Stiri despre je suis charlie

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Caricaturistul Charlie Hebdo, care l-a desenat pe Mohamed după atacul terorist din Franţa, a demisionat „de durere şi furie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caricaturistul Charlie Hebdo, care l-a desenat pe Mohamed după atacul terorist din Franţa, a demisionat „de durere şi furie“

  Luni seară, redacţia Charlie Hebdo din Paris, care a fost ţinta unui atentat terorist la începutul anului, în urma căruia au murit 12 persoane, era cuprinsă de durere: caricaturistul-şef care l-a desenat pe Mahomed pe coperta revistei satirice care a fost publicată imediat după atac şi-a dat demisia din cauză că nu a reuşit să facă faţă „durerii şi furiei“, informează „Daily Mail“.

 • Je suis Charlie, dar nu-s Şincai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Charlie, dar nu-s Şincai

  La Liceul "Gheorghe Şincai" din Cluj s-a întâmplat satiră (stângace, ca de liceu). Elevi au fost sancţionaţi pentru glume publicate pe Facebook, într-un grup privat. Toate părţile au greşit, dar e cazul ca una dintre părţi să fie mai apărată decât cealaltă.

 • VIDEO Înainte şi după Charlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Înainte şi după Charlie

  Ce va fi după „Je suis Charlie?” Proteic, răul învaţă din propriile eşecuri. Demonul totalitar nu face excepţie. Se schimbă şi devine mai abil. Fascismele se adună, se complică, se înmulţesc şi se susţin mutual. Dar noi?

 • Este obligatoriu să ne placă Charlie Hebdo? Perversiunea „Je suis Charlie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este obligatoriu să ne placă Charlie Hebdo? Perversiunea „Je suis Charlie”

  Am impresia că se bagă pumnul în gură tocmai în numele libertăţii de exprimare. Mie nu-mi place Charlie Hebdo. Sunt ferm convins că desenele din această revistă sunt de un prost gust infinit. Pur şi simplu nu mi se par caricaturi, îmi amintesc mai degrabă de zidurile toaletelor publice mânjite cu excremente.

 • „Dacă spunem Je suis Charlie trebuie să spunem Je suis victimele din Irak, Siria, Palestina, Nigeria”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dacă spunem Je suis Charlie trebuie să spunem Je suis victimele din Irak, Siria, Palestina, Nigeria”

  Mii de oameni mor în urma unor acte de violenţă extremă în întreaga lume, iar cetăţenii europeni nu se solidarizează cu acestea. E motivul pentru care Ahmed Jaber, membru fondator al Clubului Româno-Arab de Cultură şi Presă, a spus că cei care strigă acum „Je suis Charile” ar trebui să strige şi„Je suis victimele din Irak, Siria, Palestina, Nigeria”

 • Atentat terorist în Franţa. Şi tu eşti „Charlie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist în Franţa. Şi tu eşti „Charlie”

  Evenimentele tumultoase ale acestui început de an m-au stârnit şi pe mine ca şi pe ceilalţi, făcându-mă să-mi pun întrebări despre ce este drept sau dimpotrivă greşit, despre libertatea mea faţă de a celorlalţi lucru ce m-a pus pe aceeaşi lungime de undă cu milioane şi milioane de alte persoane ce trăiesc la sute sau mii de km depărtare, şi care poate duc o viaţă mult diferită de a mea.

 • 5 motive pentru care eu nu sunt Charlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive pentru care eu nu sunt Charlie

  Campania „Je suis Charlie” este primul mem important al anului 2015. Dorinţa de a se solidariza cu jurnaliştii de la Charlie Hebdo, victime ale atacului terorist, a umplut lumea pe orizontală şi pe verticală, de la ong-işti la artişti şi de la adolescenţi la şefi de stat. „Je suis Charlie“ vezi astăzi oriunde, la televizor, în ziare, pe Facebook şi Twitter, la manifestaţii de zeci de mii.

 • Parada ipocriţilor. Cum au contaminat politicienii marşul solidarităţii din Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parada ipocriţilor. Cum au contaminat politicienii marşul solidarităţii din Paris

  Pe cât de înălţător s-a vrut a fi, pe atât de ironic-revoltător a fost, exclusiv în dimensiunea sa politică, acest marş simbolic al solidarităţii din Paris. Sigur, politicienii n-au stat în prima linie a marşului de duminică (ăsta chiar ar fi fost un scandal), dar prezenţa lor a fost de ajuns pentru a contamina o manifestaţie sublimă prin diversitatea cetăţenilor normali care au onorat-o.

 • #Nu-contează-cine, contagiunea cu prizarea #JeSuisCharlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #Nu-contează-cine, contagiunea cu prizarea #JeSuisCharlie

  #JeSuisCharlie, un mesaj contagios răspândit într-un interval de câteva ore de la evenimentele triste care au avut loc în Franţa. Nu vă voi spune ce reprezintă satira, nici ce efecte sau însemnătate au evenimentele petrecute în Paris, sunt destui specialişti care să o facă, dacă nu cumva au şi făcut-o deja.

 • Blogger saudit biciuit pentru că „a insultat Islamul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blogger saudit biciuit pentru că „a insultat Islamul“

  Raif Badawi, un blogger din Arabia Saudită, a fost pedepsit cu 10 ani de închisoare şi 1.000 de lovituri de bici, ce vor fi efectuate pe parcursul a 20 de săptămâni, pentru că a insultat religia musulmană prin postările sale.

 • Atentat terorist în Franţa. Partenera lui Charb, editorul Charlie Hebdo: „Am ştiut mereu că va fi asasinat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist în Franţa. Partenera lui Charb, editorul Charlie Hebdo: „Am ştiut mereu că va fi asasinat“

  Stephane Charbonier, „Charb“, a fost editorul revistei satirice Charlie Hebdo. El este printre cei 12 oameni ucişi în atentatul terorist din Franţa de miercuri, de la sediul redacţiei, şi unul dintre cei vizaţi direct de terorişti pentru caricaturile ce îl reprezentau pe Profetul Mahomed. Partenera lui Charb mărturiseşte că a ştiut mereu că acesta va sfârşi prin a fi ucis.

 • Je suis Ammar Muhammad Hamoodi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Ammar Muhammad Hamoodi!

  Ai auzit de Ammar Muhammad Hamoodi? Probabil că nu. Nu s-a născut la Paris. Nu a trăit acolo. Nici nu a murit acolo. Nu a fost terorist. Nici erou. Nici jurnalist. N-a apărut pe niciun breaking news, în văzul unei lumi lipite cu pupilele de ecranele îngălbenite. Nu a plâns nimeni după el. Niciunul dintre noi. Nu ne-am revoltat. Nu am strigat. Nu am ameninţat.

 • Je suis Mircea Badea, dacă trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Mircea Badea, dacă trebuie

  N-au trecut două luni de când deplângeam că iar trebuie să votez răul cel mai mic. Un sentiment destul de răspândit, cel puţin în grupul de prieteni între care gravitez. Am făcut-o şi ne-a ieşit. Cam aşa văd lucrurile şi cu „Je suis Charlie” ăsta, lansat ieri după atentatul de la Paris, în semn de solidaritate cu jurnaliştii ucişi de doi islamişti extremişti.

 • Je suis Charlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Charlie

  În oraşul iubirii, Parisul, caricatura nu putea ucide. Satira şi umorul de foarte bună calitate au fost armele unor jurnalişti excelenţi, contra radicalismului şi extremismului din societate, confesional sau laic. Charlie Hebdo a fost şi va rămâne o emblemă a libertăţii de exprimare din occident, o formă de amendare a violenţei, a durerii.

 • Atentat terorist în Franţa. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia profilului de pe Facebook cu mesajul: „Je suis Charlie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist în Franţa. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia profilului de pe Facebook cu mesajul: „Je suis Charlie”

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a schimbat, miercuri seara, fotografia de profil de pe pagina de Facebook cu mesajul „Je suis Charlie”, apărut în mediul online, ca etichetă imediat după atentatul din Franţa şi care a fost postat şi pe site-ul săptămânalului Charlie Hebdo, unde a avut loc atacul terorist din Franţa.

 • Atentat terorist Franţa. Je Suis Charlie - mesajul de solidaritate cu victimele de la Charlie Hebdo, devenit viral pe net
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist Franţa. Je Suis Charlie - mesajul de solidaritate cu victimele de la Charlie Hebdo, devenit viral pe net

  Un număr impresionant de oameni şi-au arătat, prin intermediul celor mai populare reţele sociale, solidaritatea faţă de jurnaliştii publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, care au fost ţintele unui atentat terorist, în urma căruia 12 persoane au fost ucise, iar alte 10 au fost rănite, dintre care patru se află în stare critică, scrie CNN.

Modifică Setările