Stiri despre jose manuel barosso

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are nevoie urgent de stabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are nevoie urgent de stabilitate

  Republica Moldova are o imperioasă nevoie de stabilitate, astfel încât să finalizeze reformele şi să îşi definească viitorul alături de Europa, susţine fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat pentru agerpres.ro.

 • Cine sunt principalii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt principalii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

  Pentru prima dată în istorie, cetăţenii europeni au posibilitatea să influenţeze nominalizările statelor membre pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Astfel, în urma alegerilor din luna mai, noii europarlamentari vor aproba succesorul lui José Manuel Barroso, al cărui mandat încetează în toamna anului 2014.

 • José Manuel Barroso: David Cameron trebuie să accepte „viziunea lui Churchill despre Statele Unite ale Europei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  José Manuel Barroso: David Cameron trebuie să accepte „viziunea lui Churchill despre Statele Unite ale Europei”

  Actuala generaţie de lideri europeni trebuie să reactualizeze şi să îmbrăţişeze viziunea fostul premier britanic Winston Churchill privind fundamentarea unor State Unite ale Europei, a spus José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Comentariile oficialului au fost considerate o critică la adresa actualului premier britanic David Cameron, care şi-a declarat intenţia de a organiza un referendum privind apartenenţa Regatului la UE.

 • Ponta va merge la Bruxelles cu premierul Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta va merge la Bruxelles cu premierul Republicii Moldova

  Premierul Victor Ponta a anunţat vineri, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, că va merge împreună cu omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, la Bruxelles, pentru o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

 • Barosso şi Schulz au bătut palma în privinţa bugetului UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barosso şi Schulz au bătut palma în privinţa bugetului UE

  Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European a anunţat astăzi că va susţine propunerea revizuită privind bugetul UE pentru 2014-2020, după luni de zile de tergiversări, controverse şi modificări.

 • Ponta la Bruxelles: Discuţiile din Consiliul European sunt foarte complexe. Vestea bună: României nu îi vor fi reduse fondurile structurale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta la Bruxelles: Discuţiile din Consiliul European sunt foarte complexe. Vestea bună: României nu îi vor fi reduse fondurile structurale

  La pauza discuţiilor de la Consiliul European de la Bruxelles, premierul Victor Ponta a susţinut o declaraţie de presă prin care a ţinut să transmită poporului român două veşti bune: liderii europeni s-au arătat mulţumiţi de faptul că România a respectat coordonatele acordurilor cu FMI, iar România nu va avea fonduri europene reduse prin viitorul buget al UE - 2014-2020.

 • Europa nu se teme de schimbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa nu se teme de schimbare

  Fără a fi europocentrist, nu pot totuşi să trec peste constatarea că, în ultimele milenii, europenii au contribuit definitoriu la dezvoltarea civilizaţiei universale.

 • Faust s-a jucat cu casa închisă la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faust s-a jucat cu casa închisă la Bruxelles

  Potrivit reprezentanţilor teatrului sibian, la cererea publicului, au fost deschise liste nominale pentru fiecare reprezentaţie. Printre spectatori s-a numărat şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso.

 • Barroso promite sprijin Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barroso promite sprijin Moldovei

  Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, s-a întâlnit ieri, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

 • Adevărul Europa: Cele zece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Europa: Cele zece "porunci" ale UE pentru bugetele ţărilor europene

  Comisia Europeană a stabilit zece măsuri pentru creştere economică şi stabilitate care trebuie să se regăsească în reformele structurale din toate statele membre. Executivul European a anunţat ieri cele mai importante zece măsuri de care fiecare stat membru trebuie să ţină cont atunci când îşi construieşte bugetul naţional.

 • „Doctorii” externi ai crizei din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Doctorii” externi ai crizei din România

  Deunăzi, într-un conclav academic, având o expresie care trăda o vizibilă stare depresivă, un distins universitar întreba: „Ce s-ar întâmpla cu ţara aceasta dacă nu ar fi în Uniunea Europeană?"

 • Europa, la masă cu Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, la masă cu Rusia

  Preşedintele Dmitri Medvedev a făcut demersuri pe lângă liderii Uniunii Europene pentru a face din gazoductul South Stream o importantă reţea transeuropeană de energie. În cadrul reuniunii la nivel înalt Rusia-UE de la Rostov pe Don, Moscova a făcut presiuni în vederea desfiinţării vizelor pentru cetăţenii ruşi care călătoresc în spaţiul comunitar.

 • Markos Kyprianou: „În continuare avem nevoie de români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Markos Kyprianou: „În continuare avem nevoie de români"

  Reunificarea insulei sub forma unui stat federal este soluţia cea mai bună pentru Cipru. O declară, în exclusivitate pentru „Adevărul“, ministrul de Externe de la Nicosia, Markos Kyprianou. Şeful diplomaţiei cipriote ar dori să-şi asigure şi sprijinul României contra unei propuneri europene de a face comerţ direct cu partea de nord a insulei, nerecunoscută ca stat.

 • Intrăm într-o Europă modificată genetic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intrăm într-o Europă modificată genetic?

  Abia „uns“ şef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea să răspândească culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intenţia preşedintelui CE de a forţa autorizarea „alimentelor mutante“ a trezit deja dezbateri aprinse în presă şi ecouri negative la nivel de guverne.

Modifică Setările