Stiri despre demagogie

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cuvinte care muşcă precum o nevăstuică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvinte care muşcă precum o nevăstuică

  Deşi puţini au avut ocazia să vadă o nevăstuică în carne şi oase, destui ştiu de existenţa acestui animal. Cu toate acestea, oare câţi ştiu de existenţa „cuvintelor-nevăstuică”? Acestea se asemănă cu animalul prin faptul că sunt la fel de prolifice în a face „victime”, nu fizic, ci din punct de vedere intelectiv.

 • Morala? Marfă deficitară la PSD şi ALDE!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Morala? Marfă deficitară la PSD şi ALDE!

  Am văzut-o săptămâna trecută la TVR 1 pe doamna Norica Nicolai. Invitată la rubrica „Tema zilei” din „Telejurnal” şi, ce să vezi?, ca prin minune, chiar şi binişor spălată pe cap.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în
România. Ce vrea? AUTONOMIE!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în România. Ce vrea? AUTONOMIE!

  Cu ocazia Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad de zilele trecute, o temă recurentă în discursurile politicienilor a fost promisiunea guvernului maghiar de a face investiţii de amploare în România în infrastructură, adică în autostrăzi, linii de cale ferată de mare viteză şi reţele de transport de energie. Acesta a fost adevăratul mesaj al politicienilor din Ungaria la Tusványos 2018, nu discursul lui Viktor Orbán împotriva Centenarului.

 • Leznaţiune sau lezraţiune?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leznaţiune sau lezraţiune?

  Aş fi dorit ca jocul de cuvinte din titlu să nu fie posibil, însă, din păcate, evoluţia socio-politică din România îndrituieşte folosirea celor doi termeni.

 • Zoaiele istoriei. Despre un avertisment demagogic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zoaiele istoriei. Despre un avertisment demagogic

  „Hai să facem ceva, că vine centenarul şi toţi demagogii cu el!“ Această invitaţie mi-a lansat-o un prieten român, om de cultură neîntinat de inepţiile demagogice ale poporului său, aşa cum eu mă consider un om neîntinat de cele ale poporului meu.

 • Demagogia şi politichia interesului în Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demagogia şi politichia interesului în Educaţie

  În detrimentul copiilor, tinerilor, al societăţii şi al viitorului acestei ţări.Când nu ai o programă echilibrată şi performantă corespunzătoare cerinţelor actuale. Când nu asiguri fondurile suficiente desfăşurării unui proces educativ normal, nu asiguri şanse egale tuturor copiilor.Când multe şcoli, chiar şi din mediul urban, inclusiv din Bucureşti, se confruntă cu invazii de păduchi şi diverse epidemii.

 • Despre moldoveni şi preşedinţii
lor. Şi despre cinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre moldoveni şi preşedinţii lor. Şi despre cinism

  Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

 • Ridicola pretenţie a
gazetarului de-a vorbi în numele Ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ridicola pretenţie a gazetarului de-a vorbi în numele Ţării

  În pregătirea unui dialog la B1TV despre corupţia la români, Silviu Mânăstire m-a întrebat la telefon dacă în anii interbelici s-au distins, în presă, şi deontologi, aşa-zişi luptători fără prihană, ca azi, împotriva corupţiei.

 • Victor Ponta: Locul meritat de Băsescu ar fi lângă Udrea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta: Locul meritat de Băsescu ar fi lângă Udrea

  Prim-ministrul României, Victor Ponta, a reacţionat la declaraţiile de luni seară ale fostului preşedinte Traian Băsescu, afirmând că locul meritat de fostul lider de la Palatul Cotroceni ar fi lângă Elena Udrea.

 • Noi. Despre o sărbătoare naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi. Despre o sărbătoare naţională

  Am scris o poezie în care m-am întrebat ce se întîmplă la noi de sărbătoarea naţională. Şi am înţeles că se întîmplă acelaşi lucru ca la oricine are identităţi mici şi rigide: lacrimi, steaguri, ochi daţi peste cap, goliciune.

 • Prezidenţiabilii
României nu văd criminalitatea din educaţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prezidenţiabilii României nu văd criminalitatea din educaţie!

  Pe lângă faptul că sistemul naţional de educaţie este unul complet neperformant, ineficient, neprofesionist, covârşit de lipsuri şi incompetenţă, toţi părinţii care au copii la şcoală ştiu şi cât de corupt este acest domeniu cu o importanţă majoră pentru viitorul României. Doar politicienii şi, în special, prezidenţiabilii cu pretenţii de a conduce ţara nu văd, nu vor să ştie şi tolerează cu bună ştiinţă criminalitatea din educaţie.

 • Minciuna instituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciuna instituţională

  Adevărul poate fi cea mai grea povară pentru politică. În acelaşi timp, asumarea stărilor reale, declararea ţintelor şi onorarea cu integritate a angajamentelor constituie calea prin care mediul politic îşi dovedeşte vocaţia transformării. Şi uneori toate acestea se întâmplă.

 • Singurătatea pietrei şlefuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea pietrei şlefuite

  De ceva timp port o polemică constantă cu o serie de personaje care se ocupă de imaginea unei instituţii publice din România, instituţie care se adresează printre alte grupuri ţintă şi tinerilor. O instituţie cu o arie generoasă de obiective formale, dar cu o lipsă acută de viziune a conducătorilor.

 • Seduşi şi abandonaţi de Emil Boc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seduşi şi abandonaţi de Emil Boc

  Era plictisit iar noi eram doar unul dintre jocurile copilăriei politice. Chiar şi aşa, în 10 iunie 2012, atunci când întreaga Românie i-a întors spatele, după ce în prealabil realizase o condensare a sărăciei pure, „exorcizând” astfel demonul suferinţei, Clujul i-a întins o mâna din nostalgie, spunându-i: hai acasă, hai împreună!

 • Să învăţăm de la
copii ce e patriotismul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să învăţăm de la copii ce e patriotismul!

  În anul 2000, coordonam la „Dilema“ un număr de revistă dedicat patriotismului. Cu ocazia aceea, am avut curiozitatea să văd şi ce înseamnă pentru copiii noştri patriotismul şi am mers la o şcoală bucureşteană să aflu. M-au ajutat nişte profesoare, care i-au rugat pe elevi să scrie câteva rânduri despre acest subiect, şi am primit în cele din urmă un teanc de „lucrări“, ale copiilor de la clasa I până la clasa a V-a.