Stiri despre fabian anton

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pagini şi istorii negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagini şi istorii negre

  Aveam şi până în momentul apariţiei cărţii „Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica” între Dumnezeu şi satan. 1962-1976” (Editura „Vremea”, Bucureşti, 2019) destule mărturii, dar şi dovezi din Arhiva C.N.S.AS. referitoare la colaborarea unora dintre oamenii Bisericii Ortodoxe şi Securitate. Indivizi care au pendulat între Dumnezeu şi Satan.

 • Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos

  Volumul "Bucate mănăstireşti şi sfaturi de folos" de Maica Agafia Roşca aduce, în prim plan, reţete mănăstireşti, pentru traversarea marilor posturi de peste an. Ediţia îngrijită de Fabian Anton a apărut în colecţia Poveştile Văraticului de la Editura Vremea.

 • Utile
dulci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utile dulci

  Legăturile lui Jeni Acterian cu teatrul nu se limitează defel la faptul că a fost sora lui Haig Acterian, regizor şi teoretician de teatru, director general al Teatrelor în vremea guvernării legionare şi autorul unei excelente, temeinice monografii „Shakespeare”, util de consultat şi astăzi. Ori cumnata regizoarei Marieta Sadova.

 • Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluptatea umilinţei, în scrisorile lui Emil Brumaru către Petre Stoica

  O prietenie frumoasă între doi artişti ai cuvântului scris, Emil Brumaru şi Petre Stoica, este descrisă în volumul "Scrisori ale lui Emil Brumaru către Petre Stoica" semnat de Fabian Anton, care are o prefaţă scrisă de Dan C. Mihăilescu. Cartea conţine un dialog despre relaţia cu Petre Stoica, dar şi o serie de scrisori inedite adresate de Brumaru lui Stoica. O carte-document, publicată de Editura Vremea, în condiţii grafice deosebite.

 • Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maica Benedicta în dialog cu Fabian Anton

  Cum ar fi să stai de vorbă cu o personalitate a culturii despre personalităţi culturale? Cam asta i s-a întâmplat lui Fabian Anton, care a avut ocazia de a discuta pe larg cu Maica Benedicta (Zoe Dumitrescu-Buşulenga) despre toţi oamenii mari ai culturii române, legaţi într-un fel sau altul de Mănăstirea Văratec. Convorbirile au fost publicate în două volume publicate de Editura Vremea.

 • „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

  În topul vânzărilor Editurii Vremea de la Târgul de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat recent la Romexpo, se află „Povestea lucrurilor“ de Kestutis Kasparavicius, „Alchimistul. Amintiri cu si despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, „Homo Sovieticus“ de  Alexandr Zinovev,„Pagini de jurnal“ W.S. Culbertson si A.M. Owsley, „Amintirea unei mari iubiri“ de Dan Stanca.

Modifică Setările