Stiri despre levant

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 2019 – Câteva deconturi neîncheiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2019 – Câteva deconturi neîncheiate

  Nu prea plăcut de oamenii simpli, de unii antipatizat de-a dreptul, socotit însă de analiştii politici un an de turnură, 2019 a plecat lăsând în urmă multe deconturi neîncheiate.

 • Timp levantin şi timp european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timp levantin şi timp european

  Motto: „Problema pe care o au oamenii nu este că ţintesc prea sus şi eşuează, ci că ţintesc prea jos şi reuşesc!”(Michelangelo Buonarotti)

 • Alianţe şi conflicte în
Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alianţe şi conflicte în Orientul Mijlociu

  Un nou echilibru de putere se conturează în Orientul Mijlociu. Acordul Sykes-Picot a fost la originea haosului actual din Orientul Mijlociu. O înţelegere secretă, semnată la 16 mai 1916 între Londra şi Paris, prefigura frontierele aflate în vigoare timp de un secol în Orientul Mijlociu şi semăna germenii conflictului israelo-arab. Ce se va întâmpla în 2018?

 • O sinecură pentru fostul preşedinte Constantinescu. PNL a votat în favoarea înfiinţării Institutului Levantului. Turcan, singurul liberal care s-a opus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sinecură pentru fostul preşedinte Constantinescu. PNL a votat în favoarea înfiinţării Institutului Levantului. Turcan, singurul liberal care s-a opus

  Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 212 voturi pentru, 41 împotrivă şi 18 abţineri reexaminarea, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, a Legii privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, respectiv la proiectul de lege în acest sens. Proiectul a fost propus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, fiind susţinut de parlamentarii ALDE.

 • Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi experţi: Constantinescu şi Tăriceanu

  În fond, de ce nu? Oricine are dreptul să aibă un hobby, distinct de specialitatea sa propriu-zisă. Dl Adrian Năstase e un mare colecţionar de artă (obiecte de argint, timbre şi hărţi). A şi donat o parte din „bunuri”, pentru a stimula fondarea unui Muzeu Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Dar nici măcar nu trebuie să fii cine ştie ce intelectual ca să ai pasiunea achiziţiilor „culturale”.

 • VIDEO Fumuri levantine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fumuri levantine

  EŞEC „Kyra Kyralina“, noul film al lui Dan Piţa, este încă o expresie a degringoladei în care se află după 1989 acest regizor, ca şi întreaga generaţie de cineaşti din care face parte.

 • Profilul grupării SIIL şi
implicaţiile sale în regiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul grupării SIIL şi implicaţiile sale în regiune

  Statul Islamic al Irakului şi Levantului (SIIL) este un grup jihadist activ în Irak şi Siria. Grupul SIIL, condus din 2010 de către Abu Bakr al-Baghdadi, controlează acum teritorii extinse din vestul Irakului şi estul Siriei.

 • De ce nu vrea Israelul haos în Orientul Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu vrea Israelul haos în Orientul Mijlociu

  Departe de teoriile conspiraţioniste care afirmă că Israelul este implicat în orice conflict major din regiune (unele acuză chiar o implicare globală), realitatea este că politica statului israelian are în prim-plan supravieţuirea sa într-un mediu arab profund ostil.

 • Cum poate România să împace parteneriatele strategice cu Turcia şi Israel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate România să împace parteneriatele strategice cu Turcia şi Israel

  Ieri la Ankara au avut loc consultări româno-turce la nivel de secretari de stat din MAE şi a fost finalizat Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia, semnat în decembrie 2011. Recentul parteneriat semnat cu Turcia şi noua dinamică de parteneriat cu Israelul ridică întrebări legate de dimensiunea levantină a politicii noastre externe. Diplomatul Andrei Ţărnea explică în cea mai

 • Un prinţ din Levant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un prinţ din Levant

  Albumul „Gheorghe I. Anghel“, editat de ICR, prezintă opera unui artist „obsedat“ de „spaţiul originar“ al antichităţii greco-latine. „Întoarcerea lui Odysseus“, tragedia atrizilor, satyriconul şi eroticonul, hetairele şi efebii, precum şi Alexandria lui Kavafis, sunt teme cărora artistul le-a dedicat întreaga viaţă.

Modifică Setările