Stiri despre lacomie

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fiecare cu durerea lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiecare cu durerea lui

  În societatea românească se resimte o acută lipsă de omenie! Tot mai puţini dintre noi mai facem lucrurile bune, omeneşti de ajutorare reciprocă. Dimpotrivă, realitatea publică ne demonstrează că la nivel de societate ne manifestăm mai antisocial, antiuman, ne manifestăm tot mai agresiv, suntem mai lacomi, indiferenţi la suferinţele semenilor sau la faptul că poate facem rău celor din jur prin atitudinea noastră.

 • Simfonia jumulirii românilor. Cine plăteşte ulcelele sparte de coronavirus?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia jumulirii românilor. Cine plăteşte ulcelele sparte de coronavirus?

  Asistăm în aceste zile la o lecţie dură despre laşitate, lăcomie, cinism şi nesimţire. În vreme ce deja se fac averi frumuşele din „traficul cu panică”, unii calculează cum ar putea să arunce eventuala pagubă în spinarea marii mase de contribuabili, după un model neo-feudal absurd.

 • Moda crăpelniţei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moda crăpelniţei româneşti

  Unii dintre aceştia au ajuns deja la stadiul de crăpelniţă, în timp ce alţii aspiră, se străduiesc şi fac totul să ajungă şi ei la crăpelniţa politică, de unde apoi, nu se mai dau duşi decât dacă le fac vânt alţi aspiranţi sau sunt alungaţi de popor cu pietre. Doar că aceşti politicieni nu ţin cont de sensul cuvântului crăpelniţă, îl ignoră cu bună ştiinţă şi nu-i interesează că pot crăpa şi din prea multă putere politică!!!

 • O boală letală: vanitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O boală letală: vanitatea

  Uneori, îmi vine să public acelaşi text în fiecare săptămînă. Nu din lene, din oboseală gazetărească sau din plictiseala de a mă lăsa confiscat, zi de zi, de aceeaşi telenovelă mediocră. Dar „încremenirea în proiect“ a realităţii autohtone nu lasă prea mult loc imaginaţiei.

 • PSD şi falsele progrese girate de
incompetenţii cu carnete de partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi falsele progrese girate de incompetenţii cu carnete de partid

  Una dintre cele mai proeminente, dar şi mai grea în consecinţe dintre caracteristicile negative ce individualizează regimurile autoritariste, autoritare sau totalitare e că nici o decizie nu e luată în urma unei analize bine cumpănite, girată de specialişti certificaţi într-un domeniu anume.

 • Sirenele lui Roaită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sirenele lui Roaită

  Aceşti cetăţeni disperaţi nu mai suportă să fie umiliţi, să muncească din greu şi să plătească tot mai mult, conform lozincii „Nu puteţi voi produce cât putem noi fura!“ - hoţia puternicilor din fruntea bucatelor. Pleacă tot mai mulţi români în străinătate. Va exista şi o clasă a diasporenilor cu stare, cu ştaif! La polul opus, sirenele mafiote sună din toate puterile către românii plecaţi, să se întoarcă acasă! Degeaba, „căpşunarii“ refuză!

 • Cum
vă displace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vă displace

  Partea cea mai grea a existenţei noastre cotidiene e filtrarea informaţiei. Aş putea zice că proştii, mincinoşii, şmecherii şi hoţii şi-au dat mâna într-o conspiraţie mondială, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu armata adversă de… proşti, mincinoşi, şmecheri şi hoţi.

 • Lăcomia strică democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăcomia strică democraţia

  Rateurile electoratelor din est şi vest indică o agonie a democraţiei însăşi. E vorba de o criză de încredere. Dar cum s-o combaţi dacă, în lăcomia vanităţii lor morale, elitele şi presa democratică se autofaultează?

 • ANALIZĂ Lăcomia ucide. Medicamente dispărute din farmacii după ieftinire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Lăcomia ucide. Medicamente dispărute din farmacii după ieftinire

  Ieftinirea medicamentelor a dus şi la dispariţia lor de pe piaţă, iar acum bolnavii cronic, inclusiv cei care suferă de diverse tipuri de cancer, nu îşi găsesc tratamentele de care au nevoie. Situaţia este foarte gravă, atrag atenţia reprezentanţii pacienţilor.

 • Cum au ajuns praf în vânt marile investiţii în parcurile eoliene de la Galaţi. O poveste despre ţepe, speculaţii şi fraudarea banilor publici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns praf în vânt marile investiţii în parcurile eoliene de la Galaţi. O poveste despre ţepe, speculaţii şi fraudarea banilor publici

  Judeţul Galaţi ar fi putut avea aproape 900 de eoliene, dacă toţi investitorii care au solicitat acord de mediu şi-ar fi pus în practică proiectele. În final, însă, au ajuns să fie amplasate doar 75 de turbine. Unele dintre contractele pentru teren au fost încheiate cu o serie de primării, care, bizar, primeau o redevenţă de 84 de euro pe hectar, dar pierdeau o subvenţie de 112 euro pe hectar. Caz clar de DNA.

 • De unde vin durerile oamenilor -învăţăturile lui Arsenie Boca: „Soţii nu mai ţin seama de zilele postului. Şi bate Dumnezeu nerânduiala“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde vin durerile oamenilor -învăţăturile lui Arsenie Boca: „Soţii nu mai ţin seama de zilele postului. Şi bate Dumnezeu nerânduiala“

  „Dacă aveţi încredere că Domnul este un doctor care nu foloseşte medicamentele în zadar, când veţi evita greşelile nu numai în fapte, ci şi în gânduri şi sentimente, atunci şi necazurile vor înceta”. Toate durerile oamenilor sunt consecinţa greşelilor pe care le săvârşesc. Păcatele comise nu rămân nepedepsite. Aşa obişnuia să le vorbească oamenilor, părintele Arsenie Boca, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai Româiei.

 • Împrospătarea
prostiei colective
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împrospătarea prostiei colective

  Ne-am putea grăbi să repetăm judecata obişnuită a celor cu fală: „românii au conducătorii pe care îi merită“. Face parte din colecţia de autoblamări stupide şi comode cu care ne împăcăm de veacuri. Dar oare, nu este, trezirea la realitate a celor simpli, călăuzirea lor pe drumul potrivit şi încurajarea binelui public principala vocaţie a liderilor? Altfel, care ar fi rostul lor!?

 • Lăcomia unui agent de vânzări: a furat de la patron aproape 70.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăcomia unui agent de vânzări: a furat de la patron aproape 70.000 de lei

  Un agent de vânzări, angajat al unei societăţi comerciale din Zalău, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a reuşit să-şi însuşească necuvenit bunuri şi bani în valoare de aproape 70.000 de lei.

 • Cum vor deveni copiii „monştri egoişti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor deveni copiii „monştri egoişti”

  Societatea consumeristă - cu toate obiceiurile sale, în special televiziunea şi shoppingul - transformă copiii în creaturi egoiste, imorale, fără empatie, potrivit psihologului britanic Graham Music.

 • Credinţă, evoluţie şi armonie într-o lume a lăcomiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Credinţă, evoluţie şi armonie într-o lume a lăcomiei

  A vorbi despre acorduri ştiinţifice integrate în manualele de religie înseamnă să pui paie pe foc şi să deschizi calea dezbaterilor şi polemicilor. Asta la microscară, pentru că la macroscară realizez mai mult ca oricând cum s-a scris istoria şi cum s-au iscat marile bătălii religioase.

 • Adevăratul „Lup de pe Wall Street“, „un animal hrănit de lăcomie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevăratul „Lup de pe Wall Street“, „un animal hrănit de lăcomie“

  „Lupul de pe Wall Street“, în regia lui Martin Scorsese, este o orgie despre excesele carierei lui Jordan Belfort, un agent de brocheraj la Stratton Oakmont. Filmul se concentrează în mare măsură pe aceste aspecte şi nu pe ilegalităţile facute de el. În realitate, escrocul era caracterizat drept „un animal hrănit de lăcomie“.

 • Boom-ul economic, erezia şi impostura religioasă online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boom-ul economic, erezia şi impostura religioasă online

  Textul evanghelic din duminica acestui început de săptămână ne atenţionează asupra unui pericol sufletesc foarte mare: erezia şi impostura religioasă, născute din materialism şi tehnologism. Este vorba de ratarea înţelegerii corecte a unor aspecte privind relaţia sufletească a omului cu Dumnezeu şi cu lumea înconjurătoare, precum spovedania online.

 • Guvernul chinez acuză Apple de necinste şi lăcomie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul chinez acuză Apple de necinste şi lăcomie

  Guvernul chinez a intensificat în ultima perioadă o campanie publică împotriva Apple, pe care o acuză de necinste, lăcomie şi aroganţă şi a avertizat că va lua măsuri dacă grupul american nu îşi va îmbunătăţi serviciile post-vânzare, relatează Financial Times.

 • Lăcomia penală a unor magistraţi bogaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăcomia penală a unor magistraţi bogaţi

  Magistraţii instanţei supreme pe care se presupune că i-ar fi mituit un om de afaceri prin intermediul unui avocat au averi impresionante şi salarii lunare de peste 10.000 de lei.

Modifică Setările