Stiri despre emil boroghina

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poesis, un vis împlinit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poesis, un vis împlinit

  În această toamnă, strecurându-se printre zilele de carantină care au alungat actorii de pe scenă şi publicul din sală, un actor pasionat de poezie şi-a văzut visul împlinit. Teatrul Nottara în colaborare cu Teatrul Naţional din Craiova au găzduit inaugurarea unui Teatru de poezie iniţiat şi susţinut de actorul Emil Boroghină.

 • INTERVIU Actorul şi directorul Emil Boroghină: „Ştefan Iordache a fost liderul generaţiei noastre“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Actorul şi directorul Emil Boroghină: „Ştefan Iordache a fost liderul generaţiei noastre“

  Emil Borghină, creatorul Festivalului Shakespeare şi unul dintre directorii de teatru care a avut unele dintre cele mai mari succese din istoria teatrului românesc cu spectacolele lui Silviu Purcătere de la Teatrul „Marin Sorescu“ din Craiova, vorbeşte despre copilăria sa de la Corabia şi despre amintirile cu Radu Beligan şi Ştefan Iordache. Artistul spune că a fost "un nebun, îndrăgostit de teatru, care a trăit din visurile sale" .

 • Warlikowski şi
istoriile lui africane despre bătrâneţe şi discriminare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Warlikowski şi istoriile lui africane despre bătrâneţe şi discriminare

  Cea de-a XI a ediţie a Festivalului Internaţional „Shakespeare“, construcţie monumentală şi durabilă al cărui principal ctitor este excepţionalului om de teatru Emil Boroghină, a debutat luni, 23 aprilie 2018, în Sala Mare, a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

 • Teatru
şi poezie cu Emil Boroghină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru şi poezie cu Emil Boroghină

  Nu sunt mulţi actori care se încumetă să dea piept cu poezia pe scenă. Mai ales că unii cunoscători sunt de părere că genul liric e destinat eminamente lecturii în solitudine, iar eventuala răspândire publică a poeziei ar fi mai degrabă apanajul poeţilor înşişi.

 • Credinţa în
victoria umanităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Credinţa în victoria umanităţii

  Îndată după 1989, marele dramaturg francez de origine română Eugène Ionesco a revenit constant în repertoriile Teatrelor din România. De unde a fost samavolnic exclus, din înalt ordin, în deceniul al optulea al veacului al XX lea, după momentul de glorie reprezentat de spectacolele regizate în ultimii ani ai anteriorului deceniu de Crin Teodorescu, de Valeriu Moisescu sau de Lucian Giurchescu.

 • Ion Caramitru şi Emil Boroghină, premiaţi la Craiova de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru şi Emil Boroghină, premiaţi la Craiova de Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru

  Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (AICT) Secţia Română - Teatrologie a acordat Premiile Criticii 2016 pe 23 aprilie, la Festivalul Internaţional Shakespeare Craiova.  Distincţiile au fost decernate lui Ion Caramitru, actor shakespearian emblematic, şi lui Emil Boroghină, creatorul Festivalului Internaţional Shakespeare Craiova,  la împlinirea a zece ediţii.

 • Emil Boroghină a împlinit 75 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Boroghină a împlinit 75 de ani

  Fost director al Teatrului Naţional Craiova, precum şi director al Festivalului International Shakespeare, actorul şi regizorul Emil Boroghină, împlineşte astăzi 75 de ani.

 • Recitindu-i pe Eminescu şi Shakespeare, cu Emil Boroghină, la New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recitindu-i pe Eminescu şi Shakespeare, cu Emil Boroghină, la New York

  Actorul Emil Boroghină porneşte, pe 13 iunie, într-un turneu de recitaluri ale poeziilor lui Mihai Eminescu şi pieselor de teatru scrise de William Shakespeare. Evenimentele se vor desfăşura la New York, în Sala Auditorium a Institutului Cultural Român din New York.

 • 1 Eminesciene….
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 Eminesciene….

  În această lună – ianuarie ‒ a celebrării poetului naţional au fost ici-acolo momente care, lipsite de festivism, dar din păcate şi de promovare, ni l-au readus pe Eminescu aproape cu autenticitate şi adevăr.

 • „Recitindu-l pe Eminescu“ cu actorul Emil Boroghină, la Teatrul Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Recitindu-l pe Eminescu“ cu actorul Emil Boroghină, la Teatrul Nottara

  Un recital remarcabil marca Emil Boroghină, „Recitindu-l pe Eminescu... La steaua care-a răsărit“ va fi prezentat pe 22 ianuarie, de la 19.30, la Teatrul Nottara, în amintirea celor 164 de ani împliniţi, pe 15 ianuarie, de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

 • Festivalul Shakespeare ‒ o victimă colaterală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Shakespeare ‒ o victimă colaterală

  Declaraţiile iresponsabile şi comparaţiile absolut nepotrivite ale d-lui Daniel Barbu referitoare la raporturile dintre bugetul Programului naţional HIV-SIDA şi cel al Festivalului Internaţional „Shakespeare“, de la Craiova-Bucureşti, au avut, din păcate, o victimă colaterală.

 • În octombrie Teatrul „Nottara“ face Fest(in) pe Bulevard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În octombrie Teatrul „Nottara“ face Fest(in) pe Bulevard

  Festivalul Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard“ debutează pe 12 ocotmbrie în Capitală şi se va încheia pe data de 19 octombrie. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului „Nottara“ – „Horia Lovinescu“ şi „George Constantin“ – se vor juca o serie de spectacole invitate ale unor trupe din ţară şi din străinătate, trei premiere marca „Nottara“ şi câteva producţii de succes ale teatrului gazdă.

 • Craiova: Amintiri despre Amza Pellea: „Era ca pâinea caldă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Amintiri despre Amza Pellea: „Era ca pâinea caldă“

  Oltenii îl sărbătoresc astăzi pe cel mai iubit om al acestor plaiuri, la 80 de ani de la naşterea sa. Poveşti despre marele actor Amza Pellea vor spune până la sfârşitul zilei oameni ai teatrului, care l-au cunoscut şi pentru care Amza nu a încetat o clipă să existe.

Modifică Setările