Stiri despre hashimoto

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Cele mai eficiente măsuri dacă ai tiroidită autoimună

  Un diagnostic tot mai frecvent primit mai ales de femeile tinere, tiroidita autoimună poate da peste cap întreg organismul dacă nu este monitorizată şi ţinută sub control. Ne spun care sunt cele mai importante lucruri de ştiut despre tiroidită prof. dr. Diana-Loreta Păun, medic primar endocrinolog, Rozalina Lăpădatu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, şi Gabriela Niculae, pacientă cu tiroidită autoimună.

 • Tiroidita autoimună. Complicaţiile
unei tiroide hipoactive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiroidita autoimună. Complicaţiile unei tiroide hipoactive

  Tiroidita autoimună se mai numeşte şi tiroidită Hashimoto şi este o afecţiune în care sistemul imunitar al organismului atacă glanda tiroidă. Aceasta nu mai poate produce suficienţi hormoni tiroidieni, iar organismul începe să nu mai funcţioneze cum trebuie.

 • De
ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce s-a triplat numărul cazurilor de boli ale tiroidei

  HORMONI Statisticile arată că, în ultimii ani, numărul de cazuri noi de persoane cu boli tiroidiene a crescut. Una dintre explicaţii este aceea că metodele de diagnostic precoce s-au îmbunătăţit. Dincolo de acest aspect şi de zestrea genetică, este vorba, însă, şi despre stilul nostru de viaţă: despre stres, despre expunerea la noxe, la alergeni alimentari sau de alt tip, care suprasolicită tiroida, declanşând boli care mai pot fi doar controlate

 • Alimente care ajută
funcţionarea tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ajută funcţionarea tiroidei

  Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolice din organism, astfel că, de buna ei funcţionare, depinde starea noastră de sănătate.