Stiri despre dvorak

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Christian Badea,
Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de  Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii, va avea în program, în cadrul stagiunii online, Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms şi Poemul extazului de Alexandr Scriabin. Solişti în Concertul de Brahms sunt violonista Alexandra Conunova şi violoncelistul Andrei Ioniţă.

 • Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru

  În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi şi vineri, 3 şi 4 octombrie , de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

 • Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maisky. Badea. Ateneu. Cum va fi?

  Filarmonica a organizat ieri o conferinţă de presă cu ocazia concertului pe care-l va susţine Mischa Maisky la Ateneu, în această săptămână.

 • Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu

  Desigur, fiecare artist se cântă pe sine – dar senzaţia asta e cu atât mai pregnantă dacă îl asculţi pe Valentin Răduţiu. Laureat al Concursului Enescu în anul 2011, Valentin cântă Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră de Şostakovici – şi intră cu totul sub mantia lui. Se cântă pe sine, se oferă cu generozitate. E unul cu violoncelul, unul cu Şostakovici, unul cu după-amiaza asta plină, muzicală, a Festivalului Enescu.

 • Violonista Anne-Sophie Mutter interpretează Dvořák la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonista Anne-Sophie Mutter interpretează Dvořák la Bucureşti

  Pentru a doua oară la Festivalul Internaţional George Enescu, violonista de renume mondial Anne-Sophie Mutter va urca pe scena Sălii Palatului vineri, 8 septembrie, pentru a interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră în La minor, op. 53, de Antonín Dvořák (în aceeaşi zi, cu 176 de ani în urmă, se năştea compozitorul ceh).

 • Beethoven şi Dvořák cu Christian Badea şi Mihaela Martin la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven şi Dvořák cu Christian Badea şi Mihaela Martin la Ateneu

  Mi-ar fi plăcut să merg şi joi la concertul de la Ateneu, dar am cedat ispitei de a revedea excelenta producţie a lui Stephen Barlow pentru Rigoletto, de la ONB. Însă, aşa cum s-au aşezat lucrurile, muzica Simfoniei destinului de la Ateneu devine un preambul excelent (dar şi un standard înalt de interpretare) în aşteptarea lui Fidelio la ONB (14 Mai).

 • Tarara! America!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tarara! America!

  Joi şi vineri a avut loc al treilea episod din seria dublu-concertelor de la Ateneu ale lui Christian Badea, un regal care va continua cu actul III din Parsifal, de săptămâna viitoare.

 • Poveşti muzicale despre Cehia şi Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti muzicale despre Cehia şi Spania

  Sper că v-aţi încântat pe parcursul săptămânilor trecute cu discurile din colecţia „Mari simfonii sub bagheta lui Sergiu Celibidache” apărute împreună cu revista de cultură Dilema veche.

 • Dramatismul lui Dvořák, astăzi la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramatismul lui Dvořák, astăzi la Ateneul Român

  Orchestra simfonică din Lucerna, dirijată de James Gaffigan, va interpreta la Ateneul Român Concertul pentru violoncel şi orchestră, cu solistul Truls Mørk, şi Simfonia a VI-a, ambele de Dvořák.

 • CRONICĂ Cuceriţi de romani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Cuceriţi de romani

  Orchestra şi Corul Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma, dirijate de Sir Antonio Pappano, au interpretat miercuri seară lucrări de Ravel, Enescu şi Dvořák. Joi, aceiaşi muzicieni au interpretat „Requiem-ul“ de Verdi.

 • 11 septembrie – Pappano & Santa Cecilia, admirabili.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  11 septembrie – Pappano & Santa Cecilia, admirabili.

  Este atît de neobişnuit astăzi să găseşti oameni care nu îţi înşeală aşteptările. Să ştii că mergi la sigur. De pildă, să ştii că mergi la un concert simfonic şi o să-ţi placă, iar la sfîrşit să îţi spui, zîmbind, că ai avut dreptate: ţi-a plăcut! Ei bine, cu Pappano şi orchestra Academiei de Muzică Santa Cecilia, mergi la sigur.

Modifică Setările