Stiri despre ghidul candidatului

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Experienţa unui student la Informatică care s-a angajat în anul I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Experienţa unui student la Informatică care s-a angajat în anul I

  Mircea are 23 de ani, a absolvit anul acesta Facultatea de Matematică şi Informatică, secţia Informatică şi câştigă peste 6.000 de lei. N-a fost cel mai bun elev în liceu, dar în clasa a XII-a şi-a descoperit pasiunea pentru ştiinţele exacte. „Informatica am învăţat-o în 12 ore fix, îndeajuns încât să iau 10 la Bacalaureat şi să intru la facultate”.

 • Cele mai bănoase profesii. Cum să te pregăteşti pentru locul de muncă ideal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bănoase profesii. Cum să te pregăteşti pentru locul de muncă ideal

  Medicina, IT-ul, ingineria, construcţiile, agronomia, medicina veterinară şi stomatologia sunt în acest moment meseriile cele mai bănoase. „Medicina este bănoasă atât pentru cei care se decid să rămână aici, dar mai ales pentru cei care vor să plece şi să profeseze în străinătate. Dacă se concretizează majorările salariale anunţate de Guvern, inclusiv studenţii care intenţionează să rămână în ţară vor avea lefuri mari”, spun specialiştii.

 • INTERVIU Rectorul UMF Bucureşti: „Medicina este mereu necesară ca profesie, este într-o schimbare continuă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Rectorul UMF Bucureşti: „Medicina este mereu necesară ca profesie, este într-o schimbare continuă“

  Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, academicianul Ioanel Sinescu, susţine că la concursul de admitere se aşteaptă să fie cel puţin 3.500 de candidaţi. Medicul a explicat, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, că de la an la an concurenţa pentru specializările medicale a crescut, la fel şi calitatea celor care intră pe băncile facultăţii.

 • Din ce meserii poţi ieşi la pensie repede şi pe bani mulţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce meserii poţi ieşi la pensie repede şi pe bani mulţi

  Într-un context socio-economic tot mai complicat, în care locurile de muncă nu mai sunt la fel de stabile cum erau odinioară, atât ca durată, dar şi ca salariu cu care să îţi permiţi să ai un trai decent, există, totuşi, profesii în România care îţi oferă siguranţa unui loc de muncă până la pensie. Printre acestea se numără meseria de poliţist, jandarm, spion sau agent SRI.

 • Tot ce trebuie să ştii despre studiile în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre studiile în străinătate

  Tinerii care vor să aplice la o facultate din străinătate trebuie să ştie în primul rând,  că fiecare facultate are propriile criterii în ceea ce priveşte selectarea candidaţilor. Toate cer, însă, diploma care să ateste promovarea examenului de Bacalaureat şi cea prin care sunt recunoscute competenţele lingvistice la limba în care se vor defăşura studiile, de obicei fiind una de circulaţie internaţională.

 • Cum alegi
facultatea potrivită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi facultatea potrivită

  Expertul în consiliere şi orientare profesională, Marian Crăciun, explică tot ce trebuie să ştie tinerii pentru a alege facultatea potrivită. „Odată ce devin studenţi, au o mulţime de oportunităţi, trebuie doar să întindă mână şi să le acceseze”

 • Ce specializări caută studenţii şi angajatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce specializări caută studenţii şi angajatorii

  Tot mai mulţi absolvenţi de clasa a XII-a se orientează către domeniile foarte căutate pe piaţa muncii. Printre cele mai vânate specializări se numără Limbile străine, în special cele rare, Informatica şi Matematica.

Modifică Setările