Stiri despre gabriel bebeselea

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apocrif Enescu la Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocrif Enescu la Festival

  Celebrarea lui Enescu la 140 de ani de la naştere ne găseşte într-o situaţie inconfortabilă. Avem un Muzeu Enescu în Bucureşti care stă să cadă, mai ales casa în care locuia compozitorul, aflată în spatele palatului Cantacuzino-Nababul. Avem un Festival Enescu în criză de management.

 • Gabriel Bebeşelea aduce „Burghezul gentilom”  pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Bebeşelea aduce „Burghezul gentilom”  pe scena Ateneului Român

  Joi, 10 şi vineri, 11 iunie, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeşelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 şi 11 iunie este alcătuit din selecţiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière şi din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

 • Triplă premieră: Gabriel Bebeşelea, dirijor principal, şi  Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă, inaugurează printr-un concert live noul pian al Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplă premieră: Gabriel Bebeşelea, dirijor principal, şi  Daniel Ciobanu, artist în rezidenţă, inaugurează printr-un concert live noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

  Joi,de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va susţine live, fără spectatori, un concert care marchează o triplă premieră: Gabriel Bebeşelea conduce, pentru prima dată, orchestra în calitate de dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”,  pianistul Daniel Ciobanu debutează în ipostaza de prim artist în rezidenţă al Filarmonicii şi va fi inaugurat noul pian Steinway al instituţiei.

 • Există anume speranţe... sunt noutăţi muzicale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există anume speranţe... sunt noutăţi muzicale!

  Nu este puţin lucru în conjunctura pandemică actuală! ...când au fost închise spaţiile publice destinate muzicii, teatrului. Sălile de concert au fost văduvite de freamătul aşteptărilor venite de pe ambele părţi ale rampei, de bucuria împlinirii actului artistic.

 • Gabriel Bebeşelea invitat pentru trei concerte la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Bebeşelea invitat pentru trei concerte la Ateneu

  Chiar în ziua în care România intră din nou în carantină, Filarmonica „George Enescu“, orchestra rezidentă în clădirea istorică a Ateneului Român, organiza o conferinţă de presă, motivată de numirea dlui Gabriel Bebeşelea în funcţia de dirijor principal.

 • Anul Internaţional Beethoven la Sala Radio: Gabriel Bebeşelea dirijează Simfonia a 2-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Internaţional Beethoven la Sala Radio: Gabriel Bebeşelea dirijează Simfonia a 2-a

  Miercuri, 26 februarie (19:00), apreciatul dirijor român GABRIEL BEBEŞELEA, aplaudat recent la pupitrul unor importante ansambluri europene în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski - Moscova, va dirija Orchestra de Cameră Radio , în cel de-al doilea concert Radio România dedicat Anului Internaţional Beethoven (250 de ani de la naşterea sa).

 • Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului

  Astăzi, la Sala Palatului, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va avea în program lucrări de George Enescu Erich Wolfgang Korngold şi Piotr Ilici Ceaikovski. La cel de-al doilea concert al orchestrei ruse, în cadrul Festivalului Enescu, solist va fi violonistul Ray Chen. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR: Suntem bucuroşi pentru un nou şi răsunător succes al artiştilor români, la Londra. Alexandru
Tomescu şi Gabriel Bebeşelea, ovaţionaţi la Cadogan Hall
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR: Suntem bucuroşi pentru un nou şi răsunător succes al artiştilor români, la Londra. Alexandru Tomescu şi Gabriel Bebeşelea, ovaţionaţi la Cadogan Hall

  După ce, în prima zi a acestei luni, Alexandru Tomescu a concertat, pe cunoscuta scenă londoneză de la Cadogan Hall, alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi Royal Philharmonic Orchestra, îndrăgitul violonist a revenit, vineri seară, în atenţia publicului meloman din Marea Britanie, pentru un festin muzical la Winchester Cathedral, unul dintre cele mai impresionante monumente arhitectonice în stil gotic din Europa.

 • Alexandru Tomescu şi Gabriel Bebeşelea,  alături de Royal Philharmonic Orchestra la Londra şi Winchester
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tomescu şi Gabriel Bebeşelea,  alături de Royal Philharmonic Orchestra la Londra şi Winchester

  Două concerte de gală susţinute de una dintre mai aclamate orchestre britanice ale momentului, Royal Philharmonic Orchestra îi are protagonişti pe reputatul violonist Alexandru Tomescu, pentru un concert ce va avea loc sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, pe cunoscuta scenă muzicală a Cadogan Hall. Două zile mai târziu, Royal Philharmonic Orchestra va concerta din nou alături de celebrul violonist român la Winchester Cathedral.

 • Dirijorul Gabriel Bebeşelea revine...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Gabriel Bebeşelea revine...

  ... la pupitrul primelor orchestre simfonice bucureştene. Spre bucuria marelui public dar şi a celui de specialitate, tânărul şef de orchestră este actualmente muzicianul care se impune treptat, dar sigur atât în planul vieţii noastre muzicale, cât şi a celei internaţionale.

 • Opera FANtastica, o
serată de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera FANtastica, o serată de artă

  A ajuns la a cincea ediţie. Iniţiată, coordonată şi moderată de realizatoarea Radio România Muzical dr. Luminiţa Arvunescu, desfăşurată în locaţii prestigioase (Muzeul Naţional Cotroceni, Foaierul Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, Muzeul Colecţiilor de Artă), a fost găzduită acum de Sala Mare a Ateneului Român unde publicul, de fiecare dată avid de calitate, a petrecut clipe de delectare în compania unor artişti speciali.

 • Muzicienii români se reîntâlnesc la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzicienii români se reîntâlnesc la Bucureşti

  Nu este o întâmplare, constituie o realitate, muzicienii români dinafara graniţelor ţării revin în sălile noastre de concert aducând o reacţie de firească colaborare cu colegii lor de acasă. Este drept, caracterul universal al comunicării muzicale se constituie într-un privilegiu.

 • Liviu Prunaru
cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Prunaru cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud

  Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • Gabriel Bebeşelea, primul dirijor român din istoria 

Festivalului Rossini de la Pesaro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Bebeşelea, primul dirijor român din istoria Festivalului Rossini de la Pesaro

  De la câştigarea importantului concurs „Lovro von Matačić” de la Zagreb în 2015, a competiţiei „Jeunesses Musicales” în 2010, tânărul şef de orchestră Gabriel Bebeşelea se află într-o puternică afirmare internaţională, cu concerte la Londra (Philharmonic Chamber Orchestra), Kiev, Kassel, Zagreb, Almaty etc., alături de prezenţele la Bucureşti şi în toată ţara.

 • Johan Kobborg răspunde mesajului de pe Facebook al Corinei Şuteu. Tot pe Facebook. Dirijorul Tiberiu Soare ar fi fost „mazilit“ de Rancea tocmai la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Johan Kobborg răspunde mesajului de pe Facebook al Corinei Şuteu. Tot pe Facebook. Dirijorul Tiberiu Soare ar fi fost „mazilit“ de Rancea tocmai la Iaşi

  Evoluţii noi în conflictul de la Operă: coregraful danez Johan Kobborg îi răspunde ministrului Culturii, Corina Şuteu, care a admis, într-un mesaj Facebook, că negocierile sunt „în impas“, întrebând, retoric, dacă îşi poate asuma cineva consecinţele „distrugerii trupei naţionale de balet“. Totodată, sursele „Adevărul“ spun că Rancea a executat un schimb „strategic“ de dirijori: Soare pleacă la Iaşi, iar în locul lui vine Bebeşelea.

 • Ziua Italiei, sărbătorită cu un concert la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Italiei, sărbătorită cu un concert la Ateneu

  Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta lui Gabriel Bebeşelea cu ocazia Zilei Naţionale a Italiei, eveniment organizat de Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Cultură împreună cu Centrul Naţional de Artă Tinerime Română la Ateneul Român, în seara de 1 iunie 2016, de la ora 19.30.

 • Regele dansează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele dansează

  Parfum de creativitate şi excelenţă în sala din str. General Berthelot, la concertul Orchestrei de Cameră Radio, într-o serată de baroc francez, desfăşurată sub genericul „Le Roi danse”.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Regele dansează" la Sala Radio din Bucureşti

  Pe 25 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, publicul român este invitat într-o călătorie la curtea Regelui Soare. Evenimentul intitulat "Le Roi Danse/Regele dansează" propune o vizită la cea mai elegantă şi mai opulentă curte regală a barocului european, cea a lui Ludovic al XIV-lea.

Modifică Setările