Stiri despre hvim

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum s-a
radicalizat Mişcarea de Tineret 64 de Comitate. De la desene cu harta „Ungariei
mari“ la plănuirea de atentate teroriste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a radicalizat Mişcarea de Tineret 64 de Comitate. De la desene cu harta „Ungariei mari“ la plănuirea de atentate teroriste

  Acţiunile „Mişcării de Tineret 64 de Comitate“ arată caracterul etapizat al agendei pe care liderii organizaţiei o promovează în România, plecând de la organizarea şi desfăşurarea de activităţi propagandistice, până la acţiuni teroriste. Informaţia apare în rechizitoriul prin care Beke Istvan şi Zoltan Szocs au fost trimişi în judecată pentru tentativă de terorism. DIICOT cere scoaterea Mişcării în afara legii.

 • „Teroristul” Beke Istvan s-a filmat când monta dispozitivul de detonare al bombei. „Mă bag după perdea şi văd unde e mulţimea. Facem!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Teroristul” Beke Istvan s-a filmat când monta dispozitivul de detonare al bombei. „Mă bag după perdea şi văd unde e mulţimea. Facem!”

  Beke Istvan, acuzat că ar fi vrut să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat în timpul manifestaţiei de Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc, s-a filmat în timp ce monta detonatorul acesteia. Înregistrările au fost descoperite de procurorii DIICOT în timpul percheziţiilor, iar fotografiile au fost ataşate rechizitoriului.

 • Jobbik cere audierea ambasadorului român la Budapesta. Vona Gabor: „Acţiunile împotriva HVIM reprezintă o politică şovină, bazată pe teroare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jobbik cere audierea ambasadorului român la Budapesta. Vona Gabor: „Acţiunile împotriva HVIM reprezintă o politică şovină, bazată pe teroare”

  Partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria vine în apărarea grupării Mişcarea de Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), vizată recent de o serie de acţiuni SRI-DIICOT. După ce mai mulţi lideri HVIM au fost reţinuţi, unul chiar de 1 Decembrie, Vona Gabor, liderul Jobbik, cere convocarea ambasadorului român de la Budapesta pentru a da explicaţii cu privire la „acţiunile antimaghiare şi bazate pe intimidare” ale statului român.

 • Incidentul de la
Târgu Secuiesc: între exagerare şi realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incidentul de la Târgu Secuiesc: între exagerare şi realitate

  Fie că este vorba despre masacrul provocat de Al-Shabaab în Kenya, în data de 2 aprilie, de cei 224 de morţi în dezastrul aviatic în care a fost implicat zborul Metrojet 9268 deasupra peninsulei Sinai sau atacurile sângeroase din Paris din 13 noiembrie, terorismul confirmă, la mijlocul celei de-a doua decade a acestui secol, că este una dintre temele tenebroase centrale ale scenei politice internaţionale.

 • Ce se întâmplă în taberele secrete ale Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate. Portretul lui Hitler, de vânzare la tarabe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în taberele secrete ale Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate. Portretul lui Hitler, de vânzare la tarabe

  Conferinţe despre reîntregirea Ungariei mari, exerciţii militare, concerte rock cu mesaj iredentist şi suveniruri sub formă de portrete cu Hitler. Acestea sunt punctele principale ale taberei anuale în care sunt îndoctrinaţi membri ai Mişcării Tinerilor din 64 de Comitate, precum Beke Istvan Attila, bărbatul din Târgu Secuiesc acuzat de terorism. O publicaţie clujeană a reuşit să pătrundă în tabăra secretă ”Magyar Sziget”.

 • Miting la ambasada României din Budapesta, pentru eliberarea lui Beke Istvan Attila
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miting la ambasada României din Budapesta, pentru eliberarea lui Beke Istvan Attila

  Mişcarea de Tineret 64 de Comitate din Ungaria (HVIM) a organizat un miting în faţa ambasadei României la Budapesta, în sprijinul lui Beke Istvan Attila, arestat sub acuzaţia că voia să confecţioneze un dispozitiv exploziv pe care să-l detoneze de Ziua Naţională a României, relatează MTI.

 • Ardealul – una dintre principalele ţinte ideologice ale Mişcării Tineretului din cele 64 de Comitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ardealul – una dintre principalele ţinte ideologice ale Mişcării Tineretului din cele 64 de Comitate

  Încercarea de atentat proiectată de un membru din Târgu Secuiesc al HVIM (prescurtarea în limba maghiară a Mişcării Tineretului din cele 64 de Comitate) atrage atenţia asupra unui fenomen, căruia, din păcate, autorităţile de la noi nu le-au acordat prea mare importanţă, prezenţa pe teritoriul românesc a unor organizaţii cu caracter iredentist sau cum se autoapreciază liderii lor – naţionalist radical.

 • „Alături de Beke Istvan”. Susţinătorii presupusului terorist îl apără cu traduceri din Times New Roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alături de Beke Istvan”. Susţinătorii presupusului terorist îl apără cu traduceri din Times New Roman

  Susţinătorii lui Beke Istvan Attila, cetăţeanul român arestat pentru 30 de zile pentru infracţiuni legate de terorism, au creat o pagină de Facebook „Alături de Beke Istvan”, unde distribuie mesaje de solidaritate şi împotriva autorităţilor române. Administratorii contului au publicat aici şi un articol-pamflet realizat de TimesNewRoman.ro, tradus în maghiară de portalul alfahir.hu.

 • Extremiştii maghiari se solidarizează cu teroristul de la Târgu Secuiesc: „Je suis Beke István”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremiştii maghiari se solidarizează cu teroristul de la Târgu Secuiesc: „Je suis Beke István”

  Pe mai multe pagini oficiale ale grupării extremiste Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate au apărut poze cu Beke István Attila, cetăţeanul român de origine maghiară care intenţiona să detoneze o bombă la parada organizată în Târgu Secuiesc pentru celebrarea Zilei Naţionale. Fotografia, în care Beke apare alături de familie, este însoţită de mesajul „Je suis Beke István”.

 • Lider extremist maghiar, interzis în România din ordinul autorităţilor de la Budapesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lider extremist maghiar, interzis în România din ordinul autorităţilor de la Budapesta

  Zagyva Gyula, liderul unei organizaţii care militează pentru refacerea Ungariei Mari, nu a fost lăsat să intre în România „din ordinul Ministerului de Interne maghiar”. Anul trecut, Gyula a fost declarat indezirabil de autorităţile române, însă a atacat decizia în istanţă şi a câştigat. Acum, deşi a trecut de vameşii maghiari, cei români l-au oprit şi l-au informat că „nu are voie să intre în România din ordinul Ministerului de Interne maghiar”.

 • De Ziua Libertăţii Secuieşti, liderii secuilor ameninţă că vor depune plângere penală împotriva autorităţilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Libertăţii Secuieşti, liderii secuilor ameninţă că vor depune plângere penală împotriva autorităţilor locale

  Izsak Balazs, liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) vroia astăzi marş şi miting de amploare la Târgu Mureş. Pentru că anul trecut membri unor organizaţii extremiste maghiare au strigat „Ardealul va fi al Ungariei” sau „Opincarilor, mergeţi acasă!” şi, în plus, au devenit violenţi, autorităţile locale nu au dat aviz în acest an pentru organizarea marşului şi a mitingului.

 • Pregătiri pentru Ziua Libertăţii Secuieşti. Autorităţile din Mureş: „Extremiştii să stea acasă!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătiri pentru Ziua Libertăţii Secuieşti. Autorităţile din Mureş: „Extremiştii să stea acasă!“

  Chiar dacă liderul secuilor, Izsak Balazs, a anunţat public că nu mai este organizatorul acţiunilor dedicate aşa zisei Zile a Libertăţii Secuieşti, din 10 martie, de la Târgu Mureş acesta nu a depus un document la Primărie prin care să notifice acest lucru. Autorităţile locale şi judeţene spun că oricine are dreptul de a comemora în pace, dar că sunt pregătite pentru orice acţiune care ar avea ca şi scop tulburarea liniştii publice.

 • Cum poate fi oprit extremismul maghiar din Ungaria. Direct la graniţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate fi oprit extremismul maghiar din Ungaria. Direct la graniţă!

  Un semnal extrem de important a fost transmis de autorităţile române la graniţa cu Ungaria: extremistul maghiar Toroczkai Laszlo a fost oprit în Vama Salonta şi întors din drum. Pe numele lui exista deja interdicţia de a intra în România pentru activităţi extremiste. Iată aşadar cum poate fi oprită infuzia de anti-românism care vine din Ungaria: la graniţă. Trebuia să fi făcut acelaşi lucru şi cu Vona Gabor astă-vară!

 • Trianon, comemorat la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon, comemorat la Cluj

  În jur de 20 de membri ai Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM),  ce militează pentru refacerea Ungariei Mari, au comemorat astăzi  la Cluj 90 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

 • Ungurii de la Karpatia cântă rock împotriva românilor pe banii lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungurii de la Karpatia cântă rock împotriva românilor pe banii lor

  Târgu Secuiesc, 17 aprilie, ora 22.00. Concert Karpatia, trupă „etno rock" din Ungaria. La sala polivalentă (sportcsarnok) din oraş începe să se adune lumea. Vreo 1.000 de persoane. Jocul de lumini scenice este sărăcăcios: doar rosu-alb-verde...

Modifică Setările