Stiri despre croazeta

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Erotic start, la Cannes. Corespondenţă semnată de Eugenia Vodă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erotic start, la Cannes. Corespondenţă semnată de Eugenia Vodă

  Pe parcursul Festivalului de Film de la Cannes, care începe miercuri pe Croazetă, criticul de film Eugenia Vodă va transmite corespondenţe speciale pentru ziarul „Adevărul“, intitulate  „InstaCannes“. Festivalul de la Cannes se desfăşoară până pe 28 mai.

 • Gloria la ea acasă, pe Croazetă. Caleidoscop al Festivalului de la Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gloria la ea acasă, pe Croazetă. Caleidoscop al Festivalului de la Cannes

  Duminică, 22 mai, se încheie cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care s-a desfăşurat timp de 12 zile, cu două secţiuni principale: Competiţia şi Un certain regard. Trei lungmetraje româneşti, semnate de Cristian Mungiu, Cristi Puiu şi Bogdan Mirică, au teoretic şanse de a câştiga premii importante.

 • EXCLUSIV Start la Cannes 2016, ediţia cu două filme româneşti în competiţie. Scurtă prezentare şi ce speranţe are România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Start la Cannes 2016, ediţia cu două filme româneşti în competiţie. Scurtă prezentare şi ce speranţe are România

  În competiţia Festivalului de pe Croazetă, care începe miercuri, sunt şi filmele a doi cineaşti români: „Sieranevada“, de Cristi Puiu, şi „Bacalaureat“, de Cristian Mungiu. Eugenia Vodă, autoarea articolului, va transmite pe toată perioada Festivalului de la Cannes corespondenţe speciale exclusiv pentru cititorii "Adevărul".

 • Cannes 2015: O duminică istorică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015: O duminică istorică

  Pe Croazetă a fost aniversarea celor 120 de ani ai Fraţilor Lumière, a invenţiei lor tămăduitoare. Câtă dreptate avea Claude Lelouch, când povestea la Cluj, cum recomandă titluri care te fac bine, în loc de leacuri de farmacie, şi poate de asta a şi fost în sală, şi la o nestemată cinematografică, aşa cum ar fi definit-o Maestrul D.I.Suchianu, născut şi el odată cu a şaptea artă, în 1995, producţia loco: „Asphalte“.

 • Cannes 2015. Eugenia Vodă: „Un etaj mai sus! Succesul filmului românesc pe Croazetă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2015. Eugenia Vodă: „Un etaj mai sus! Succesul filmului românesc pe Croazetă“

  După primele zile de festival, aş putea scrie despre cele mai bune filme din competiţia de pînă acum, ale italienilor Matteo Garrone şi Nanni Moretti, sau despre cel mai prost film din competiţie, culmea, al unui laureat cu Palme d’or, americanul Gus Van Sant, sau despre ultimul Woody Allen, nostim şi mereu tînăr, sau despre „scandalul Catherine Deneuve”(voi reveni în altă zi!).

 • Festivalul de la Cannes va fi pentru prima dată deschis de o regizoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de la Cannes va fi pentru prima dată deschis de o regizoare

  Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va fi deschisă, pentru prima dată în istoria acestei manifestări, de un film regizat de o femeie. Lungmetrajul „La Tête haute”, regizat de Emmanuelle Bercot va fi cel care va da startul pe 13 mai festivalului de pe Croazetă.

 • Corespondenţă de la Cannes. Prezenţe româneşti pe Croazetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă de la Cannes. Prezenţe româneşti pe Croazetă

  „Le Meraviglie”/„Minunea” a fost apariţia în distribuţie,  după un casting la care a fost aleasă din prima, a Mariei Alexandra Lungu, o fetiţă de origine română, care trăieşte în Italia şi joacă fără trac, aparent, lângă o vedetă internaţională şi hollywoodiană ca înfăţişare:Monica Bellucci.

 • FOTO Băieţii frumoşi de pe croazetă, la Festivalul de Film Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Băieţii frumoşi de pe croazetă, la Festivalul de Film Cannes

  Dacă doamnele strălucesc în serile de gală de la Festivalul de Film de la Cannes, în rochiile lor somptuoase, starurile masculine atrag privirile mai degrabă în sesiunile de zi, la prezentarea echipei filmului cu care participă în concurs, pe faimosul bulevard de la Croisette.

 • Cannes: Bursa favoriţilor la premii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes: Bursa favoriţilor la premii

  Javier Bardem şi Juliette Binoche au făcut nişte roluri de excepţie în filmele cu care sunt prezenţi pe Croazetă şi au mari şanse la premiile pentru interpretare. Bardem joacă în „Biutiful“, regizat de Alejandro Gonzales Inarritu, iar Binoche, în „Copie conformă“, lungmetrajul cineastului iranian Abbas Kiarostami.

Modifică Setările