Stiri despre emilian oprea

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. Sebastian
şi fronda împotriva existenţei rutiniere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Sebastian şi fronda împotriva existenţei rutiniere

  Urmărind cu consecvenţă ceea ce difuzează on line Teatrele pe care COVID-19 le-a obligat la suspendarea activităţii lor curente, nu pot să nu observ cât de des se face apel la înregistrări cu spectacole ce valorifică scenic creaţia dramaturgică a lui Mihail Sebastian.

 • Tartuffe şi
interesul public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tartuffe şi interesul public

  Critica literară - indiferent că este vorba despre cea „tradiţională” zisă şi „universitară” ori despre „noua critică”, aceea care în primele decenii ale celei de-a doua jumătăţi a secolului al XX-lea lua cu asalt redutele până atunci cvasi-sacrosancte ale secolului al XVII-lea francez - recunoscuse construcţia scenică desăvârşită, scenicitatea ireproşabilă a piesei Tartuffe.

 • Garnitura de metrou folosită în filmul românesc „Coborâm la prima”, scoasă la vânzare pe internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Garnitura de metrou folosită în filmul românesc „Coborâm la prima”, scoasă la vânzare pe internet

  Garnitura de metrou care a fost construită special pentru filmul „Coborâm la prima”, regizat de Tedy Necula, ar putea să ajungă un bar, studio sau hub pentru prima persoană care scoate din buzunar suma de 3.500 de Euro. Decorul devenit acum inutil, după încheierea filmărilor, a fost scos la vânzare pe un site de profil şi are deja aproape 7.000 de vizualizări.

 • Sămădăii nu mor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sămădăii nu mor VIDEO

  ÎNAVUŢIRE Aflat la al treilea lungmetraj, regizorul Maran Crişan dă, în sfârşit, lovitura cu thrillerul „Orizont“, adaptare liberă (şi nu prea) după nuvela clasică „Moara cu noroc“, în care se vede că resorturile comportamentului uman rămân aceleaşi, indiferent de epoca istorică.

 • Filmul „De ce eu?“, al lui Tudor Giurgiu, pe DVD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul „De ce eu?“, al lui Tudor Giurgiu, pe DVD

  Lungmetrajul „De ce eu?“ va fi lansat pe DVD vineri, de la ora 19.45, la librăria Cărtureşti Carusel din Bucureşti, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu şi a actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin şi Andreea Vasile, care vor acorda autografe.

 • Film pentru prieteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Film pentru prieteni

  TINEREŢE Cu ajutorul prietenilor şi-a realizat tânăra regizoare Ana Lungu „Autoportretul unei fete cuminţi“, semidebutul ei în cinema, proaspăt şi inventiv. Problema e ca, din cauza încifrării şi aparentului „minimalism“, receptarea filmului să nu rămână la nivelul aceloraşi prieteni.

 • Regizoarea Ana Lungu şi actorul Emilian Oprea fac „Autoportretul unei fete cuminţi” la Adevărul Live, de la ora 13.00
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizoarea Ana Lungu şi actorul Emilian Oprea fac „Autoportretul unei fete cuminţi” la Adevărul Live, de la ora 13.00

  Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, “Autoportretul unei fete cuminţi” va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie. Până atunci însă, despre acest film, dar şi despre munca într-o producţie independentă vin să vorbească la Adevărul Live, de la ora 13.00, regizoarea Ana Lungu şi actorul Emilian Oprea.

 • Eroi au fost, „eroi“ sunt încă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroi au fost, „eroi“ sunt încă

  CONŞTIINŢĂ Chiar dacă este discutabilă calitatea de „erou“ a procurorului Cristian Panait, regizorul Tudor Giurgiu realizează în filmul său „De ce eu?“ o metaforă a justiţiei bazate pe principii şi a profesiei exercitate cu idealism.

 • VIDEO Proiecţie de gală la Cityplex. Tudor Giurgiu şi echipa de actori, prezenţi la vizionarea filmului „De ce eu?“, inspirat de cazul Panait
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Proiecţie de gală la Cityplex. Tudor Giurgiu şi echipa de actori, prezenţi la vizionarea filmului „De ce eu?“, inspirat de cazul Panait

  Aşteptatul film „De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea o proiecţie de gală la Constanţa vineri, 6 martie, de la ora 19.00, la Cityplex Tomis Mall. Constănţenii vor avea ocazia să pună întrebări regizorului Tudor Giurgiu şi actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile şi Alin Florea.

 • „De ce eu?” pleacă în turneu prin România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „De ce eu?” pleacă în turneu prin România

  Premiera de gală a filmului „De ce eu?”, de curând întors de la Berlinală, va avea loc luni, 23 februarie, de la ora 19.30, la Palatul Naţional al Copiilor, şi joi, 26 februarie, la CinemaPRO din Bucureşti, urmând ca apoi să să plece într-un turneu prin cele mai importante oraşe ale României.

 • „De ce eu?” de Tudor Giurgiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „De ce eu?” de Tudor Giurgiu

  Filmul Lui Tudor Giurgiu este un film mai mult pentru cei care vor să ştie interioarele murdare ale statului român în perioada guvernării Iliescu-Năstase. Interpretarea lui Emilian Oprea şi a lui Mihai Constantin, dar mai ales moartea suspectă, nici până acum elucidată a unui tânăr procuror suplinesc lipsa viziunii regizorale care să capteze spectatorul.

 • Trei tineri actori brăileni vor păşi pe covorul roşu al prestigiosului 
festival de film de la Berlin, unde participă cu un thriller al  regizorului Tudor Giurgiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei tineri actori brăileni vor păşi pe covorul roşu al prestigiosului festival de film de la Berlin, unde participă cu un thriller al  regizorului Tudor Giurgiu

  Filmul „De ce eu?”, al cărui personaj principal este interpretat de actorul brăilean Emilian Oprea, are o primă proiecţie astăzi, vineri, 6 februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Pelicula, inspirată din povestea reală a procurorului român Cristian Panait, va avea în total şase proiecţii pentru public şi presa internaţională, iar premiera oficială este programată pe 11 februarie.

 • Actorul Emilian Oprea, interpretul procurorului Cristian Panait: „Sper ca filmul să ducă la redeschiderea dosarului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Emilian Oprea, interpretul procurorului Cristian Panait: „Sper ca filmul să ducă la redeschiderea dosarului“

  De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea premiera mondială la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Inspirat din cazul real al procurorului Cristian Panait, filmul va fi proiectat în secţiunea Panorama Special, dedicată premierelor importante din cinema-ul independent, iar actorii Andreea Vasile şi Emilian Oprea vin la Adevărul Live, de la ora 13:00 cu detalii din culisele controversatului lungmetraj.

 • VIDEO „De ce eu?”, noul film al lui Tudor Giurgiu, selecţionat la Festivalul de la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „De ce eu?”, noul film al lui Tudor Giurgiu, selecţionat la Festivalul de la Berlin

  De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea premiera mondială în selecţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Lungmetrajul lui Tudor Giurgiu, inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, va fi proiectat în secţiunea Panorama Special, dedicată premierelor importante din cinema-ul independent şi producţiilor americane de anvergură.

Modifică Setările