Văcăreşti este lăsată în paragină, ca mai târziu să-şi găsească sfârşitul ca butaforie pentru unul dintre filmele de război ale celui mai cunoscut regizor român, Sergiu Nicolaescu.

Modifică Setările