Stiri despre iulia popovici

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Actorii independenţi s-au revoltat pentru că muncesc pe gratis. Plăţile vor începe în aprilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorii independenţi s-au revoltat pentru că muncesc pe gratis. Plăţile vor începe în aprilie

  Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, Mihai Călin se numără printre personalităţile care şi-au exprimat revolta că actorii care au jucat în regim independent în teatrele din Bucureşti nu au fost plătiţi în ultimele trei luni. Plăţile pentru colaboratorii din teatre nu s-au făcut, de la începutul lui 2019, din cauza întârzierii adoptării bugetului de stat pentru institutuţiile publice de cultură.

 • Critica de arte performative, sărbătorită la Premiile CNDB 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Critica de arte performative, sărbătorită la Premiile CNDB 2018

  Tânărul coregraf Cosmin Vasile a primit din partea Institutului Francez din Bucureşti un premiu special -.o bursă de studii profesionale la L'Atelier de Paris - CDCN cu Dominique Mercy şi Malou Airaudo. Criticii Mihaela Michailov, Cristina Modreanu, Iulia Popovici, Oana Stoica şi Gina Şerbănescu au fost laureatele celei de-a cincea ediţii a Premiilor CNDB Bucureşti, organizat în colaborare cu Institutul Francez.

 • Actriţa Oana Pellea şi scriitoarea Ioana Nicolaie, printre semnatarii unei petiţii online în care se solicită modificarea Codului Fiscal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Oana Pellea şi scriitoarea Ioana Nicolaie, printre semnatarii unei petiţii online în care se solicită modificarea Codului Fiscal

  Actori, regizori, scriitori, ilustratori, traducători şi fotografi au semnat o petiţie online în care îşi anunţă decizia de a nu depunde declaraţia 600 în acest an pentru că „îngroapă sectorul independent”, solicitând modificarea Codului Fiscal. Printre aceştia se numără actriţele Oana Pellea şi Dorina Chiriac, regizorul Eugen Jebeleanu, scriitorii Ioana Nicolaie, Veronica Niculescu şi Alex Tocilescu sau producătorul de film Ada Solomon.

 • Teatrul
independent & teatrul documentar din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul independent & teatrul documentar din România

  La sfârşitul anului 2011, regizorul Theodor Cristian Popescu îşi lansa cartea Surplus de oameni sau surplus de idei (Editura Eikon, Cluj-Napoca) dedicată celor socotiţi a fi fost pionierii teatrului independent din România.

 • Andrei Rus, la Adevărul Live: „Voi
da în judecată UNATC“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Rus, la Adevărul Live: „Voi da în judecată UNATC“

  Andrei Rus şi Iulia Popovici au fost invitaţi, luni, în studioul Adevarul Live, pentru a discuta despre scandalul de la Universitatea Nationala de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC), care s-a transformat într-un război între generaţiile de artişti.

 • Prima carte despre teatrul din Europa de Est, lansată la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima carte despre teatrul din Europa de Est, lansată la Bucureşti

  „Noi practici în artele spectacolului din Europa de Est“ este numele cărţii dedicate teatrului estic, editată de criticul Iulia Popovici şi apărută la Editura Cartier, care va fi lansată pe 18 iunie, de la 18.00, la Green Hours din Bucureşti. Volumul face parte din colecţia de carte a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

 • „Dragă vânătorule“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dragă vânătorule“

  Noua versiune a basmului clasic, „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător“, este un talmeş-balmeş care, vrând să se adreseze tuturor, nu se adresează, de fapt, nimănui.

 • Într-o noapte de iulie, prin Varşovia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Într-o noapte de iulie, prin Varşovia

  Odată ajunsă în Capitala Poloniei, am luat un tramvai din centru, fericită că încă circula, doar că, pe program nocturn, s-a dovedit că nu mai mergea unde trebuie. Există momente în viaţă când te loveşte înţelegerea (unui oraş): ştii dintr-odată unde e estul, unde e vestul, ştii că nimic fundamental rău nu ţi se poate întâmpla.