Stiri despre locale 2016

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jurnal de campanie pe bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de campanie pe bune

  Sunt Sebastian Burduja, un optimist convins, bolnav de România. Acesta este jurnalul meu de campanie din România profundă. Pe scurt, pentru oamenii ocupaţi de azi. Dar nu pentru cei indiferenţi sau resemnaţi.

 • Jurnal de observator electoral (5): Cine vrea să fie preşedinte pentru o zi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de observator electoral (5): Cine vrea să fie preşedinte pentru o zi?

  Modul în care este implementată procedura de selecţie, instruire şi numire a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiei de votare dă naştere la numeroase probleme în ziua alegerilor. Comportamentul faţă de observatorii electorali creează suspiciuni cu privire la corectitudinea votului în secţiile respective.

 • Am întâlnit chiar şi albi nefericiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am întâlnit chiar şi albi nefericiţi

  ...ca să parafrazez titlul unui film despre dragoste şi cuţitari. Mă refer la profilul potenţialilor alegători ai unui Trump. Dar şi la al celor care-l ridică pe scut pe Nicuşor Dan.

 • Basarabia la Premiile Uniunii Scriitorilor din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia la Premiile Uniunii Scriitorilor din România

  Am ezitat îndelung în privinţa subiectului de astăzi. Chiar dacă, din motive sentimentale, vorbesc aici mai ales despre Basarabia, duminică, 5 iunie, au avut loc în România nişte alegeri locale care, deşi desfăşurate în bună regulă, au produs rezultate mai puţin aşteptate.

 • ANAT: Sperăm ca turismul să fie o prioritate pentru Gabriela Firea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANAT: Sperăm ca turismul să fie o prioritate pentru Gabriela Firea

  Alin Burcea, noul preşedinte ANAT, susţine, după rezultatul alegerilor locale, că un primar este „extrem de important” pentru industria turismului şi speră ca în Bucureşti problematica turismului să fie o prioritate pentru noul primar, Gabriela Firea.

 • Victoriile mari din comunităţile mici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoriile mari din comunităţile mici

  România se schimbă. Încet, poate prea încet pentru noi toţi cei care ne-am pierdut răbdarea în ultimii 26 de ani. Se schimbă încet, dar sigur. Numai cine nu vrea să vadă semnele noului început va rămâne blocat în deznădejde, resemnare şi pasivitate. Înţeleg să mai sper şi să mai lupt, alături de toţi cei care refuză să depună armele. Şi, credem noi, suntem destui pentru a genera o nouă revoluţie a implicării în România.

 • Guvernul Cioloş trebuie să
demisioneze. A ajuns sacul de box al PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Cioloş trebuie să demisioneze. A ajuns sacul de box al PSD

  O consecinţă a rezultatelor alegerilor locale este şi aceasta: guvernul Cioloş trebuie să demisioneze. De ce? Se înteţiseră oricum atacurile dnilor. Ponta, Dragnea, Tariceanu, la adresa guvernului Cioloş, chiar înainte de alegerile locale.

 • Firea şi Predoiu, învingători prin pierderea memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Firea şi Predoiu, învingători prin pierderea memoriei

  Cel mai straniu lucru al ultimei luni este că PSD şi PNL, cele două partide care au patronat urbanicidul Bucureştiului în ultimii 26 de ani, au scăpat, din această campanie, fără să îşi facă măcar un sumar proces de conştiinţă pentru nenorocirea pe care au provocat-o sub ochii a milioane de oameni.

 • Abrevierea democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abrevierea democraţiei

  Doar facerea de dreptate, confiscatul de averi oneros adunate de oligarhi şi împlinirea unui dor se mai eternizează uneori în România. În rest trăim într-o lume a vitezei. A scurtăturilor. Şi abrevierilor. Nici democraţia n-a scăpat.

 • România, în alegeri?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, în alegeri?!

  Banal, uşor fatal. Prin ofertă, campanie şi implicare publică, nu pare să devină un eveniment. La nivel instituţional, prin urmări structurale, semnificative şi, desigur, ca un pachet de schimbări coerente, pozitive, la nivelul reprezentării. Acesta ar fi rostul.

 • Nicuşor Dan a acceptat provocarea lui Predoiu de a concura într-un sondaj de opinie: „Am o responsabilitate faţă de electoratul anti-PSD“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicuşor Dan a acceptat provocarea lui Predoiu de a concura într-un sondaj de opinie: „Am o responsabilitate faţă de electoratul anti-PSD“

  Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, duminică, într-o dezbatere electorală la TVR, că acceptă propunerea lui Cătălin Predoiu, pentru realizarea unui sondaj realizat de o casă internaţională de sondare a opiniei, pentru a se vedea cine stă cel mai bine în opţiunile bucureştenilor, Cătălin Predoiu precizând că îl bucură acest anunţ şi că aşteaptă progrese în direcţia unei candidaturi unice a dreptei.

 • De la politica de birt la Pactul pentru cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la politica de birt la Pactul pentru cetăţeni

  E imposibil să nu te încerce un sentiment de deznădejde profundă când vezi la ce nivel am ajuns în cursa electorală din acest an. Pe de-o parte, aceleaşi feţe obosite, aceleaşi nume vechi şi fumate, care au demonstrat cu vârf şi îndesat ce pot şi ce vor. Pe de altă parte, nicio soluţie credibilă din spaţiul nou, prins în aceleaşi mreje ale unei politici de birt.

 • Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, reţinut de DNA pentru luare de mită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, reţinut de DNA pentru luare de mită

  Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu (UNPR), a fost reţinut de procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită. În dosar a mai fost reţinută şi fosta avocată a lui Victor Ponta, Loredana Radu, nepoată a lui Gabriel Oprea. Neculai Onţanu este favorit la câştigarea unui nou mandat de edil al Sectorului 2 şi , până miercuri seară, a fost susţinut de PSD. El este primar al Sectorului 2 din anul 2000.

 • Adevărul Live, ora 11.00: Un primar pentru Capitală. Noi cu cine votăm?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 11.00: Un primar pentru Capitală. Noi cu cine votăm?

  Cu numai 3 luni înainte de alegerile locale, partidele încă negociază pentru găsirea candidatului care să preia conducerea Capitalei. În vreme ce PNL l-a desemnat pe Ludovic Orban, după ce încercarea de a-l impune pe Cristian Buşoi a eşuat sub critica publicului, alianţa PSD- ALDE- UNPR, încă nu s-a hotărât.

Modifică Setările