Stiri despre jin wang

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Ateneu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Ateneu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022

  Joi, 13 şi vineri, 14 ianuarie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de dirijorul Jin Wang, în primele două concerte simfonice cu public ale anului 2022.  Programul concertelor susţinute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va cuprinde dansuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Johann Strauss I, Johann Strauss II, Antonin Dvořák.

 • Beethoven, sărbătorit
în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

  La 250 de ani de la naştere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume.  Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Jin Wang, va avea în program  în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german.

 • „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe podiumul de concert, cunoaşterea nu este suficientă. Ai nevoie de conexiunea cu Spiritul.“ Interviu cu dirijorul Jin Wang

  Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

 • La „Carmina Burana” greşită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La „Carmina Burana” greşită

  Dacă dl Vlad Mateescu a reuşit ceva cu brio de când conduce Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, respectiv să facă conştientă o urbe că are o orchestră simfonică, am fost curios să aflu cât de departe a mers schimbarea în bine.

 • În memoria
tenorului Cornel Stavru, 

„Bal mascat“ la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În memoria tenorului Cornel Stavru, „Bal mascat“ la Operă

  „Continuând o bună practică, prima scenă lirică a ţării a programat un spectacol comemorativ în memoria unuia dintre cei mai importanţi artişti lirici români din generaţia de aur a Operei bucureştene, tenorul Cornel Stavru, care ar fi împlinit 90 de ani în 31 august, dacă nu s-ar fi stins la 17 septembrie 2015. „Bal mascat“ de Verdi a fost unul dintre marile succese ale lui Cornel Stavru.

 • „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză

  Joi şi vineri seară, de la  ora 19.00, Orchestra  Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Jin Wang, va avea în program lucrări de Joseph Haydn (Simfonia nr. 6, în re major, Dimineaţa), Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră, KV 299), Piotr Ilici Ceaikovski (Simfonia nr. 6, în si minor, op. 74, „Patetica”). Solişti vor fi Ion BogdanŞtefănescu (flaut) şi Ion Ivan-Roncea(harpă).

 • Experimentul Chopin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experimentul Chopin

  Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang, a susţinut la Sala Radio din Bucureşti un concert simfonic extraordinar dedicat marelui compozitor polonez. Ce-şi doreşte publicul care vine la concerte de muzică clasică? Ultimul sfârşit de săptămână mi-a oferit un răspuns extrem de ferm. Specta-torii vor emoţie, vor căldură, vor să simtă că între ei şi cei de pe scenă se creează o relaţie autentică.

Modifică Setările