Stiri despre bruckner

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bruckner, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bruckner, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

  Joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, va fi transmisă înregistrarea unui concert vocal-simfonic susţinut în 14 noiembrie 2019 de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijate de Gerd Schaller.  Programul cuprinde două lucrări din creaţia lui Anton Bruckner: „Simfonia nr. 9“ şi „Te Deum“.

 • Extraordinarul Andris
Nelsons
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extraordinarul Andris Nelsons

  Are 40 ani; este, în acelaşi timp, directorul muzical a două dintre cele mai importante orchestre de dincolo şi de dincoace de Ocean – Orchestra Simfonică din Boston şi Orchestra Gewandhaus din Leipzig.

 • Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică
pentru oamenii secolului XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică pentru oamenii secolului XXI

  Îi vedem în România cel mult odată la 2 ani, atunci când se desfăşoară Festivalul internaţional George Enescu. Altfel, nu avem acces la muzica pe care o cântă decât de pe discuri sau la Radio România Muzical. Sunt muzicienii care polarizează atenţia lumii.

 • Vlad Zografi: „Muzica e un joc care vine de dincolo de viaţă“ INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Zografi: „Muzica e un joc care vine de dincolo de viaţă“ INTERVIU

  Dramaturg, prozator şi eseist de excepţie, cu pregătire de om de ştiinţă, scriitorul Vlad Zografi se mişcă printre arcanele muzicii ca nimeni altul. Interviul acordat pentru ziarul Festivalului, în care autorul lui „Petru“ descifrează pentru cititori sensurile marii arte, este o adevărată încântare a minţii.

 • 13 septembrie – Un mare ortodox, un umil catolic şi un geniu
deloc agreabil între ei. A condus Jurowski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  13 septembrie – Un mare ortodox, un umil catolic şi un geniu deloc agreabil între ei. A condus Jurowski

  Programul acestei seri putea fi bănuit de corectitudine căutată, dacă este privit din punct de vedere religios: un ortodox, un catolic şi, între ei, un fel de agnostic sensibil la traiul bun. Dar nu e nimic religios la mijloc. E doar muzică, muzică de cea mai bună calitate sub bagheta unui tînăr şi ambiţios dirijor. Un pic teatral, jucînd rolul fantelui inaccesibil, un fel de Karajan tînăr şi foarte brunet, Vladimir Jurowski a cucerit aplauze.

Modifică Setările