Stiri despre ion rizea

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa „Iarna”, pus în scenă la Teatrul “Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu- dramaturgie, Andrea Gavriliu- coregrafie, Adrian Damian –decoruri, Mihai Dobre- muzica- s-au reîntâlnit cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa Iarna, pus în scenă la Teatrul „Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu - dramaturgie, Andrea Gavriliu - coregrafie, Adrian Damian - decoruri, Mihai Dobre- muzica - se reîntâlnesc cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • „Controversă“ la
Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Controversă“ la Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“

  REVENIRE Săptămâna trecută a avut loc, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara, premiera spectacolului „Controversa de la Valladolid“, pe un text de Jean-Claude Carrière, cea de-a doua montare realizată de regizorul Radu Jude în oraşul de pe Bega. „E indienii oameni?“, este întrebarea centrală a demersului lui Jude.

 • Scene ratate dintr-o căsnicie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scene ratate dintr-o căsnicie

  Anunţat cu surle şi trâmbeţe, primul spectacol de teatru regizat de cineastul Radu Jude, „Scene dintr-o căsnicie“,  după Ingmar Bergman, montat la Timişoara şi jucat la Bucureşti în Festivalul Naţional de Teatru, în luna octombrie, s-a dovedit un spectacol eclectic, apăsător, greu de dus pentru spectatori pe durata a două ore jumătate.

 • Dragostea ca un câmp de luptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea ca un câmp de luptă

  Regizorul Radu Jude a ales Teatrul Naţional Timişoara pentru a monta primul său spectacol de teatru, inspirat de scenariul filmului lui Ingmar Bergman „Scene dintr-o căsnicie“. Este un text de două personaje – jucat de trei actori: Ion Rizea, Alina Ilea şi Claudia Ieremia –, care descrie toate fazele disoluţiei unei perechi, dar şi dragostea peste vârste care-i leagă, încercând să reproducă scenic încărcătura emoţională a replicilor bergmaniene.

 • Palimpsest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Palimpsest

  Aparent, totul este un joc. Aparent, totul este un spectacol-şcoală. Unul în cursul căruia un grup de actori are misiunea de a prezenta „cu exemplificări“ actualitatea mitului lui Prometeu.

 • VIDEO Globalizarea violenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Globalizarea violenţei

  Pentru prima oară în România, regizorul Rodrigo Garcia a montat un spectacol de teatru: „Interzis accesul animalelor“ (în care se referă, evident, la oameni). Spectacol experimental şi manifest social care demască tarele cetăţeanului capitalist, producţia Teatrului Naţional din Timişoara traduce într-un limbaj universal amintirile despre violenţă ale regizorului argentinian.

Modifică Setările