Stiri despre lehar

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Râsul amar din „Văduva veselă“. Andrei Şerban vizionar, despre o Românie dinainte de alegeri: „Am ajuns masa de manevră a unor golănaşi închipuiţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul amar din „Văduva veselă“. Andrei Şerban vizionar, despre o Românie dinainte de alegeri: „Am ajuns masa de manevră a unor golănaşi închipuiţi“

  "Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, a avut patru noi reprezentaţii la Opera Naţională Bucureşti, între 1 şi 4 decembrie. Prin includerea în libret a unor texte adaptate după Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, regizorul ne pune în faţă o oglindă sarcastică a planului politic actual. Prima reprezentaţie din această serie de patru spectacole, ca o ironie, s-a jucat de Ziua Naţională.

 • „Văduva veselă”, un
spectacol autografiat Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă”, un spectacol autografiat Andrei Şerban

  Este prima coproducţie realizată între teatre lirice româneşti. Un deziderat despre care am scris în repetate rânduri, apreciindu-l drept una dintre soluţiile pentru depăşirea, pe cât posibil, a lipsurilor din bugetele Operelor finanţate naţional, de la Ministerul Culturii şi local, de la primării.

 • „Văduva veselă“ se arată, în coproducţie, la Operele din Bucureşti şi din Iaşi. Regizorul Andrei Şerban ne invită la un spectacol 
„cum n-a văzut Parisul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă“ se arată, în coproducţie, la Operele din Bucureşti şi din Iaşi. Regizorul Andrei Şerban ne invită la un spectacol 
„cum n-a văzut Parisul“

  În premieră absolută, o coproducţie Opera Naţională Română Iaşi - Opera Naţională Bucureşti: cea mai faimoasă dintre toate operetele, „Văsuva veselă” de Franz Lehar, în noua montare a lui Andrei Şerban, este propusă într-o versiune cu totul originală. Sunt doar patru reprezentaţii la Bucureşti la Opera Naţională Bucureşti, pe 1, 2, 3 şi 4 septembrie, iar la Iaşi, pe 9, 10  şi 11 septembrie, vor fi trei reprezentaţii.

 • La Braşov, un surâs în plină iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Braşov, un surâs în plină iarnă

  S-a încheiat cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, pe care Opera din municipiul de sub Tâmpa îl organizează tradiţional, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Braşov.

 • „Văduva veselă” clujeană cucereşte publicul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă” clujeană cucereşte publicul

  Venind în întâmpinarea preferinţelor melomanilor, pasionaţi în egală măsură de operă şi de operetă, conducerea Operei Naţionale Române din municipiul de pe malul Someşului s-a gândit să programeze ca nouă producţie un titlu îndrăgit din literatura de operetă, „Văduva veselă” de Franz Lehár.

 • Două premiere în patru zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două premiere în patru zile

  La Cluj, iubitorii genului liric au fost răsfăţaţi săptămâna trecută, pentru că în doar patru zile au fost invitaţi să urmărească două premiere de mare atractivitate, răspunzând celor mai diverse gusturi şi preferinţe.

Modifică Setările