Stiri despre farc

  33 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • UPDATE Atac cu bombă în Columbia. Cel puţin 21 de morţi şi aproape 70 de răniţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Atac cu bombă în Columbia. Cel puţin 21 de morţi şi aproape 70 de răniţi

  O bombă amplasată într-o maşină a explodat marţi la o Academie de poliţie din Bogota, capitala Columbiei. Cel puţin 21 persoane au fost ucise şi 68 sunt rănite, potrivit ultimului bilanţ disponibil. Este cel mai sângeros din acest stat din America de Sud de la încheierea păcii între guvern şi grupul rebel marxist Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), scrie Reuters.

 • Zodia veştilor bune: Macedonia, Afganistan, Columbia şi acordurile de pace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zodia veştilor bune: Macedonia, Afganistan, Columbia şi acordurile de pace

  În tumultul actual al lumii contemporane – că de turbulenţă e deja prea puţin să vorbim, gradul de tectonicitate şi schimbările fiind dramatice în fiecare zi – iată că se întâmplă şi lucruri pozitive în puzderia de conflicte de diferite generaţii care animă mai toate colţurile lumii.

 • Columbia: Fosta gherilă marxistă FARC s-a transformat în partid şi se pregăteşte de alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Fosta gherilă marxistă FARC s-a transformat în partid şi se pregăteşte de alegeri

  Fosta gherilă marxistă Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) s-a însris luni la Autoritatea Electorală Centrală din Columbia şi se pregăteşte să-şi continue „drumul pe cale politică“ la alegerile de anul viitor, relatează AFP. Este un nou pas pentru procesul de pace din Columbia, concretizat printr-un acord de depunere a armelor între FARC şi preşedinţie.

 • Un afacerist român a fost condamnat la zece ani de închisoare SUA. El a  fost acuzat că a încercat să vândă arme antiaeriane gherilelor FARC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un afacerist român a fost condamnat la zece ani de închisoare SUA. El a  fost acuzat că a încercat să vândă arme antiaeriane gherilelor FARC

  Virgil Georgescu - un cetăţean american de origine română - a fost condamnat definitiv la zece ani în spatele gratiilor, după ce a încercat să vândă arme de tehnologie militară în Europa. Sentinţa traficantului de arme român a fost pronunţată vineri noaptea de o instanţă din Manhattan, transmite Mexico Star.

 • Columbia: Guvernul şi rebelii FARC vor semna un nou acord de pace joi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Guvernul şi rebelii FARC vor semna un nou acord de pace joi

  Un nou acord de pace între guvernul columbian şi rebelii marxişti FARC va fi semnat joi, iar el va fi trimis la Congres pentru aprobare, au declarat marţi cele două părţi, aducând tot mai aproape de sfârşit războiul civil care răscoleşte ţara de cinci decenii, transmite Reuters.

 • Columbia: Guvernul şi rebelii FARC s-au înţeles asupra unui nou acord de pace, după respingerea prin referendum a celui iniţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Guvernul şi rebelii FARC s-au înţeles asupra unui nou acord de pace, după respingerea prin referendum a celui iniţial

  Guvernul Columbiei şi reprezentanţii grupării Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) au anunţat sâmbătă că au căzut de acord asupra unei variante revizuite a acordului de pace semnat iniţial în luna septembrie, care ar pune capăt războiului care durează de 52 de ani în ţara sud-americană, informează Reuters.

 • Lungul drum către pace în Columbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lungul drum către pace în Columbia

  După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

 • Columbienii au spus „NU” păcii din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbienii au spus „NU” păcii din nou

  După 52 de ani de război, columbienii au votat, duminică, 2 octombrie, împotriva acordului de pace pe care guvernul l-a semnat pe 25 septembrie cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC). Ce explică acest nu?

 • Columbia:
Guvernul şi rebelii FARC au ajuns la un acord pentru a pune capăt a
52 de ani de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Guvernul şi rebelii FARC au ajuns la un acord pentru a pune capăt a 52 de ani de război

  Negociatorii guvernului columbian şi cei ai Forţelor Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC) au ajuns la un acord, joi dimineaţă, asupra unui plan de pace pentru a încheia războiul civil care macină ţara sud-americană de mai bine de o jumătate de secol, conform presei internaţionale. Acordul va trebui aprobat de populaţia Columbiei prin referendum, înainte de a putea fi ratificat de legislativul de la Bogota.

 • 36 de ore la Bogota
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  36 de ore la Bogota

  Trebuia să ajung la Bogota acum trei luni, dar avionul cu care ar fi urmat să plec din Buenos Aires n-a putut să decoleze, aşa că vizita a fost amânată. Am ajuns în Columbia abia săptămâna trecută, la invitaţia autorităţilor, ca membru al comisiei de afaceri externe a Parlamentului European. Într-un fel, a fost mai bine că n-am mers în aprilie. De atunci încoace, singura ţară sud-americană care n-a cunoscut dictatura a trăit un moment istoric.

 • Columbia: Executivul a semnat un armistiţiu istoric cu rebelii de extremă-stânga FARC, după 52 de ani de conflict armat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Columbia: Executivul a semnat un armistiţiu istoric cu rebelii de extremă-stânga FARC, după 52 de ani de conflict armat

  Guvernul de la Bogota şi rebelii stângişti din Forţele Armate Revoluţionare Columbiene (FARC) au semnat joi un armistiţiu istoric, ce pune capăt celui mai lung conflict armat din emisfera nordică, care s-a desfăşurat continuu din 1964 şi până în prezent. Acordul semnat la Havana reprezintă penultimul pas în finalizarea unui război prelungit, în care au pierit peste 220.000 de persoane, scrie Reuters.

 • Fost membru al forţelor
revoluţionare columbiene arestat în Spania pentru efectuarea a
peste 100 de „avorturi forţate” membrelor mişcării de gherilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fost membru al forţelor revoluţionare columbiene arestat în Spania pentru efectuarea a peste 100 de „avorturi forţate” membrelor mişcării de gherilă

  Poliţia spaniolă a anunţat vineri că a arestat un bărbat de origine columbiană, care este acuzat că a efectuat peste 150 de avorturi pe membre ale grupării revoluţionare FARC, despre care autorităţile de la Bogota susţin că au fost realizate fără voia acestora, pentru a nu le diminua capacitatea de luptă, relatează BBC.

 • Cel mai lung război se încheie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai lung război se încheie

  Procesul de pace columbian dintre mişcarea de gherilă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) şi guvernul preşedintelui Juan Manuel Santos a ajuns la un punct important după anunţul mediat de preşedintele cubanez Raul Castro la Havana, vineri 25 septembrie prin care se precizau detalii despre procesul de justiţie de tranziţie.

 • Fostul şef al Rezervelor de Stat vindea arme teroriştilor. Cristian Vintilă împarte casa cu o judecătoare de la Tribunalul Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul şef al Rezervelor de Stat vindea arme teroriştilor. Cristian Vintilă împarte casa cu o judecătoare de la Tribunalul Bacău

  Cristian Vintilă a fost până anul trecut directorul general pe Probleme Speciale din cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat. Vintilă şi Flaviu Georgescu, dar şi italianul arestaţi la începutul săptămânii în Muntenegru, în timp ce încercau să vândă armament grupării teroriste Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), au fost inculpaţi pentru terorism în Statele Unite ale Americii (SUA).

 • Studiu: 220.000 victime în 54 de ani de război în Columbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: 220.000 victime în 54 de ani de război în Columbia

  Aproximativ 220.000 de columbieni şi-au pierdut viaţa de la începutul conflictului intern în 1958, în majoritate civili, anunţă un raport comandat special de guvernul de la Bogota, pentru a estima numărul victimelor de-a lungul celor 54 de ani de violenţe.

 • Pas istoric în negocierile de pace dintre autorităţile columbiene şi FARC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pas istoric în negocierile de pace dintre autorităţile columbiene şi FARC

  Guvernul de la Bogota a ajuns la un acord cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) în ceea ce priveşte chestiunea agrară, a anunţat duminică diplomatul cubanez Carlos Fernandez de Cossio, a cărui ţară a condus negocierile dintre autorităţi columbiene şi gherila marxistă timp de luni de zile.

 • Hollande se bucură că jurnalistul Romeo Langlois a fost eliberat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hollande se bucură că jurnalistul Romeo Langlois a fost eliberat

  François Hollande a confirmat miercuri seară eliberarea jurnalistului de la France 24 Roméo Langlois care a fost ţinut ostatic timp de o lună de gherilele FARC din Columbia, arătându-se foarte bucuros şi mulţumind autorităţilor columbiene şi Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, potrivit Palatului Elysee.

 • Rebelii FARC au eliberat zece poliţişti şi militari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebelii FARC au eliberat zece poliţişti şi militari

  Trupele de gherilă ale FARC i-au eliberat luni, în Columbia, pe ultimii zece poliţişti şi militari ţinuţi ostatici care au fost predaţi unei misiuni umanitare, a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), citat de AFP.

 • VIDEO Gherilele columbiene Farc au fost decapitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Gherilele columbiene Farc au fost decapitate

  Liderul Forţelor armate revoluţionare din Columbia (Farc), Alfonso Cano, a fost ucis, a anunţat sâmbătă preşedintele columbian Juan Manuel Santos. Este cea mai grea lovitură din istorie primită de mişcarea de gherilă.

Modifică Setările