Stiri despre debussy

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apocrif Enescu la Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocrif Enescu la Festival

  Celebrarea lui Enescu la 140 de ani de la naştere ne găseşte într-o situaţie inconfortabilă. Avem un Muzeu Enescu în Bucureşti care stă să cadă, mai ales casa în care locuia compozitorul, aflată în spatele palatului Cantacuzino-Nababul. Avem un Festival Enescu în criză de management.

 • Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie

  Joi, 5 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Român, va evolua Orchestra de Cameră Pelléas, dirijată de Benjamin Levy, cu un program alcătuit din lucrări de Debussy, Enescu, Ravel, Chabrier, Bizet. Solist va fi violonistul Tasmin Little.

 • „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie

  Cea de-a patra ediţie a „RadiRo”, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs şi organizat de Radio România, şi prezentat o dată la 2 ani, se va desfăşura între 18 şi 25 noiembrie şi va aduce în faţa publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

 • „Marea” lui Debussy se aude la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Marea” lui Debussy se aude la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio invită iubitorii de muzică, vineri, 19 octombrie (19.00), la Sala Radio, să „călătorească” imaginar prin celebra partitură Marea, semnată de compozitorul francez Claude Debussy, ascultată în premieră absolută la Paris, în 1905. Debussy a finalizat această lucrare în timpul unui sejur la Grand Hotel, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din staţiunea britanică Eastbourne, pe coasta engleză a Canalului Mânecii.

 • Compozitorul francez Erik Satie, poreclit „gentlemanul de catifea”, şi viaţa sa în sărăcie, închinată absurdului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compozitorul francez Erik Satie, poreclit „gentlemanul de catifea”, şi viaţa sa în sărăcie, închinată absurdului

  Erik Satie (17 mai 1866- 1 iulie 1925) a fost probabil, unul dintre cei mai subapreciaţi compozitori, însă muzica sa ar fi influenţat operele mai multor contemporani. Personalitate bizară, Satie şi-a clădit o viaţă în singurătate, dar dominată de absurd şi de satiră: mânca numai alimente albe, în replică la scena unui roman, şi-a creat propriul cult religios, iar la un moment dat, şi-a cheltuit banii pe o colecţie de costume identice.

 • Impresionismul francez. Claude Debussy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impresionismul francez. Claude Debussy

  În 25 martie s-au împlinit 100 ani de la moartea lui Claude Debussy, compozitorul-fanion al impresionismului, primul dintre stilurile muzicale care au înflorit în arealul mai larg al modernismului. Trebuie să fi ascultat măcar o dată Preludiul la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, prima lucrare modernă din istoria muzicii, a cărei premieră a avut loc în anul 1894.

 • Zeiţa
Khatia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeiţa Khatia

  Khatia Buniatishvili cântă la pian dumnezeieşte. Şi-atât să ştiţi, şi e suficient în pregătirea, în aşteptarea concertului de sâmbătă, în cadrul Festivalului Enescu.

 • Liviu Prunaru
cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Prunaru cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud

  Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

 • Reverii la pian cu Jean-Claude Pennetier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reverii la pian cu Jean-Claude Pennetier

  Pianistul francez Jean–Claude Pennetier va interpreta sâmbătă, de la ora 17.00, la Ateneul Român, bijuterii componistice semnate de Gabriel Fauré, Ferruccio Busoni şi Claude Debussy.

 • GALERIE FOTO 150 de ani de la naşterea lui Debussy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO 150 de ani de la naşterea lui Debussy

  Devenit încă din timpul vieţii o glorie a Franţei, Claude Debussy (1862-1918) a fost aureolat de contemporani, de compatrioţii săi, cu măgulitoarea sintagmă „Claude de France”. Pe 22 august se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului francez.

Modifică Setările