Stiri despre lectia

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lecţia de Eugen Ionesco, prima premieră a anului la Teatrul Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de Eugen Ionesco, prima premieră a anului la Teatrul Nottara

  Teatrul Nottara anunţă prima premieră a anului, o montare inedită a celebrei piese Lecţia de Eugène Ionesco, în regia şi light-design-ul lui Felix Alexa. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar în distribuţie se găsesc actorii Gabriel Răuţă, Cristina Juncu şi Catrinel Dumitrescu.

 • Economia într-o lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economia într-o lecţie

  Prima regulă a economiei spune că resursele sunt rare. Prima regulă a politicii spune să nu ţii cont de prima regulă a economiei. Henry Hazlitt a scris Economia într-o lecţie pentru a descrie această dinamică, mereu prezentă în societate, de balansare între cele două perspective.

 • Banalitatea
crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banalitatea crimei şi a răului. Urgenţa avertismentului

  Înainte de a fi critic de teatru, sunt licenţiat în Filologie, având ca primă specializare Limba şi literatura franceză. Din 1981 încoace din asta îmi câştig pâinea. Predau Limba şi literatura franceză.

 • Scriitorul şi teatrologul Octavian Saiu, care a moderat conferinţa cu actorul Tim Robbins la Bucureşti, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul şi teatrologul Octavian Saiu, care a moderat conferinţa cu actorul Tim Robbins la Bucureşti, la Adevărul Live

  Octavian Saiu, unul dintre cei mai reputaţi tineri teatrologi şi scriitori, care moderează de câteva ediţii dezbaterile de la Sibiu, la Festivalul Internaţional de Teatru, iar recent a moderat şi la Bucureşti conferinţa cu Tim Robbins, a fost invitat la Adevărul Live. Octavian Saiu a lansat, la Sibiu, în festival, volumele „Lecţia, o meditaţie cu şapte teme“ şi „Hamlet şi nebunia lumii“.

 • Cărţi
lansate la FITS - Lecţia - o piesă
cumplit de actuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi lansate la FITS - Lecţia - o piesă cumplit de actuală

  Astăzi o ştim foarte bine. Martin Esslin a devenit celebru şi a rămas astfel datorită unei cărţi ale cărei origini s-au zămislit în Franţa. Cartea a impus un concept care, mai apoi, a câştigat o bătălie. Conceptul e „teatrul absurdului” şi e cel mai adesea utilizat pentru a denumi fenomenul pentru care Geneviève Serreau propunea denumirea de „nou teatru”.

 • Nu trageţi în pianist!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu trageţi în pianist!

  În seara zilei de duminică, 3 mai 2015, am primit un telefon de la Tudor Gheorghe, care m-a invitat la un spectacol al lui, „Lecţia“. Vocea marelui artist m-a emoţionat. M-am simţit mândru că exist în mintea lui.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Lecţia" lui Mălăele ajunge în Croaţia

  Spectacolul Teatrului Naţional din Bucureşti cu "Lecţia" de Eugène Ionesco, cu Horaţiu Mălăele, regizor şi interpret alături de actriţele Aylin Cadîr şi Victoria Dicu, va fi prezentat vineri 8 mai, în Croaţia, în cadrul Small Scene Theater Festival din Rijeka.

 • CRONICĂ DE TEATRU Cum să 
devii 
dictator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU Cum să devii dictator

  PREMIERĂ La Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, regizorul Mihai Măniuţiu a pus în scenă „Lecţia“ lui Eugène Ionesco, într-o variantă inedită, despre dictatură şi demonii ei, cu actorul Constantin Chiriac în rolul principal.

 • Lecţia- o dramă comică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia- o dramă comică

  Mihai Măniuţiu a montat pentru întâia oară „Lecţia” lui Eugène Ionesco la Teatrul Naţional din Cluj, către sfârşitul anului 1991. A fost un spectacol bun, cu interpreţi valoroşi (Anton Tauf, Anda Chirpelean şi Viorica Mischilea) şi o scenografie asemenea (Mihai Ciupe).

 • FOTO „Lecţia” - Un spectacol despre putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Lecţia” - Un spectacol despre putere

  Vorbind despre momentul în care la data de 20 februarie 1951 în micuţul Théâtre de Poche din Paris se petrecea premiera „Lecţiei”, Jacques Lemarchand spunea că, având în vedere că în piesa precedentă - Cântăreaţa cheală -, nu apărea niciun fel de cântăreaţă, cu atât mai puţin una cheală, toată lumea se aştepta ca de data aceasta, în noul text ionescian, să nu se facă referire la niciun fel de lecţie.

 • Mălăele duce „Lecţia” în Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mălăele duce „Lecţia” în Italia

  Teatrul Naţional sărbătoreşte Floriile cu reprezentaţii susţinute de Horaţiu Mălăele şi Marian Râlea, în străinătate şi, respectiv,  în ţară

 • „Lecţia“ cu Mălăele revine diseară la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lecţia“ cu Mălăele revine diseară la TNB

  Piesa „Lecţia“ de Eugen Ionesco, pusă în scenă de Horaţiu Mălăele, revine astăzi, pe scena de la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), la ora 19.00, potrivit instituţiei de cultură.

Modifică Setările