Stiri despre genom

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce tulpină de virus SARS-CoV-2 circulă în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce tulpină de virus SARS-CoV-2 circulă în România?

  Dr. Mihaela Lazăr, şeful Laboratorului de Infecţii Respiratorii Virale din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a dezvăluit la Digi24 că, din primele informaţii obţinute, virusul SARS-CoV-2 este foarte asemănător cu cel care a circulat în mai multe ţări europene, dar şi în SUA.

 • Sursa vieţii: cel mai vechi genom european datează de acum 38.000 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sursa vieţii: cel mai vechi genom european datează de acum 38.000 de ani

  O echipă de geneticieni de la Universitatea din Copenhaga, condusă de cercetătorul Andaine Seguin-Orlando, a descifrat genomul unui bărbat care a trăit acum circa 36.200 – 38.700 de ani, în vestul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina. Este vorba despre cel mai vechi genom al unui european identificat până în prezent.

 • Testele genetice – pro sau contra?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testele genetice – pro sau contra?

  Există o listă lungă de maladii extrem de grave, multe chiar fatale, care sunt cauzate chiar şi de o singură „greşeală de tipar” survenită în gene, o „amărâtă” de literă „greşită” aflată printre cele trei miliarde de litere din genomul uman.

 • Metoda revoluţionară prin care s-ar putea şterge genele bolilor incurabile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metoda revoluţionară prin care s-ar putea şterge genele bolilor incurabile

  Noua metodă le permite oamenilor de ştiinţă să insereze gene multiple cu o acurateţe maximă şi să altereze genomul celulelor vii prin adăugarea sau ştergerea genelor. Pentru perfecţionarea tehnicii, oamenii de ştiinţă au nodificat proteinele unor bacterii care, în mod normal, apără organismului în vaţa invaziei viruşilor.

 • Chlamydia, “descompusă genă cu genă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chlamydia, “descompusă genă cu genă”

  Clamidioza, produsă de infectarea cu bacteria Chlamydia trachomatis, este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală (BTS) din lume. Însă, extinderea ei ar putea fi redusă după ce o echipă de cercetători britanici şi israelieni a deschis o cale pentru crearea unui vaccin.

 • Şopârlele ne dezvăluie cum am evoluat genetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şopârlele ne dezvăluie cum am evoluat genetic

  Şopârlele sunt "o librărie vie" pentru descoperirea evoluţiei omului, a declarat coordonatoarea unei cercetări care permite savanţilor să înţeleagă mai bine evoluţia mamiferelor. Descoperirea a fost făcută în domeniul geneticii, când oamenii de ştiinţă din SUA au reuşit să secvenţieze primul genom de reptilă.

 • Câinii, originari din Orientul Apropiat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câinii, originari din Orientul Apropiat?

  Până nu demult cercetătorii susţineau că "cel mai bun prieten al omului" provine din Europa sau Asia, dar un studiu publicat ieri de Universitatea California contrazice aceste teorii. Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, câinii ar fi originari din Orientul Apropiat deoarece au mai multe asemănări genetice cu lupii gri din Orientul Apropiat decât cu orice altă populaţie de lupi din lume.

Modifică Setările