Stiri despre dan stanca

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU cu
scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU cu scriitorul Dan Stanca, autorul cărţii „Adio, România“: „Nu fac altceva decât să mă supun unei legităţi superioare“

  Al treilea interviu al meu pentru „Adevărul“ cu unul dintre cei mai buni scriitori români în viaţă, Dan Stanca (64 de ani), se ocupă de romanul recent apărut în seria de autor dedicată de editura Vremea (al patrulea titlu), carte cu un titlu ciudat şi provocator: „Adio, România“. Fantezia (dar şi profunzimea, sagacitatea) autorului debordează în acest roman, care urmăreşte destinul „ţărişoarei“ noastre de la Marea Unire până hăt, în anul 2045.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Romanele mele sunt spovedanii deghizate“

  Editura Vremea îi dedică o serie de autor scriitorului Dan Stanca (63 de ani), care spune, într-un interviu în exclusivitate, că „inima este marea vie, carnea vie în care instrumentarul tăios sfârtecă“. Tot el avertizează că actualul carnaval politic „poate ascunde atrocităţi teribile“, dar şi că „Europa e ca un viteaz căruia i-a căzut armura“.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“

  DESTIN Autor care-şi ficţionalizează viaţa şi se simte ajuns din urmă de ceea ce a imaginat în ficţiune, Dan Stanca (61 de ani) spune că literatura scrisă cu consum existenţial poate fi şi ceva periculos, care să-ţi modifice traiectoria destinică.

 • FRAGMENT Lecţiile istoriei din „Anii frigului“, romanul lui Dan Stanca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Lecţiile istoriei din „Anii frigului“, romanul lui Dan Stanca

  Adevărul.ro prezintă în premieră, un fragment din romanul  „Anii frigului” de Dan Stanca, care va avea lansarea joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor participa, alături de autor, criticii literari Andreea Răsuceanu şi Angelo Mitchievici, şi scriitorul Radu Paraschivescu.

 • Ochiul lui Horus VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ochiul lui Horus VIDEO

  NIL Filmul „Zeii Egiptului“, datorat regizorului Alex Proyas, este un „desen animat“ care reformulează unul dintre miturile fondatoare ale umanităţii, cel al lui Isis şi Osiris, cu suficientă fantezie însă pentru ca lucrul să nu fie deranjant.

 • Tot despre disperare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot despre disperare

  Foarte multă lume ştie acum cine a fost Cioran şi ce a scris el. Înainte de 1990, aceşti fericiţi cunoscători nu erau chiar într-un număr foarte mare. Dar tirajele operelor lui Cioran la Humanitas au bătut toate recordurile. Tot multă lume ştie că prima carte a lui Cioran, pentru care a luat la vremea respectivă premiul Fundaţiilor Regale, era „Pe culmile disperării“.

 • Cât câştigă un scriitor. Agonie şi extaz, în buzunarele autorilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât câştigă un scriitor. Agonie şi extaz, în buzunarele autorilor români

  Dacă unii scriitori şi critici literari câştigă foarte bine din cărţi, cât şi din traduceri, cum ar fi cazurile lui Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Nicolae Manolescu, Alex Ştefănescu, alţi colegi de breaslă, cum ar fi Dan Stanca, se află într-o situaţie financiară dramatică.

 • Disperarea unui scriitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disperarea unui scriitor

  Situaţia aceasta este dramatică. Niciodată nu am trăit din scris şi cât voi face umbră pământului sunt sigur că o asemenea minune nu va avea loc. Ideal ar fi ca scrisul să-ţi asigure mijloacele de subzistenţă, că doar de aia eşti scriitor şi nu contabil sau inginer, dar cum spuneam şi cu alt prilej profesia aceasta este atât de nobilă încât se bucură de cea mai adâncă... desconsiderare.