Stiri despre bric

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Precizie nemţească: nava-şcoală Mircea a fost lansată la apă la 15.48, ora fluxului. Imagini inedite din şantierul unde a fost construit velierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precizie nemţească: nava-şcoală Mircea a fost lansată la apă la 15.48, ora fluxului. Imagini inedite din şantierul unde a fost construit velierul

  Un român care a avut şansa să participe la lansarea la apă a navei-şcoală Mircea, în anul 1938, a lăsat posterităţii imagini inedite. Tot el a scris şi o cronică a marelui eveniment. Albumul a fost achiziţionat recent de constănţeanul Pascale Roibu, un pasionat al fotografiilor şi cărţilor poştale vechi.

 • Goana după bani. Ce state au atras cele mai multe investiţii străine directe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Goana după bani. Ce state au atras cele mai multe investiţii străine directe

  Economiile ţărilor BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China) le devansează pe cele din ţările G7 cu peste o treime (35%) la capitolul atragerii de investiţii străine directe (ISD), potrivit unui nou studiu al UHY, reţeaua internaţională a companiilor independente care oferă servicii de contabilitate şi consultanţă.

 • Atenţie la
statele emergente! Cărămizile din zid încep să cadă, una câte una
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la statele emergente! Cărămizile din zid încep să cadă, una câte una

  La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

 • 3 motive
pentru care corporaţiile devin corupte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 motive pentru care corporaţiile devin corupte

  Corupţia este, în general, un fenomen de stat. Investigaţiile privind practicile neortodoxe prin care multinaţionale precum Microsoft sau EADS ar fi căştigat contracte cu statul român arată că axioma de mai sus spune doar jumătate de adevăr.

 • BRIC este deja depăşit! CIVETS este noua sintagmă la modă printre investitori şi analişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BRIC este deja depăşit! CIVETS este noua sintagmă la modă printre investitori şi analişti

  În urmă cu 10 ani, Jim O’Neill de la Goldman Sachs lansa acronimul BRIC pentru a numi Brazilia, Rusia, India şi China – adică economiile cu cel mai mare potenţial de creştere la acel moment. Astăzi, un nou grup de ţări a intrat în atenţia pieţelor. Iar acronimul lor este CIVETS.  Imediat în urma acestora, la orizontul investitorilor pe burse se prefigurează deja economiile ... “non-CIVETS”.

 • Povestea bricului Mircea în fotografii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea bricului Mircea în fotografii

  Marinari în rezervă şi retragere și tineri studenți au fost prezenţi la finalul săptămânii trecute  la inedita expoziţie „Şi eu am fost pe nava şcoală Mircea“. Fiecare parte din nava şcoală înseamnă amintiri de nepreţuit pentru marinarii care şi-au început cariera militară pe bricul Mircea. Aici s-au spus poveşti, aici s-au legat prietenii de-o viaţă şi aici este o parte din tinereţea celor care acum privesc cu

 • Tulcea: Expoziţie „marinărească“ pe tema bricului Mircea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Expoziţie „marinărească“ pe tema bricului Mircea

  „Şi eu am fost cu nava şcoală Mircea“ se va deschide oficial vineri, de la ora 17.00 şi va putea fi vizionată până duminică. Expoziţia este organziată la sediul Centrului Cultural Multietnic al Comunităţii Ruşilor Lipoveni, iar intrarea este gratuită.

 • Bricul Mircea acostează în portul Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bricul Mircea acostează în portul Constanţa

  Nava şcoală „Mircea“ a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ acostează vineri, 29 aprilie 2011, ora 9.00, în portul militar Constanţa. Bricul revine din Turcia. 

 • Constanţa: Bricul Mircea şi fregata Mărăşeşti pleacă în misiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Bricul Mircea şi fregata Mărăşeşti pleacă în misiune

  Bricul Mircea şi fregata Mărăşeşti pornesc luni în misiuni internaţionale. Nava-şcoală Mircea efectuează până la 29 aprilie un nou marş de instruire în Marea Neagră, iar fregata Mărăşeşti va reprezenta România la Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră - Blackseafor, în perioada 5 - 26 aprilie.

 • Apocalipsa după consum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocalipsa după consum

  Consumul de resurse minerale finite pe care stilul nostru de viaţă îl încurajează va duce la dispariţia civilizaţiei, chiar a speciei, aşa cum locuitorii din Insula Paştelui au pierit consumându-şi propria resursă regeneratoare – pădurea.

 • Bricul Mircea cu pasageri la bord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bricul Mircea cu pasageri la bord

  Pentru prima dată în cei 70 de ani de la intrarea în serviciul Mariniei Române, Nava școală Mircea a făcut ieri prima croazieră cu pasageri.

Modifică Setările