Stiri despre cultura politica

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un dicţionar subiectiv de cultură civică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un dicţionar subiectiv de cultură civică

  Cartea profesorului Ciprian Mihali se prezintă ca o invitaţie de exercitare a muşchilor civici şi implicare în treburile cetăţii. Scrisă cu luciditate şi, uneori, cu exasperare, Dicţionarul subiectiv de cultură civică este un abecedar al temelor etice şi politice ce au frămîntat societatea românească în ultimii ani.

 • Să ne facem o idee despre cultura politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne facem o idee despre cultura politică

  Legea concurenţei afirmă că atunci când oferta este mai diversificată, calitatea are şanse mai mari să fie „degustată” şi, totodată, să genereze calitate. O asemenea supoziţie se aplică pentru orice activitate umană, inclusiv pentru cea politică. Pentru ca politica să îmbrace haina „posibilului”, este nevoie de idei capabile să se transforme în acţiune şi care să se concretizeze material spre folosul cetăţii.

 • Cei 10.000
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei 10.000

  Am aterizat în Bucureşti în urmă cu peste 15 ani. Veneam dintr-un oraş minier. Din Valea Jiului. Trecuseră doar 6-7 ani de la descinderile minerilor în Piaţa Universităţii. Puţini, ce-i drept.

 • Există ceva mai rău decât cianura?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există ceva mai rău decât cianura?

  Mă pregăteam să scriu despre Liberia, unde o Universitate nu a admis niciunul dintre cei 25 de mii de candidaţi, ca şi despre rata de eşec de la bacalaureatul din toamnă de la noi, când toată lumea a început să vorbească din nou despre Roşia Montană. Nu pot, de aceea, ocoli subiectul...

Modifică Setările