Stiri despre locarno

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce s-a întâmplat cu imaginile în secolul XX? – dialog între Peter Sloterdijk şi Andrei Ujică, la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-a întâmplat cu imaginile în secolul XX? – dialog între Peter Sloterdijk şi Andrei Ujică, la Locarno

  Sâmbătă, 4 august, în cadrul celei de a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, va avea loc, de la ora 13.30, la Spazio Cinema, o conversaţie între filosoful german, Peter Sloterdijk şi regizorul român Andrei Ujică, cu titlul: „What Happened to Images in the 20th Century?” („Ce s-a întîmplat cu imaginile în secolul XX?”).

 • Andrei Ujică, preşedinte de juriu la Festivalul de Film de la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Ujică, preşedinte de juriu la Festivalul de Film de la Locarno

  A 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, unul dintre cele mai prestigioase din lume, care va avea loc anul acesta între 1 şi 11 august, şi-a anunţat de curând selecţia şi juriile celor trei competiţii: Concorso Internazionale, Concorso Cineasti del presente şi Pardi di domani (scurtmetraje).

 • Trupuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trupuri

  Pentru o peliculă intitulată „Freiheit“ şi care se încheie cu melodia „Freedom“ a lui Richie Havens, imn al erei Woodstock, prima proiecţie de presă a zilei a doua de Festival del film Locarno nu e un film chiar atât de liber cum s-ar putea crede.

 • „Ţară Moartă“, noul film semnat de Radu Jude,  pe marile ecrane de pe 25 august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ţară Moartă“, noul film semnat de Radu Jude,  pe marile ecrane de pe 25 august

  Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Radu Jude va rula în cinematografele româneşti din data de 25 august 2017. Lansarea în România va avea loc după premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de la Locarno (2-12 august), unde filmul a fost inclus în secţiunea „Signs of Life”, dedicată cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematogafic.

 • Două filme româneşti, în regia lui Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţia Fetivalului de Film de la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două filme româneşti, în regia lui Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţia Fetivalului de Film de la Locarno

  Două filme româneşti au fost selecţionate în competiţia din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care va avea loc între 2 şi 12 august. „Ţara moartă”, în regia lui Radu Jude, a fost inclus în secţiunea „Signs of Life”, program dedicat cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic, iar „Charleston”, în regia lui Andrei Creţulescu, a fost selecţionat în competiţia oficială „Concorso Internazionale”.

 • „Inimi“-le „cicatrizate“ ale lui Radu Jude, premiate la
Locarno. Este un prim succes al unuia dintre cele mai importante filme româneşti
ale anului 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Inimi“-le „cicatrizate“ ale lui Radu Jude, premiate la Locarno. Este un prim succes al unuia dintre cele mai importante filme româneşti ale anului 2016

  Lungmetrajul „Inimi cicatrizate“, cel de-al patrulea regizat de Radu Jude, a câştigat sâmbătă „Premio speciale della giuria“ în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care a avut loc în perioada 3-13 august. Succesul filmului deschide calea recunoaşterii internaţionale a unuia dintre cei mai importanţi scriitori români.

 • Filmul „Godless”, de Ralitza Petrova, a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul „Godless”, de Ralitza Petrova, a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2016

  Filmul ”Godless” (Bulgaria, Danemarca, Franţa), de Ralitza Petrova, a câştigat Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno 2016, iar cel mai bun regizor a fost desemnat portughezul João Pedro Rodrigues, pentru pelicula ”O Ornitólogo/ The Ornitologist”, informează site-ul evenimentului. La ediţia de anul acesta, coproducţia ”Inimi cicatrizate” (România, Germania), de Radu Jude, a primit premiul special al juriului.

 • Românii au fost premiaţi la Festivalul de Film de la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii au fost premiaţi la Festivalul de Film de la Locarno

  Pelicula "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a primit două premii la Festivalul de Film de la Locarno: Adrian Sitaru a fost recompensat cu trofeul pentru "Cea mai bună regie", iar actorul Bogdan Dumitrache a fost premiat pentru "Cea mai bună interpretare".

 • Sitaru, în competiţie la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sitaru, în competiţie la Locarno

  O nouă veste bună pentru producţia cinematografică românească: lungmetrajul „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", cel mai recent scris şi regizat de Adrian Sitaru, a fost selecţionat în competiţia oficială a prestigiosului Festival de Film de la Locarno (Elveţia), care se va desfăşura luna viitoare, între 3 şi 13 august.

 • „Misiunea directorului de resurse umane”, un film revelator, la Cinema Libertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Misiunea directorului de resurse umane”, un film revelator, la Cinema Libertatea

  Filmul „Misiunea directorului de resurse umane”, premiat la Festivalul de Film de la Locarno cu „Premiul Publicului", poate fi vizionat începând de vineri, la Cinema Libertatea din Oradea. Filmată în toamna lui 2009 în Israel şi România, pelicula este o dramă bazată pe un bestseller din 2004, scris de Abraham B. Yehoshua.

 • VIDEO Americanilor le place filmul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Americanilor le place filmul românesc

  Cele mai importante reviste de peste Ocean se întrec în cronici laudative despre peliculele noastre premiate la Locarno. Filmul „Morgen“, de Marian Crişan, pare a fi noul favorit al presei cinematografice americane.

 • Regizorii români vor să fie la înălţime în Elveţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorii români vor să fie la înălţime în Elveţia

  Marian Crişan şi Bogdan George Apetri participă cu două lungmetraje  în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno, care a început ieri şi se va încheia la 14 august. Aşii din mâneca filmului românesc, care vor fi arătaţi în competiţia oficială, sunt „Morgen“, în regia lui Marian Crişan, şi „Periferic“, de Bogdan Apetri.

 • „Periferic“ merge la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Periferic“ merge la Locarno

  Filmul „Periferic“, debutul în lungmetraj al tânărului regizor Bogdan George Apetri, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 63-a ediţii a prestigiosului Festival de Film de la Locarno, din Elveţia, care va avea loc în perioada 4 -14 august. Pelicula îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi copilul Timotei Duma.

Modifică Setările